Hvit pizza med reinsdyr og kantarell

Lages på: 2 timer 30 minutter Nivå: Middels
Hvit pizza med reinsdyr, sjampinjong og kantareller

Denne pizzaen er rett og slett helt vilt god, og høstet svært gode tilbakemeldinger da vi hadde middagsbesøk for et par helger siden. Har du lyst til å skjemme deg litt ekstra bort i  helgen med pizza så anbefaler jeg denne på det aller sterkeste. Ja, for pizzaen er nok ingen helsekost, men du kan fint ta noen grep for å gjøre den litt sunnere. Fortsatt like digg og jeg tror ikke du vil tenke over de sunnere valgene som er tatt underveis.

Utgangspunktet for pizzaen var at jeg ønsket å lage en skikkelig digg pizza med et høstaktig preg. Da var det jo veldig aktuelt med sopp på pizzaen siden det er så  mye herlig fersk sopp å få tak i for tiden. Det er jo også noe høstaktig over reinsdyr og elg synes jeg, og siden jeg hadde noe reinsdyrskav liggende i fryseren så var jo valget enkelt. Ellers laget jeg en creme fraiche basert saus med fersk timian og knuste einebær. Nevnte jeg at denne pizzaen ble fantastisk god?

Selv om denne pizzaen ikke er av den magreste sorten så har jeg tatt noen sunnere valg underveis. Jeg har blant annet laget bunnen av sammalt mel, som er et sunnere alternativ til vanlig siktet mel. I tillegg falt valget på lett creme fraiche og en enkel og mager ostetype. Det er mye smak i både sausen og fyllet så du behøver ikke å bekymre deg for at dette skal bli smakløst. Kan også nevne at reinskav er et utrolig magert kjøtt, og var perfekt til denne viltpizzaen.

Hvis du generelt er glad i hvite pizzaer, så har jeg også tidligere publisert en oppskrift på hvit pizza med skinke og chorizo. Oppskriften er faktisk er en av de mest besøkte oppskriftene på bloggen.

Hvit pizza med reinsdyr og kantarell

0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Middels
Porsjoner

2

pizzaer
Tilberedning + heving

2

timer 
Steketid (pr stk)

7

minutter
Totalt

0

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Speltbunn
  • 5,5 dl 5,5 sammalt speltmel

  • 1/2 ts 1/2 salt

  • 1/2 1/2 pose tørrgjær

  • 1 ss 1 olivenolje

  • 2,5 dl 2,5 vann

  • Hvit pizzasaus
  • 3 dl 3 lett crème fraîche

  • 2 2 fedd hvitløk

  • 1/2 stk 1/2 rød chili

  • 2 2 ts fersk timian

  • 4 stk 4 einebær

  • 1/2 1/2 ts salt

  • 1/4 1/4 ts pepper

  • Pizzafyll
  • 2 2 never revet hvitost (mager)

  • 200 gram 200 reinsdyrskav

  • 100 gram 100 kantareller

  • 1/2 1/2 rødløk

  • Fersk timian

Fremgangsmåte

  • Start med bunnen. Den laget jeg av speltmel og er den samme bunnen som jeg laget da jeg laget denne BBQ-pizzaen.Ha det tørre i en bolle. Tilsett fingervarmt vann (37 grader), olivenolje, og elt det godt sammen til en smidig deig. Det tar ca 8-10 minutter med en kjøkkenmaskin, eller beregn ca 10-15 minutter for hånd. La deigen heve under et klede eller plast i 60-90 minutter.
  • Mens du venter på at deigen skal heve kan du gjøre klar den hvite sausen, den blir bare bedre jo lengre den får stå. Finhakk hvitløk, chili og timian, og ha det oppi creme fraiche (lettvarianten). Tilsett så noen knuste einebær (bruk knivbladet eller en morter) og smak deg til med salt og pepper.
  • Skru ovnen på 250-275 grader, og sett en pizzastein på nederste rille om du har.
  • Del pizzadeigen i to og ha den på et melete underlag. Kjevle hver av bunnene ut til to tynne runde pizzaer, som du legger på et bakepapir.
  • Smør den hvite sausen utover bunnene, følg på med en liten neve revet mager hvitost på hver av de, og fordel reinsdyrskav, sopp og rødløk. Topp den hele med noen blader av fersk timian.
  • Legg pizzaen over på pizzasteinen eller stekebrettet. Stekes i 7-8 minutter på nederste rille, til osten begynner å bli gylden.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*