Forberedelser: Mat surdeigsstarteren 6-10 timer før du setter deigen, dersom du allerede ikke har en bakeklar surdeigsstarter.

Slik lager du denne pizzaen

  1. Start med pizzabunnen.
  2. Ha alt det tørre i en bolle. Bland 2 store spiseskjeer av den nyoppfriskede surdeigsstarteren i kaldt vann. Ha surdeigsvannet  sammen med resten og elt deigen godt sammen i ca 10-15 minutter med maskin til du har en smidig og elastisk deig.
  3. Tips! Min erfaring når deigen skal heve såpass lenge er at det ofte er bedre å ha en litt fastere deig enn du vanligvis ville laget. Deigen skal heve i lang tid, og da lønner det seg ofte at den ikke er for klissete.
  4. Dekk til bollen med plast, og la den stå og heve i ca 10-12 timer.
  5. Lag den hvite pizzasausen mens deigen hever, slik at smakene får satt seg. Ha crème fraîche i en liten skål og tilsett finhakket/presset hvitløk, oregano, olje og eplemost.  Rør sammen med en skje, og smak deg til med salt og pepper. Sett den hvite sausen kjølig til bunnen er klar.
  6. Sett ovnen på 250 grader når deigen begynner å nærme seg ferdighevet. La gjerne stekebrett eller pizzastein/-stål stå i ovnen.
  7. Ha den ferdighevede surdeigen over på et godt melet underlag. Del den i to, og jobb eventuelt inn litt mel i deigen ved behov. Trill hvert emne ut til en ball og trykk den utover til en passe stor pizza. Bruk kjevle om du finner det nødvendig, og pass på at du har nok mel under.
  8. Fordel den hvite pizzasausen utover hver av bunnene. Fordel mozzarella, påfulgt av spekeskinke og oppskåret vårløk.
  9. Legg pizzaen over på det oppvarmede stekebrettet (eller pizzastein/-stål) nederst i ovnen. Steketiden er beregnet til cirka 7-9 minutter, til den begynner å bli gyllen oppå.
  10. Ta ut pizzaen og dryss over kjerner av granateple.

Nyt umiddelbart!

Hvit surdeigspizza med spekeskinke og granateple

 


Likte du oppskriften?

Jeg vil gjerne høre hva du synes om oppskriften. Skriv en kommentar i kommentarfeltet nederst på siden, legg igjen en melding på Kjøkkenpraten eller Facebooksiden eller tag maten du lager med #detgladekjokken på Instagram. Det er utrolig gøy å høre om lesere, venner og bekjente som blir inspirert av det jeg legger ut.