
I dag deler jeg en oppskrift på hveteboller som jeg har tatt med meg hjemmefra, og som etter min mening gir de beste hvetebollene. Jeg har gjort noen små justeringer i oppskrifter gjennom årene, noe som har resultert i utrolig saftige og luftige boller. Absolutt verdt å teste denne oppskriften.
Disse hvetebollene er også uten egg, perfekt for de som er allergiske. Måleenhetene er heller ikke oppgitt i gram, men i desiliter eller tilsvarende. Derfor kan noen av målene bli noe unøyaktig. Dette har jeg bevisst gjort siden det står i den originale oppskriften, samt at flere av dere følgere heller ikke bruker kjøkkenvekt. Jeg håper det er i orden.
For ekstra god smak på bollene anbefaler jeg å male kardemommekjerner (ferdig renskede – ikke kardemommekapsler).
PS! Bollene egner seg også godt til nedfrysing. Tin bollene på cirka 120-140 grader på vanlig over- og undervarme, og de føles som nystekte igjen.
Jeg håper virkelig at denne oppskriften på hveteboller faller i smak, og at den gir deg like luftige og saftige hveteboller som jeg får når jeg følger den! Bollene smaker fortreffelig med nyrørt jordbær! Hvis du skal ta den helt ut kan du også fylle de med krem og syltetøy, se oppskrift på fastlavnsboller. Se også oppskrift på skoleboller for en variant med vaniljekrem, glasur og kokos.

Det her er de beste bollene jeg har lagd! Jeg er ingen gjærbakst baker, men med denne oppskriften så kan til og med jeg skryte av luftige og gode boller😊 takk for oppskrift!
For en herlig tilbakemelding! Dette er standard-oppskriften på hveteboller her i huset, blir like bra hver gang. Tusen tusen takk for at du deler din erfaring 🙂 Ha en fin kveld!
Rolf-Anders
Det er noe galt med denne oppskriften. Deigen ble knallhard. Jeg tilsatte mer væske men den ville ikke ta til seg mer. Hverken jeg eller kjøkkenmaskinen klarte å elte inn mer væske slik at hele deigen måtte til slutt gå i søpla.
Så rart, jeg brukte akkurat denne oppskriften nå i dag (og har brukt den flere ganger), men opplevde ikke noe problem med den. Faktisk har jeg mer væske i forhold til mel, sammenlignet med mange andre bolleoppskrifter. Du er helt sikker på at du ikke målte feil mengde mel eller melk?
En sikker vinner her i huset 😃👍
Hurra 🙌🏻