• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
18. januar 2020

Hvit pizza med røkelaks

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Hvit pizza med røkelaks og ruccola

I dag tenkte jeg å dele en helt ny oppskrift på hvit pizza, nemlig hvit pizza med røkelaks. Perfekt dersom man har litt ekstra røkelaks liggende i kjøleskapet etter jul, eller man bare har lyst på en ny og spennende pizzavariant.

Den hvite pizzasausen krever heller ingen koking, og røres kjapt sammen mens man venter på at pizzabunnen står til heving. I tillegg til røkelaks, så fant jeg også en halv rødløk og en avokado liggende i kjøleskapet. Ikke bare passet det svært godt på denne pizzaen, men ble også en utrolig flott fargekombinasjon.

Pizza med røkelaks

Glad i hvit pizza, men ikke helt overbevist om røkelaks som pizzatopping? Her er noen andre hvite varianter fra bloggen:

  • Hvit pizza med skinke og chorizo
  • Hvit surdeigspizza med spekeskinke
  • Hvit pizza med reinsdyr og granateple

Lykke til med pizzabakingen!

Hvit pizza med røkelaks

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 18. januar 2020
  • 2 pizzaer
  • 2 time(r) 30 min
  • Skriv ut
Nystekt pizza med røkelaks
Ingredienser
  • Pizzabunn
  • 3 dl hvetemel
  • 1,5 dl sammalt hvete, finmalt
  • 1 dl sammalt rugmel, finmalt
  • 1/2 ts salt
  • 1/3 pose tørrgjær
  • 2,5 dl vann
  • Pizzasaus
  • 2 dl lett crème fraîche
  • 1/2 chili
  • 1 fedd hvitløk
  • 1/2 ts oregano
  • Sitronsaft
  • Salt og pepper
  • Topping
  • 100 gram mozzarella
  • 200 gram røkelaks
  • 1/2 rødløk
  • 1 avokado
  • Ruccola
Slik gjør du det
Steg 1
Ha mel, salt og tørrgjær i en bakstbolle og tilsett kaldt vann. Elt deigen i cirka 15-20 minutter med en kjøkkenmaskin med påmontert eltekrok. Du kan også elte for hånd, men resultatet blir ekstra godt med maskin.
Steg 2
Legg et lokk eller plast på bollen, og la deigen heve et lunt sted i 1,5 – 2 timer.
Steg 3
Lag den hvite pizzasausen mens deigen er satt til heving. Rør sammen crème fraîche, finhakket chili og hvitløk, litt tørket oregano og sitronsaft i en skål. Rør sammen og smak til med salt og pepper. La den hvite sausen stå kjølig frem til pizzabunnen skal bakes ut.
Steg 4
Sett ovnen på 275 grader, vanlig over og undervarme. Sett også inn pizzastein eller pizzastål om du har.
Steg 5
Ha en den pizzadeigen over på et melet underlag. Dra deigen utover til et kvadrat og brett hjørnene inn mot midten. Gjenta dette et par ganger og strø på med mer mel ved behov. Del deigen i to, og trykk hvert emne utover til flate pizzabunner (eller bruk et kjevle). Legg bunnene over på et bakepapir.
Steg 6
Fordel den hvite pizzasausen utover begge bunnene. Følg på med mozzarella, skiver med røkelaks, rødløk og avokado. Stek pizzaen i ovnen i 8-10 minutter, til du ser den begynner å bli gyllen. Nyt pizzaen umiddelbart, håper det smaker!

Stikkord

  • hvit pizza
  • Pizza

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Enkel wraps med indisk schwung
Ukemeny januar – en sunnere start på året

Relaterte innlegg

Ovnsbakt kveite med grønnsaker i fløtesaus
20. januar 2021
0 kommentarer

Ovnsbakt kveite med grønnsaker i fløtesaus

Indrefilet med fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Indrefilet med fløtegratinerte poteter

Fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Fløtegratinerte poteter

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales