
Denne pizzaen er rett og slett helt vilt god, og høstet svært gode tilbakemeldinger da vi hadde middagsbesøk for et par helger siden. Har du lyst til å skjemme deg litt ekstra bort i helgen med pizza så anbefaler jeg denne på det aller sterkeste. Ja, for pizzaen er nok ingen helsekost, men du kan fint ta noen grep for å gjøre den litt sunnere. Fortsatt like digg og jeg tror ikke du vil tenke over de sunnere valgene som er tatt underveis.
Utgangspunktet for pizzaen var at jeg ønsket å lage en skikkelig digg pizza med et høstaktig preg. Da var det jo veldig aktuelt med sopp på pizzaen siden det er så mye herlig fersk sopp å få tak i for tiden. Det er jo også noe høstaktig over reinsdyr og elg synes jeg, og siden jeg hadde noe reinsdyrskav liggende i fryseren så var jo valget enkelt. Ellers laget jeg en creme fraiche basert saus med fersk timian og knuste einebær. Nevnte jeg at denne pizzaen ble fantastisk god?
Selv om denne pizzaen ikke er av den magreste sorten så har jeg tatt noen sunnere valg underveis. Jeg har blant annet laget bunnen av sammalt mel, som er et sunnere alternativ til vanlig siktet mel. I tillegg falt valget på lett creme fraiche og en enkel og mager ostetype. Det er mye smak i både sausen og fyllet så du behøver ikke å bekymre deg for at dette skal bli smakløst. Kan også nevne at reinskav er et utrolig magert kjøtt, og var perfekt til denne viltpizzaen.
Hvis du generelt er glad i hvite pizzaer, så har jeg også tidligere publisert en oppskrift på hvit pizza med skinke og chorizo. Oppskriften er faktisk er en av de mest besøkte oppskriftene på bloggen.