Hvit pizza med kantareller og bacon

Lages på: 3 timer Nivå: Middels
Hvit pizza med sopp og bacon

Forrige helg delte jeg bilder av en hvit pizza med kantarell og bacon på Instagram, og gjett om det er mange som har bedt om oppskriften.

Hvit pizza med kantareller og bacon er en deilig høstlig pizza med skogens gull. For å bryte den litt runde smaken og salte baconet synes jeg det er ekstra godt å strø over en liten neve med granateple rett før servering.

På en hvit pizza (pizza bianca) har man tatt bort den røde tomatsausen. Istedenfor bruker man en hvit saus, for eksempel med crème fraîche eller ricotta, eller risler over litt olivenolje på deigen. Her noen flere oppskrifter på hvite pizzaer fra bloggen:

Håper du ble inspirert!

Hvit pizza med kantareller og bacon

4 fra 2 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Middels
Antall

2

Pizzaer
Tilberedning + heving

3

timer 
Steketid (pr stk)

7

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Pizzadeig
  • 5,5 dl 5,5 siktet hvetemel

  • 1/2 ts 1/2 salt

  • 1/3 pose tørrgjær

  • 2,5 dl 2,5 vann

  • 1 ss 1 olivenolje

  • Hvit saus
  • 150 gram 150 bacon i terninger

  • 200 gram 200 kantareller eller en blanding av kantareller og annen sopp

  • 1 fedd 1 hvitløk

  • 4 ss 4 crème fraîche

  • Fersk timian

  • Salt

  • Litt sitronsaft

  • Topping
  • 200 gram 200 hvitost

  • Fersk timian

  • Granateple

Fremgangsmåte

  • Bland sammen mel, salt og tørrgjær i en bolle. Tilsett vann og olje, og elt pizzadeigen i en kjøkkenmaskin med påmontert eltekrok i cirka 15 minutter. Den kan også eltes for hånd, men resultatet blir ofte best med maskin. Deigen skal være smidig og litt klissete. Dekk til med et klede eller lokk, og sett den til heving i 1,5-2 timer på et lunt sted.
  • Skjær bacon i terninger, børst av kantarellene, og knus eller del en fedd hvitløk i tynne skiver. Stek baconet et par minutter i stekepannen før du har i soppen og hvitløken. Sett pannen til side når både bacon og sopp er stekt.
  • Bland creme fraiche, blader av fersk timian, og smak til med salt og sitronsaft.
  • Sett ovnen på 275 grader, og sett inn en stekeplate, eller pizzastål/-stein om du har, midt i ovnen.
  • Ha deigen over på et melet underlag. Del den i to og trykk (eller kjevle) hvert emne ut til runde og tynne bunner.
  • Smør den hvite pizzasausen over bunnene og strø over revet hvitost. Følg på med bacon og kantareller og noen kvister med timian.
  • Ta ut pizzasteinen eller stekebrettet, og flytt pizzaen over. Stek pizzaen 7-9 minutter i ovnen, til du ser at osten begynner å bli gyllen. Steketiden vil variere fra ovn til ovn.
  • Strø over kjerner av granateple rett før servering. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*