• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
20. september 2016

Indisk kyllinggryte med spinat

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Indisk kyllinggryte med spinat

Indisk mat er altså bare så utrolig godt! Forrige helg laget jeg en indisk kyllinggryte med spinat, og som tilbehør serverte jeg noen nystekte nanbrød og en liten håndfull cashewnøtter. Nanbrød er ikke akkurat helsekost, men er det helg er det lov. Det er liksom regelen vi har hjemme, at vi spiser sunt minst 5 av 7 dager i uken (eks mandag – fredag), og så spiser vi akkurat det som passer oss de siste 2 dagene. Noen ganger blir også helgematen sunn, mens andre ganger har vi lyst på noe helt annet som kanskje ikke er så sunt.

Kyllinggryten på sin side er egentlig ganske mager, og dropper du nanbrødet har du med en gang en sunn middagsrett som også kan spises til hverdags.

Du kan også sjekke flere av de andre indiske oppskriftene her på bloggen, deriblant chana masala og indisk dal.

Indisk kyllinggryte med spinat

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 20. september 2016
  • 4 porsjoner
  • 30 min
  • Skriv ut
Indisk kyllinggryte med spinat
Ingredienser
  • Indisk kyllinggryte
  • 3-4 kyllingfileter
  • 1 løk
  • 1 rød chili
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss revet ingefær
  • 2 ss garam masala
  • 2 ts karri
  • 1 boks hakkede tomater
  • 1 dl vann
  • 3 dl matyoghurt
  • 200 gram spinat
  • Salt og pepper
  • Fersk koriander
  • Tilbehør
  • Nanbrød
  • Salat
  • Cashewnøtter
Slik gjør du det
Steg 1
Skjær løken i terninger, hvitløk og chili kuttes i smått, mens ingefæren rives på et rivjern. Surres i litt olje i en panne, til løken er blank og myk. Tilsett garam masala og karri og la det surre videre et par minutter før du legger dette over på et fat.
Steg 2
Ha litt mer olje i den brukte pannen og tilsett strimler av kyllingfilet. Kyllingen stekes kjapt i pannen til den har fått en fin stekeskorpe. Mot slutten av steketiden har du løken tilbake sammen med kyllingen.
Steg 3
Tilsett hakkede tomater, vann og matyoghurt og kok opp. Ha oppi kyllingen og la det hele koke på svak varme i ca 6-8 minutter.
Steg 4
Rett før servering tilsetter du strimlet spinat, lime, og smaker til med salt og pepper.

Kyllinggryten serveres sammen med en  enkel salat, et lite dryss cashewnøtter og kanskje et lite nanbrød hvis du vil skjemme deg selv bort litt ekstra.

Håper det smaker!

 

Bruk gjerne kommentarfeltet nederst på siden dersom du har lyst til å legge igjen en  kommentar  på denne oppskriften.

Jeg oppdaterer sosiale medier hyppig med nye oppskrifter, så følge meg gjerne på Facebook og Instagram for å få nye innlegg rett i feeden din. Jeg sender også å sende ut skreddersydde nyhetsbrev en sjelden gang, så meld deg gjerne på via denne lenken for å være med på listen. E-posten blir så klart ikke brukt til noe annet.

Stikkord

  • gryter
  • indisk

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Viltgryte med kantarell og sjampinjong
Hvit pizza med reinsdyr, sjampinjong og kantareller

Relaterte innlegg

Gnocchi
26. januar 2021
0 kommentarer

Gnocchi

Ovnsbakt kveite med grønnsaker i fløtesaus
20. januar 2021
0 kommentarer

Ovnsbakt kveite med grønnsaker i fløtesaus

Indrefilet med fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Indrefilet med fløtegratinerte poteter

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales
219delinger