Indisk kyllinggryte med spinat

Lages på: 30 minutter Nivå: Enkel
Indisk kyllinggruppe med spinat

Indisk mat er altså bare så utrolig godt! Denne gangen har jeg laget en indisk kyllinggryte med spinat, en deilig gryte som kan serveres enten det er helg eller hverdag.

Vil du kose deg litt ekstra kan du servere kyllinggryten med nystekte nanbrød. Jeg har fra før av en oppskrift på hjemmelagede nanbrød, som jeg kan anbefale. Tar du deg ikke tiden til å lage nanbrød så kan jeg også anbefale en variant som ikke trenger heving, enten det er pannebrød med hvitløk, eller en oppskrift på roti

Hvis du trenger litt mer inspirasjon kan du også sjekke flere av de andre indiske oppskriftene her på bloggen, deriblant chana masala og indisk dal.

Indisk kyllinggruppe med spinat

Indisk kyllinggryte med spinat

4 fra 2 vurderinger
Type rett MiddagKjøkken: IndiskNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

10

minutter
Koketid

20

minutter
Totalt

30

minutter

Ingredienser

  • Indisk kyllinggryte
  • 3 gram kyllingfilet

  • 1 stk gul løk

  • 1 stk rød chili

  • 2 fedd hvitløk

  • 2 ss revet ingefær

  • 2 ss garam masala

  • 2 ts karri

  • 1 boks hakkede tomater

  • 1 dl vann

  • 3 dl matyoghurt

  • 200 gram spinat

  • Salt og pepper

  • Fersk koriander

  • Cashewnøtter

  • Forslag til tilbehør
  • Nanbrød

  • Ris

  • Salat

Fremgangsmåte

  • Skjær løken i terninger, hvitløk og chili kuttes i smått, mens ingefæren rives på et rivjern. Surres i litt olje i en panne, til løken er blank og myk. Tilsett garam masala og karri og la det surre videre et par minutter før du legger dette over på et fat.
  • Ha litt mer olje i den brukte pannen og tilsett strimler av kyllingfilet. Kyllingen stekes kjapt i pannen til den har fått en fin stekeskorpe. Legg den ferdigstekte kylligen til side.
  • Ha løkblandingen i stekepannen. Tilsett hakkede tomater, vann og matyoghurt og kok opp. Ha oppi kyllingen og la det hele koke på svak varme i ca 6-8 minutter.
  • Rett før servering tilsetter du strimlet spinat, lime, og smaker til med salt og pepper. Dryss over litt cashewnøtter ved servering, sammen med ris, nanbrød og/eller salat. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*