Hvit pizza med reinsdyr og granateple

Lages på: 3 timer Nivå: Middels
Hvit pizza med reinsdyr og granateple

Ikke overraskende så ble det nok en gang pizza hjemme hos oss forrige fredag. Ja, for det har blitt nesten unntaksvis at jeg ikke lager pizza på fredager, og gjør jeg ikke det på fredag så blir det gjerne lørdag istedenfor. Dette til samboerens store glede.

Selv om pizza liksom har blitt vår fredagsgreie så liker jeg å variere fra gang til gang. Noen ganger blir det pizza med en enkel tomatsaus – andre ganger en hvit pizza (pizza bianca), noen ganger surdeigspizza – andre ganger den mer klassiske bunnen. Og så er det jo alle mulighetene med herlige råvarer man kan variere med. Ja, kombinasjonene er uendelige, og under taggen “Pizza” kan du se et knippe av de ulike variantene jeg har laget til nå.

Følger du meg på Instagram (detgladekjokken heter jeg der)  så la du kanskje merke til at jeg forrige helg la ut et bilde av en herlig hvit pizza med reinsdyr og granateple. Jeg tuller ikke, men jeg tror dette ble en av de beste pizzaene jeg har laget noensinne! Jeg har faktisk gledet meg skikkelig til at det skulle nærme seg helg denne uken slik at jeg kunne dele oppskriften med dere. Ja, her snakker vi en skikkelig helgepizza, men den er til gjengjeld så utrolig god!

Så om du er klar for å prøve noe nytt på pizzafronten; forsøk en hvit pizza med reinsdyr og granateple!

Hvit pizza med reinsdyr og granateple

0 fra 0 vurderinger
Type rett MiddagNivå: Middels
Antall

2

pizzaer
Tilberedning

2

timer 

30

minutter
Steketid (pr stk)

8

minutter

Ingredienser

  • Pizzabunn
  • 3 dl fullkornshvetemel

  • 3 dl siktet hvetemel

  • 1/2 ts salt

  • 1/2 pose tørrgjær

  • 3 dl vann

  • 1/2 ss olje

  • Hvit pizzasaus
  • 2 dl lett crème fraîche

  • 1 fedd hvitløk

  • 2 ts oregano

  • 1/2 ss sitronsaft

  • 1/4 ts sukker

  • Salt og pepper

  • Topping
  • 100 gram mager revet hvitost

  • 200 gram reinsdyrskav

  • 1/2 stk rødløk

  • Noen stilker timian

  • 1/2 stk granateple

Fremgangsmåte

  • Start med å lage bunnen. Ha alt det tørre i en bolle. Varm vannet opp til ca fingervarmt, tilsett en klunk olje (ca 1/2 ss) og ha det sammen med resten. Elt med maskin i ca 15 minutter til du har en elastisk og god deig. Jeg bruker en vanlig kjøkkenmaskin med en eltekrok på. Hvis du elter for hånd elter du litt lengre.
  • Dekk til deigen med plast eller et klede. La den stå og heve på et lunt sted i omentrent 1,5 time.
  • Lag klar crème fraîche sausen mens deigen hever, slik at smakene får satt seg. Ha crème fraîche i en liten skål og tilsett finhakket/presset hvitløk, sitronsaft, sukker og oregano. Rør godt med en skje, og smak deg til med salt og pepper. Sett til side frem til bunnen er klar.
  • Når deigen er ferdighevet har du den over på et godt melet underlag. Del den i to, og jobb eventuelt inn litt mel i deigen ved behov (skal være litt klissete). Trill hvert emne ut til en ball og trykk den utover til en passe stor pizza. Bruk kjevle om du finner det nødvendig, og pass på at du har nok mel under. La pizzabunnene gjerne stå i 20-30 minutter, mens du gjør klart resten.
  • Gjør klar toppingen. Rensk rødløken og skjær den opp i tynne skiver. Del et granateple i to, og ta forsiktig ut frøene ut av den ene halvdelen. Klipp noen stilker fra en timianplante. Reinsdyrskavet legges frossen på pizzaen.
  • Fordel den hvite pizzasausen utover hver av bunnene. Fordel litt ost på hver av pizzaene, og følg på med frossen reinsdyrskav, rødløk og timianstilker.
  • Stek pizzaen nederst i forvarmet ovn, på 275 grader eller så varm som over hode mulig. Steketiden er ca 7-9 minutter, til den begynner å bli gyllen oppå. Har du en pizzastein setter du inn denne nederst i ovnen ca 30 minutter før pizzaen skal inn.
  • Ta ut pizzaen og dryss over granateple. Skjær vilpizzaen opp i passe store biter. Server umiddelbart!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*