Dal – linsegryte

Lages på: 30-40 minutter Nivå: Enkel
Indisk linsegryte - dal

I dag tenkte jeg at jeg skulle dele en ny kjøttfri oppskrift. Det er jo ingen hemmelighet at jeg er veldig glad i indisk, og en av mine favoritter er faktisk dal, en indisk linsegryte.

Jeg har tidligere delt en oppskrift på indisk dal, og selv om jeg lager den med jevne mellomrom så tenkte jeg at det var på tide å komme med en ny variant. Denne varianten er uten kikerter, og jeg har også gjort noen justeringer her og der.

Server linsegryten med ris til, og gjerne roti eller nanbrød om du vil gjøre litt ekstra ut av måltidet.

Banner - Mat du blir glad av

Indisk linsegryte

4 fra 7 vurderinger
Type rett: MiddagKjøkken: IndiskNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

15

minutter
Koketid

20

minutter
Totalt

35

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 1 stk 1 løk

  • 2 fedd 2 hvitløk

  • 3 cm 3 frisk ingefær

  • 1/2 stk 1/2 rød chili

  • Olivenolje

  • 1 ss 1 garam masala

  • 2 ts 2 spisskummen

  • 1 ts 1 gurkemeie

  • 2 bokser 2 hermetiske tomater

  • 2 dl 2 kokosmelk

  • 3,5 dl 3,5 grønnsakskraft eller grønnsaksbuljong

  • 2 bokser 2 røde linser i lake

  • 1 ts 1 salt

  • 1/2 stk 1/2 lime

  • Tilbehør
  • Ris

  • Frisk koriander

  • Nanbrød eller roti

Fremgangsmåte

  • Rens løk og hvitløk, før det så skjæres opp i smått. Del chilien i to, fjern frøene og finhakk den. Ingefæret skrelles enklest ved hjelp av en skje, før den så rives fint på et råkostjern.
  • Varm opp en gryte eller dyp panne med en klunk olivenolje. Ha i oppkuttet løk, chili og ingefær, og surr det til løken begynner å bli myk.
  • Tilsett garam masala, spisskummen og gurkemeie. Fres videre et lite minutt, mens du kjenner den deilige lukten brer seg i rommet. Pass på at du ikke bruker så høy varme at det brenner seg.
  • Ha i hermetiske tomater, kokosmelk og grønnsakskraft. Pass på at grønnsakskraften er vegetar eller vegansk dersom dette er viktig for deg.
  • Hell linsene over i et dørslag og skyll de godt, helt til det slutter å skumme i vannet. Tilsett linsene i gryten og la den koke i 15-25 minutter på lav varme, med lokk. Rør med jevne mellomrom.
  • Kok ris etter anvisning på pakken.
  • Skvis i saften av en halv lime og smak til med salt rett før servering. Server linsegryten med ris, et dryss av fersk koriander og eventuelt nanbrød eller roti. Vel bekomme!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*