Hvit pizza med røkelaks

Lages på: 3 timer Nivå: Middels
Hvit pizza med røkelaks og ruccola

I dag tenkte jeg å dele en helt ny oppskrift på hvit pizza, nemlig hvit pizza med røkelaks. Perfekt dersom man har litt ekstra røkelaks liggende i kjøleskapet etter jul, eller man bare har lyst på en ny og spennende pizzavariant.

Den hvite pizzasausen krever heller ingen koking, og røres kjapt sammen mens man venter på at pizzabunnen står til heving. I tillegg til røkelaks, så fant jeg også en halv rødløk og en avokado liggende i kjøleskapet. Ikke bare passet det svært godt på denne pizzaen, men ble også en utrolig flott fargekombinasjon.

Pizza med røkelaks

Glad i hvit pizza, men ikke helt overbevist om røkelaks som pizzatopping? Her er noen andre hvite varianter fra bloggen:

Lykke til med pizzabakingen!

Hvit pizza med røkelaks

0.0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Middels
Antall

2

pizzaer
Tilberedning + heving

2

timer 

45

minutter
Steketid (pr stk)

8

minutter
Totalt

3

timer 
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Pizzabunn
  • 3 dl hvetemel

  • 1,5 dl sammalt hvete, finmalt

  • 1 dl sammalt rugmel, finmalt

  • 1/2 ts salt

  • 1/3 pose tørrgjær

  • 2,5 dl vann

  • Pizzasaus
  • 2 dl lett crème fraîche

  • 1/2 stk chili

  • 1 fedd fedd hvitløk

  • 1/2 ts oregano

  • Sitronsaft

  • Salt og pepper

  • Topping
  • 100 gram mozzarella

  • 200 gram røkelaks

  • 1/2 stk rødløk

  • 1 stk avokado

  • Ruccola

Fremgangsmåte

  • Ha mel, salt og tørrgjær i en bakstbolle og tilsett kaldt vann. Elt deigen i cirka 15-20 minutter med en kjøkkenmaskin med påmontert eltekrok. Du kan også elte for hånd, men resultatet blir ekstra godt med maskin.
  • Legg et lokk eller plast på bollen, og la deigen heve et lunt sted i 1,5 – 2 timer.
  • Lag den hvite pizzasausen mens deigen er satt til heving. Rør sammen crème fraîche, finhakket chili og hvitløk, litt tørket oregano og sitronsaft i en skål. Rør sammen og smak til med salt og pepper. La den hvite sausen stå kjølig frem til pizzabunnen skal bakes ut.
  • Sett ovnen på 275 grader, vanlig over og undervarme. Sett også inn pizzastein eller pizzastål om du har.
  • Ha en den pizzadeigen over på et melet underlag. Dra deigen utover til et kvadrat og brett hjørnene inn mot midten. Gjenta dette et par ganger og strø på med mer mel ved behov. Del deigen i to, og trykk hvert emne utover til flate pizzabunner (eller bruk et kjevle). Legg bunnene over på et bakepapir.
  • Fordel den hvite pizzasausen utover begge bunnene. Følg på med mozzarella, skiver med røkelaks, rødløk og avokado. Stek pizzaen i ovnen i 8-10 minutter, til du ser den begynner å bli gyllen. Nyt pizzaen umiddelbart, håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*