Indisk dal

Lages på: 40 minutter Nivå: Enkel

Indisk dal servert med chapati

Si hei til en av de nye middagsfavorittene mine – nemlig indisk dal (også kjent som daal, dahl eller dhal). Jeg er kjempeglad i indisk mat, men jeg må innrømme at det først er det siste året at jeg i større grad har begynt å eksperimentere på det indiske kjøkken. Du kan på bloggen blant annet finne en oppskrift på hjemmelaget kylling tikka masala fra tidligere i høst og den nord-indiske curryen shahi paneer.

Dal er en indisk gryte og har kanskje blitt en av de nye middagsfavorittene mine. Den passer like godt til hverdags som til helgekosen, er studentvennlig (budsjettmiddag) i tillegg vegetar. Lager du dal på en ukedag kan du gjøre som meg og servere den med chapati (roti) ved siden av, mens nanbrød kanskje er det som frister mest dersom det er helgekosen. Og tro meg, dette er definitivt en middagsrett som metter!

Håper det  smaker!

Dal, daal eller dahl – en indisk middagsfavoritt

0 fra 0 vurderinger
Type rett MiddagKjøkken: IndiskNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

15

minutter
Koketid

25

minutter
Totalt

40

minutter

Ingredienser

  • Dal (daal)
  • 1 ts hel spisskummen

  • 1 ss rapsolje

  • 1 stk gul løk

  • 2 fedd hvitløk

  • 2 cm fersk ingefær

  • 1 ts chiliflak

  • 1 ss garam masala

  • 1 ts gurkemeie

  • 1/2 ts malt koriander

  • 800 gram hermetiske tomater

  • 2 dl utblandet grønnsaksbuljong

  • 2 dl kokosmelk

  • 1 stk lime

  • 1 boks kikerter

  • 175 gram røde linser

  • Salt

  • Tilbehør
  • Chapati

  • Ris

  • Yoghurt naturell eller lettrømme

Fremgangsmåte

  • Gjør klar løk og ingefær. Rens og finhakk løk og hvitløk, mens ingefæret skrelles og raspes på den fine delen av et råkostjern. Jeg synes i en slik gryte at løken være oppkuttet i smått.
  • Varm opp litt olje i en tykkbunnet kasserolle eller gryte. Ha i spisskummen og la den frese i 20-30 sekunder for å frigjøre litt av den deilige smaken. Bruker du malt spisskummen kan du vente med å ha i krydre til du har i de andre krydrene.
  • Ha i løk, hvitløk og ingefær og la det surre på medium varme til løken begynner å bli myk.
  • Tilsett så de andre krydrene, dvs tørkede chiliflak, garam masala, gurkemeie og malt koriander. Bland det godt med løken, og vent 30-60 sekunder før du også tilsetter hermetiske tomater, saften av en lime, grønnsaksbuljong (bruk gjerne fond dersom du har) og kokosmelk.
  • Kok gryten i 10-20 minutter slik at du får frem alle de deilige smakene, avhengig av hvor god tid du har.
  • Ha en boks kikerter og røde linser over i et dørslag og skyld de godt under kaldt rennende vann. Tilsettes så i gryten og kokes videre i minimum 5 minutter.
  • Smak til med salt helt til slutt.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

2 Kommentarer

  1. Da har jeg prøvd denne oppskriften. Veldig god! Og ikke suppete som andre oppskrifter jeg har prøvd. Nettopp kommet over bloggen og gleder meg til å prøve flere oppskrifter 🙂

    • Rolf-Anders Vollan

      Takk for tilbakemelding, det setter jeg stor pris på 🙂 Og velkommen som ny følger av bloggen, håper du finner mye god inspirasjon her 🙂 Nøl ikke med å ta kontakt dersom noe er uklart!

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*