• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
27. oktober 2018

Hvit surdeigspizza med spekeskinke

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Hvit surdeigspizza med spekeskinke og granateple

Om du ikke har smakt surdeigspizza så har du virkelig gått glipp av noe skikkelig digg. Det har mer eller mindre blitt fast tradisjon at vi spiser surdeigspizza på fredager, og det til samboeren store glede. Pizzadeigen setter jeg på fredags morgen, så får deigen stå og heve seg og utvikle den deilige surdeigssmaken mens jeg er på jobb. 10-14 timer senere, når jeg har vært på både jobb og trening, så er det bare å bake ut pizzadeigen og toppe den med hva du måtte ønske.

Denne gangen laget jeg en variant med hvit pizzasaus, toppet med spekeskinke, vårløk og granateple. Dersom du ikke har forsøkt granateple på hvit pizza så anbefaler jeg deg å  teste det, surdeigspizza eller ei.

Hvit surdeigspizza med spekeskinke og granateple

Forberedelser! Mat surdeigsstarteren 6-10 timer før du setter deigen, dersom du allerede ikke har en bakeklar surdeigsstarter.

Du kan finne flere andre pizzavarianter her på denne siden, og om du er spesielt interessert i hvite pizzaer så må du gjerne ta en titt på denne hvite pizzaen med chorizo og skinke eller denne viltpizzaen med reinsdyr og granateple.

Hvit surdeigspizza med spekeskinke

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 27. oktober 2018
  • 2 pizzaer
  • 12 time(r)
  • Skriv ut
Hvit pizza med skinke, vårløk og granateple
Ingredienser
  • Pizzabunn
  • 2,5 dl fullkornshvetemel
  • 2,5 dl tipo 0 eller siktet hvetemel
  • 1/2 ts salt
  • 2 ss bakeklar surdeigsstarter
  • Cirka 2,5 dl vann
  • Hvit pizzasaus
  • 1,5 dl lett crème fraîche
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 ts oregano
  • 1 ss olivenolje
  • 1/2 dl eplemost
  • Salt og pepper
  • Topping
  • 150 gram mozzarella
  • Spekeskinke
  • 4-5 vårløk
  • 1/2 granateple
Slik gjør du det
Steg 1
Start med pizzabunnen.
Steg 2
Ha alt det tørre i en bolle. Bland 2 store spiseskjeer av den nyoppfriskede surdeigsstarteren i kaldt vann. Ha surdeigsvannet sammen med resten og elt deigen godt sammen i ca 10-15 minutter med maskin til du har en smidig og elastisk deig.
Steg 3
Tips! Min erfaring når deigen skal heve såpass lenge er at det ofte er bedre å ha en litt fastere deig enn du vanligvis ville laget. Deigen skal heve i lang tid, og da lønner det seg ofte at den ikke er for klissete.
Steg 4
Dekk til bollen med plast, og la den stå og heve i ca 10-12 timer.
Steg 5
Lag den hvite pizzasausen mens deigen hever, slik at smakene får satt seg. Ha crème fraîche i en liten skål og tilsett finhakket/presset hvitløk, oregano, olje og eplemost. Rør sammen med en skje, og smak deg til med salt og pepper. Sett den hvite sausen kjølig til bunnen er klar.
Steg 6
Sett ovnen på 250 grader når deigen begynner å nærme seg ferdighevet. La gjerne stekebrett eller pizzastein/-stål stå i ovnen.
Steg 7
Ha den ferdighevede surdeigen over på et godt melet underlag. Del den i to, og jobb eventuelt inn litt mel i deigen ved behov. Trill hvert emne ut til en ball og trykk den utover til en passe stor pizza. Bruk kjevle om du finner det nødvendig, og pass på at du har nok mel under.
Steg 8
Fordel den hvite pizzasausen utover hver av bunnene. Fordel mozzarella, påfulgt av spekeskinke og oppskåret vårløk.
Steg 9
Legg pizzaen over på det oppvarmede stekebrettet (eller pizzastein/-stål) nederst i ovnen. Steketiden er beregnet til cirka 7-9 minutter, til den begynner å bli gyllen oppå.
Steg 10
Ta ut pizzaen og dryss over kjerner av granateple. Nyt umiddelbart!

Likte du oppskriften?

Jeg vil gjerne høre hva du synes om oppskriften. Skriv en kommentar i kommentarfeltet nederst på siden, legg igjen en melding på Kjøkkenpraten eller Facebooksiden eller tag maten du lager med #detgladekjokken på Instagram. Det er utrolig gøy å høre om lesere, venner og bekjente som blir inspirert av det jeg legger ut.

 

Stikkord

  • Pizza
  • surdeig
  • surdeigspizza

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Blåbærsmoothie som metter
Gresskarboller i tangzhong-stil

Relaterte innlegg

Indrefilet med fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Indrefilet med fløtegratinerte poteter

Fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Fløtegratinerte poteter

Lettsaltet torsk med gulrotstuing og bacon
13. januar 2021
0 kommentarer

Lettsaltet torsk med gulrotstuing og bacon

2 comments

  • Jonas
    26. januar 2019

    Dette var en skikkelig god pizza. Lager den for andre gang i dag, men orket ikke å la den heve i 10 timer. Vi får se om 7 timer, 1 time etterheving og litt honning i deigen får fart på sakene. Surdeigskulturen min heter Otto II. Denne anbefales!

    Reply
    • Rolf-Anders Vollan
      27. januar 2019

      Takk for hyggelig tilbakemelding! Litt kortere hevetid gikk nok bare fint kan jeg tenke meg 🙂 Smart med honning, og så kan man alltids tilsette en halv teskje med tørrgjær i tillegg til surdeigsstarteren dersom man ønsker å gi den et ekstra futt i deigen. Digger navnet!

      Reply

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales