Indisk mat er altså bare så utrolig godt! Forrige helg laget jeg en indisk kyllinggryte med spinat, og som tilbehør serverte jeg noen nystekte nanbrød og en liten håndfull cashewnøtter. Nanbrød er ikke akkurat helsekost, men er det helg er det lov. Det er liksom regelen vi har hjemme, at vi spiser sunt minst 5 av 7 dager i uken (eks mandag – fredag), og så spiser vi akkurat det som passer oss de siste 2 dagene. Noen ganger blir også helgematen sunn, mens andre ganger har vi lyst på noe helt annet som kanskje ikke er så sunt.
Kyllinggryten på sin side er egentlig ganske mager, og dropper du nanbrødet har du med en gang en sunn middagsrett som også kan spises til hverdags.
Du kan også sjekke flere av de andre indiske oppskriftene her på bloggen, deriblant chana masala og indisk dal.
Indisk kyllinggryte med spinat
- 20. september 2016
- 4 porsjoner
- 30 min
- Skriv ut

Ingredienser
- Indisk kyllinggryte
- 3-4 kyllingfileter
- 1 løk
- 1 rød chili
- 2 fedd hvitløk
- 2 ss revet ingefær
- 2 ss garam masala
- 2 ts karri
- 1 boks hakkede tomater
- 1 dl vann
- 3 dl matyoghurt
- 200 gram spinat
- Salt og pepper
- Fersk koriander
- Tilbehør
- Nanbrød
- Salat
- Cashewnøtter
Slik gjør du det
- Steg 1
- Skjær løken i terninger, hvitløk og chili kuttes i smått, mens ingefæren rives på et rivjern. Surres i litt olje i en panne, til løken er blank og myk. Tilsett garam masala og karri og la det surre videre et par minutter før du legger dette over på et fat.
- Steg 2
- Ha litt mer olje i den brukte pannen og tilsett strimler av kyllingfilet. Kyllingen stekes kjapt i pannen til den har fått en fin stekeskorpe. Mot slutten av steketiden har du løken tilbake sammen med kyllingen.
- Steg 3
- Tilsett hakkede tomater, vann og matyoghurt og kok opp. Ha oppi kyllingen og la det hele koke på svak varme i ca 6-8 minutter.
- Steg 4
- Rett før servering tilsetter du strimlet spinat, lime, og smaker til med salt og pepper.
Kyllinggryten serveres sammen med en enkel salat, et lite dryss cashewnøtter og kanskje et lite nanbrød hvis du vil skjemme deg selv bort litt ekstra.
Håper det smaker!
Bruk gjerne kommentarfeltet nederst på siden dersom du har lyst til å legge igjen en kommentar på denne oppskriften.
Jeg oppdaterer sosiale medier hyppig med nye oppskrifter, så følge meg gjerne på Facebook og Instagram for å få nye innlegg rett i feeden din. Jeg sender også å sende ut skreddersydde nyhetsbrev en sjelden gang, så meld deg gjerne på via denne lenken for å være med på listen. E-posten blir så klart ikke brukt til noe annet.