Indisk kyllinggryte med spinat

Lages på: 30 minutter Nivå: Enkel
Indisk kyllinggruppe med spinat

Indisk mat er altså bare så utrolig godt! Denne gangen har jeg laget en indisk kyllinggryte med spinat, en deilig gryte som kan serveres enten det er helg eller hverdag.

Vil du kose deg litt ekstra kan du servere kyllinggryten med nystekte nanbrød. Jeg har fra før av en oppskrift på hjemmelagede nanbrød, som jeg kan anbefale. Tar du deg ikke tiden til å lage nanbrød så kan jeg også anbefale en variant som ikke trenger heving, enten det er pannebrød med hvitløk, eller en oppskrift på roti

Hvis du trenger litt mer inspirasjon kan du også sjekke flere av de andre indiske oppskriftene her på bloggen, deriblant chana masala og indisk dal.

Indisk kyllinggruppe med spinat

Indisk kyllinggryte med spinat

4 fra 24 vurderinger
Type rett: MiddagKjøkken: IndiskNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

10

minutter
Koketid

20

minutter
Totalt

30

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Indisk kyllinggryte
  • 3 stk 3 kyllingfilet

  • 1 stk 1 gul løk

  • 1 stk 1 rød chili

  • 2 fedd 2 hvitløk

  • 2 ss 2 revet ingefær

  • 2 ss 2 garam masala

  • 2 ts 2 karri

  • 1 boks 1 hakkede tomater

  • 1 dl 1 vann

  • 3 dl 3 matyoghurt

  • 200 gram 200 spinat

  • 1/2 stk 1/2 lime

  • Salt og pepper

  • Fersk koriander

  • Cashewnøtter

  • Forslag til tilbehør
  • Nanbrød

  • Ris

  • Salat

Fremgangsmåte

  • Skjær løken i terninger, hvitløk og chili kuttes i smått, mens ingefæren rives på et rivjern. Surres i litt olje i en panne, til løken er blank og myk. Tilsett garam masala og karri og la det surre videre et par minutter før du legger dette over på et fat.
  • Ha litt mer olje i den brukte pannen og tilsett strimler av kyllingfilet. Kyllingen stekes kjapt i pannen til den har fått en fin stekeskorpe. Legg den ferdigstekte kylligen til side.
  • Ha løkblandingen i stekepannen. Tilsett hakkede tomater, vann og matyoghurt og kok opp. Ha oppi kyllingen og la det hele koke på svak varme i ca 6-8 minutter.
  • Rett før servering tilsetter du strimlet spinat, lime, og smaker til med salt og pepper. Dryss over litt cashewnøtter og koriander ved servering, sammen med ris, nanbrød og/eller salat. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

3 Kommentarer

  1. Hei Rolf-Anders ! Det blir flere og flere favoritt matretter fra bloggen din her hjemme ! Nydelig smak, appetitt vekkende beskrivelser og bilder, stor variasjon. Lurer på om du også har prøvd å lage Mango Kylling ? Har du oppskrift ? Blir veldig takknemlig 😊

  2. Kylling i mangosaus tenker jeg 😊

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*