• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
17. august 2017

Hvit pizza med reinsdyr og granateple

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Hvit pizza med reinsdyr og granateple

Ikke overraskende så ble det nok en gang pizza hjemme hos oss forrige fredag. Ja, for det har blitt nesten unntaksvis at jeg ikke lager pizza på fredager, og gjør jeg ikke det på fredag så blir det gjerne lørdag istedenfor. Dette til samboerens store glede.

Selv om pizza liksom har blitt vår fredagsgreie så liker jeg å variere fra gang til gang. Noen ganger blir det pizza med en enkel tomatsaus – andre ganger en hvit pizza (pizza bianca), noen ganger surdeigspizza – andre ganger den mer klassiske bunnen. Og så er det jo alle mulighetene med herlige råvarer man kan variere med. Ja, kombinasjonene er uendelige, og under taggen «Pizza» kan du se et knippe av de ulike variantene jeg har laget til nå.

Følger du meg på Instagram (detgladekjokken heter jeg der)  så la du kanskje merke til at jeg forrige helg la ut et bilde av en herlig hvit pizza med reinsdyr og granateple. Jeg tuller ikke, men jeg tror dette ble en av de beste pizzaene jeg har laget noensinne! Jeg har faktisk gledet meg skikkelig til at det skulle nærme seg helg denne uken slik at jeg kunne dele oppskriften med dere. Ja, her snakker vi en skikkelig helgepizza, men den er til gjengjeld så utrolig god!

Hvit pizza med reinsdyr og granateple

Så om du er klar for å prøve noe nytt på pizzafronten; forsøk en hvit pizza med reinsdyr og granateple!

Hvit viltpizza med reinsdyrskav

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 17. august 2017
  • 2 pizzaer
  • 2 time(r)
  • Skriv ut
Hvit pizza med reinsdyr og granateple
Ingredienser
  • Pizzabunn
  • 3 dl fullkornshvetemel
  • 3 dl siktet hvetemel
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 pose tørrgjær
  • 3 dl vann
  • 1/2 ss olje
  • Hvit pizzasaus
  • 2 dl lett crème fraîche
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 ts oregano
  • 1/2 ss sitronsaft
  • 1/4 ts sukker
  • Salt og pepper
  • Topping
  • 100 gram mager revet hvitost
  • 200 gram reinsdyrskav
  • 1/2 rødløk
  • Noen stilker timian
  • 1/2 granateple
Slik gjør du det
Steg 1
Start med å lage bunnen. Ha alt det tørre i en bolle. Varm vannet opp til ca fingervarmt, tilsett en klunk olje (ca 1/2 ss) og ha det sammen med resten. Elt med maskin i ca 10 minutter til du har en elastisk og god deig. Jeg bruker en vanlig kjøkkenmaskin med en eltekrok på. Hvis du elter for hånd elter du litt lengre.
Steg 2
Dekk til deigen med plast eller et klede. La den stå og heve på et lunt sted i ca 1 – 1,5 time.
Steg 3
Lag klar crème fraîche sausen mens deigen hever, slik at smakene får satt seg. Ha crème fraîche i en liten skål og tilsett finhakket/presset hvitløk, sitronsaft, sukker og oregano. Rør godt med en skje, og smak deg til med salt og pepper. Sett til side frem til bunnen er klar.
Steg 4
Når deigen er ferdighevet har du den over på et godt melet underlag. Del den i to, og jobb eventuelt inn litt mel i deigen ved behov (skal være litt klissete). Trill hvert emne ut til en ball og trykk den utover til en passe stor pizza. Bruk kjevle om du finner det nødvendig, og pass på at du har nok mel under. La pizzabunnene gjerne stå i 20-30 minutter, mens du gjør klart resten.
Steg 5
Gjør klar toppingen. Rensk rødløken og skjær den opp i tynne skiver. Del et granateple i to, og ta forsiktig ut frøene ut av den ene halvdelen. Klipp noen stilker fra en timianplante. Reinsdyrskavet legges frossen på pizzaen.
Steg 6
Fordel den hvite pizzasausen utover hver av bunnene. Fordel litt ost på hver av pizzaene, og følg på med frossen reinsdyrskav, rødløk og timianstilker.
Steg 7
Stek pizzaen nederst i forvarmet ovn, på 250 grader eller så varm som over hode mulig. Steketiden er ca 7-9 minutter, til den begynner å bli gyllen oppå. Har du en pizzastein setter du inn denne nederst i ovnen ca 30 minutter før pizzaen skal inn.
Steg 8
Ta ut pizzaen og dryss over granateple. Skjær vilpizzaen opp i passe store biter. Server umiddelbart!

Stikkord

  • Pizza

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Gulrotsuppe med torsk, kokos, lime og chili
Shakshuka – Nydelig helgefrokost

Relaterte innlegg

Gnocchi
26. januar 2021
0 kommentarer

Gnocchi

Ovnsbakt kveite med grønnsaker i fløtesaus
20. januar 2021
0 kommentarer

Ovnsbakt kveite med grønnsaker i fløtesaus

Indrefilet med fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Indrefilet med fløtegratinerte poteter

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales
24delinger