Hvit pizza med skinke og chorizo

Lages på: 3 timer Nivå: Enkel

På en hvit pizza har man har byttet ut det tradisjonelle tomatsausen med en saus av crème fraîche. Denne pizzaen er toppet med skinke, chorizo, sopp og mozzarella, og er en av mine pizzafavoritter. Pizzaen ble for første gang servert da mamma var på besøk hos oss, og siden den gang har denne hvite pizzaen blitt laget til stadighet.

Hvit pizza

Dersom du ikke har forsøkt hvit pizza tidligere så er denne en fin oppskrift å starte med. Den hvite pizzasausen passer ypperlig sammen med litt salt og krydret chorizo og skinke, og jeg har fått skryt gjentatte ganger når jeg har servert den. Selv om jeg har brukt serranoskinke så er det ikke noe problem å erstatte den med parmaskinke eller en annen skinketype. Oppskriften utgjør enten 3 mindre pizzaer eller 2 større, og metter nok til 2-3 personer.

Hvit pizza med skinke

På utkikk etter mer inspirasjon? Her finner du flere andre hvite pizzaoppskrifter fra bloggen:

Eller ta en titt på de mange pizzaoppskriftene du finner her på bloggen. Ønsker du en finere pizzabunn kan jeg tipse om denne grunnoppskriften på pizzadeig.

Hvit pizza med skinke og chorizo

0 fra 0 vurderinger
Type rett MiddagKjøkken: ItalienskNivå: Enkel
Antall

2

pizzaer
Tilberedning

2

timer 

15

minutter
Steketid

8

minutter
Cirka total

2

timer 

30

minutter

Ingredienser

  • Pizzabunn
  • 4 dl fullkornshvetemel

  • 2 dl siktet hvetemel

  • 1/2 ts salt

  • 1/3 pose tørrgjær

  • 2,5 dl vann

  • 1 ss olje

  • Hvit pizzasaus
  • 2 dl lett crème fraîche

  • 1 ss oregano

  • 3/4 stk rød chili

  • 1 fedd hvitløk

  • 1/2 ss sitronsaft

  • Salt og pepper

  • Pizzatopping
  • 8 skiver spekeskinker

  • 75 gram chorizo

  • 1/2 stk rødløk

  • 200 gram mozzarella

  • 4 stk sjampinjonger i skiver

Fremgangsmåte

  • Bland sammen det tørre og tilsett 2,5 dl kaldt eller lunkent vann (max 20 grader) og olje. Elt pizzadeigen i en kjøkkenmaskin eller for hånd i ca 15 minutter, til du har fått en smidig og litt klissete deig. Dekk bollen til med et klede eller lokk, og sett den til heving i ca 90 minutter på et lunt sted.
  • Ha crème fraîche i en liten skål. Del chilien i to og ta ut frøene. Finhakk chilien og bland den inn i creme fraichen. Tilsett hakket fersk oregano, presset hvitløk og sitronsaft. Smak til med salt og pepper, og la stå kjølig inntil videre.
  • Sett ovnen på 275 grader, og ha gjerne stekeplaten stående i nederst i ovnen mens den forvarmer.
  • Del bunnene i to og trykk eller kjevle hvert emne ut til tynne bunner. La pizzabunnene etterheve ca 20-30 minutter før du legger på fyllet.
  • Fordel hvit saus utover bunnene, følg på med skiver av mozzarella og øvrig topping
  • Ta stekeplaten ut av ovnen og dra bakepapir med pizzabunn over på platen.
  • Stekes nederst i ovnen i ca 7-9 minutter til den begynner å bli gyllen og ferdigstekt. Server den hvite pizzaen mens den fortsatt er nystekt, gjerne med et dryss av granateple. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

4 Kommentarer

  1. En nydelig vri på fredagspizzaen ?
    Både store og små likte den (t tross førr chili ?)

  2. Denne pizzaen er en favoritt hos oss og lages med jevne mellomrom. Takk for inspirasjon!

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*