Hvit pizza med sopp og spekeskinke

Lages på: 3 timer Nivå: Enkel
Hvit pizza med spekeskinke

Har du ikke smakt hvit pizza før , så har du gått glipp av noe. På en hvit pizza er den tradisjonelle tomatsausen byttet ut med en variant laget av crème fraîche, også kalt pizza bianca. I denne oppskriften har jeg toppet den hvite pizzaen med spekeskinke, sopp og paprika. Perfekt for deg som ønsker en enkel oppskrift på hvit pizza,

Trenger du litt mer inspirasjon til hva du kan toppe den hvitepizzaen med? Her er noen flere forslag fra bloggen:

Håper du ble inspirert!

Hvit pizza med sopp og spekeskinke

3 fra 16 vurderinger
Type rett: MiddagKjøkken: ItalienskNivå: Enkel
Antall

2

pizzaer
Totalt

3

timer 
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Pizzadeig
  • 4 dl 4 hvetemel

  • 1,5 dl 1,5 fullkornshvetemel

  • 1/2 ts 1/2 salt

  • 1/3 pose 1/3 tørrgjær

  • 2,5 dl 2,5 vann

  • Hvit pizzasaus
  • 2 dl 2 lett crème fraîce

  • 1/2 ss 1/2 fersk oregano

  • 1/2 ts 1/2 timian

  • 1 fedd 1 hvitløk

  • 1/2 ss 1/2 sitronsaft

  • Salt og pepper

  • Pizzatopping
  • 8 skiver 8 spekeskinker

  • 2 stk 2 sjampinjonger

  • 1/2 stk 1/2 paprika

  • 200 gram 200 hvitost

Fremgangsmåte

  • Start med pizzabunnen. Bland mel, salt og tørrgjær i en bolle. Ha i kaldt vann og elt deigen i 20-25 minutter, til du har en smidig og god deig. Best resultat får du om du bruker en kjøkkenmaskin med påmontert eltekrok. Deigen er eltet tilstrekkelig når du kan dra i en flik av deigen uten at den ryker. La deigen heve under lokk eller plast på et lunt sted, i 1,5 – 2 timer.
  • Lag den hvite pizzasausen mens deigen hever. Ha crème fraîche i en liten skål. Ha i blader av fersk oregano, timian, finhakket hvitløk og en skvis sitronsaft. Smak til med salt og pepper, og la stå kjølig inntil videre.
  • Sett ovnen på 275 grader, og sett inn en stekeplate, eller pizzastål/-stein om du har, midt i ovnen.
  • Bak ut pizzaen. Ha deigen over på et melet underlag. Del den i to emner og trykk (eller kjevle) hver av de ut til runde og tynne bunner.
  • Smør den hvite pizzasausen over bunnene og strø over revet hvitost. Følg på med spekeskinke, og sjampinjong og paprika oppskåret i skiver.
  • Ta pizzasteinen eller stekebrettet ut av ovnen, og flytt pizzaen over. Stek pizzaen 8-9 minutter i ovnen, til du ser at osten begynner å bli gyllen. Steketiden vil variere fra ovn til ovn. Strø over fersk oreganoblader ved servering. Håper den hvite pizzaen faller i smak!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*