• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
7. desember 2018

Indisk dal

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Indisk dal servert med chapati

Si hei til en av de nye middagsfavorittene mine – nemlig indisk dal (også kjent som daal, dahl eller dhal). Jeg er kjempeglad i indisk mat, men jeg må innrømme at det først er det siste året at jeg i større grad har begynt å eksperimentere på det indiske kjøkken. Du kan på bloggen blant annet finne en oppskrift på hjemmelaget kylling tikka masala fra tidligere i høst og den nord-indiske curryen shahi paneer.

Dal er en indisk gryte og har kanskje blitt en av de nye middagsfavorittene mine. Den passer like godt til hverdags som til helgekosen, er studentvennlig (budsjettmiddag) i tillegg vegetar. Lager du dal på en ukedag kan du gjøre som meg og servere den med chapati (roti) ved siden av, mens nanbrød kanskje er det som frister mest dersom det er helgekosen. Og tro meg, dette er definitivt en middagsrett som metter!

Dal med chapati

Håper det  smaker!

Dal, daal eller dahl - en indisk middagsfavoritt

Server dal i dype skåler eller tallerkener sammen med chapati, en liten klatt yoghurt eller rømme, med nan og/eller ris ved siden av. Du kan også strø over litt finhakket koriander om du har tilgjengelig.
Av: Rolf-Anders Vollan
  • 7. desember 2018
  • 4 porsjoner
  • 40 min
  • Skriv ut
Daal, dal eller dhal
Ingredienser
  • Dal (daal)
  • 1 ts hel spisskummen
  • 1 ss rapsolje
  • 1 gul løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 cm fersk ingefær
  • 1 ts chiliflak
  • 1 ss garam masala
  • 1 ts gurkemeie
  • 1/2 ts malt koriander
  • 800 gram hermetiske tomater
  • 2 dl grønnsaksbuljong
  • 2 dl kokosmelk
  • 1 lime
  • 1 boks kikerter
  • 175 gram røde linser
  • Salt
  • Tilbehør
  • Chapati
  • Ris
  • Yoghurt naturell eller lettrømme
Slik gjør du det
Steg 1
Gjør klar løk og ingefær. Rens og finhakk løk og hvitløk, mens ingefæret skrelles og raspes på den fine delen av et råkostjern. Jeg synes i en slik gryte at løken være oppkuttet i smått.
Steg 2
Varm opp litt olje i en tykkbunnet kasserolle eller gryte. Ha i spisskummen og la den frese i 20-30 sekunder for å frigjøre litt av den deilige smaken. Bruker du malt spisskummen kan du vente med å ha i krydre til du har i de andre krydrene.
Steg 3
Ha i løk, hvitløk og ingefær og la det surre på medium varme til løken begynner å bli myk.
Steg 4
Tilsett så de andre krydrene, dvs tørkede chiliflak, garam masala, gurkemeie og malt koriander. Bland det godt med løken, og vent 30-60 sekunder før du også tilsetter hermetiske tomater, saften av en lime, grønnsaksbuljong (bruk gjerne fond dersom du har) og kokosmelk.
Steg 5
Kok gryten i 10-20 minutter slik at du får frem alle de deilige smakene, avhengig av hvor god tid du har.
Steg 6
Ha en boks kikerter og røde linser over i et dørslag og skyld de godt under kaldt rennende vann. Tilsettes så i gryten og kokes videre i minimum 5 minutter.
Steg 7
Smak til med salt helt til slutt.

 


Likte du oppskriften?

Jeg vil gjerne høre hva du synes om oppskriften. Skriv en kommentar i kommentarfeltet nederst på siden, legg igjen en melding på Kjøkkenpraten eller Facebooksiden eller tag maten du lager med #detgladekjokken på Instagram. Det er utrolig gøy å høre om lesere, venner og bekjente som blir inspirert av det jeg legger ut.

Stikkord

  • gryter
  • gryterett
  • indisk

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Chapati (roti)
Grønnsakssuppe med pølser

Relaterte innlegg

Koteletter i form
24. februar 2021
0 kommentarer

Koteletter i form

Gulrotsuppe med sprøstekte kikerter
19. februar 2021
0 kommentarer

Gulrotsuppe med sprøstekte kikerter

Thaigryte med torsk
16. februar 2021
0 kommentarer

Thaigryte med torsk

2 comments

  • T.
    27. mai 2020

    Da har jeg prøvd denne oppskriften. Veldig god! Og ikke suppete som andre oppskrifter jeg har prøvd. Nettopp kommet over bloggen og gleder meg til å prøve flere oppskrifter 🙂

    Reply
    • Rolf-Anders Vollan
      27. mai 2020

      Takk for tilbakemelding, det setter jeg stor pris på 🙂 Og velkommen som ny følger av bloggen, håper du finner mye god inspirasjon her 🙂 Nøl ikke med å ta kontakt dersom noe er uklart!

      Reply

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales