• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
26. januar 2016

Indrefilet av svin med appelsinsaus

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Indrefilet av svin med appelsinsaus

I dag skal jeg friste med en lettvint og god oppskrift på indrefilet av svin med appelsinsaus. Indrefilet er ikke bare av det møreste kjøttet, men er også svært magert. Faktisk så inneholder indrefilet av svin bare rundt 3% fett, som gjør det til et sunt og godt valgt i hverdagen.

Indrefilet av svin med appelsinsaus er en enkel og mager middagsrett som er perfekt i ukedagene. Selv synes jeg at den friske og litt syrlige appelsinsausen skapte en veldig god kontrast mot de litt søtlige grønnsakene. Retten er så enkel at dersom du har et steketermometer, så kan du nesten  ikke gjøre feil.

Tips! La kjøttet hvile minst 10 minutter etter steking. Da har kjøttkraften fordelt seg mye mer i kjøttet og du får et saftigere kjøttstykke.

Håper oppskriften faller i smak!

Indrefilet av svin med appelsinsaus

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 26. januar 2016
  • 4 porsjoner
  • 45 min
  • 578 kalorier/porsjon
  • Skriv ut
Indrefilet av svin med appelsinsaus
Ingredienser
  • 600 gram indrefilet av svin
  • 1 rødløk
  • 1/2 fennikel
  • 1 rød paprika
  • 1 eple
  • 1/2 sitron
  • Salt og pepper
  • Appelsinsaus
  • 1 ss ingefær
  • 1/2 rød chili
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 appelsin
  • 1 ts maizena
  • 1 dl appelsinjus
  • Salt
Slik gjør du det
Steg 1
Sett ovnen på 190 grader.
Steg 2
Vask og fjern frø og kjernehus fra paprika og eple. Del paprika, eple, fennikel og rødløk i grove skiver/båter og ha de oppskårede grønnsakene og frukten i en ildfastform. Klem saften av en halv sitron over.
Steg 3
Krydre indrefileten med salt og pepper og legg den oppå grønnsakene. Sett inn et steketermometer og sett ildfastformen på en rille midt i ovnen. Indrefileten er ferdig når du har nådd en kjernetemperatur på ca 65 grader.
Steg 4
Mens kjøttet står i ovnen har du god tid til å lage appelsinsausen.
Steg 5
Finhakk ingefær, rød chili og hvitløk, og surr dette i litt olje noen minutter.
Steg 6
Bland 1 dl med appelsinjuice med litt maizena og ha det i kasserollen sammen med saften av én appelsin.
Steg 7
Smak til med salt og la koke noen minutter.

Hvis du har noen tilbakemeldinger eller kanskje spørsmål til denne oppskriften så er det fint om du legger igjen en kommentar nederst siden 🙂

Stikkord

  • Indrefilet

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Hjemmelaget fiskegrateng med makaroni
Sjokolademilkshake med banan

Relaterte innlegg

Skrei med eple- og blomkålpuré og chorizosalsa
4. mars 2021

Skrei med eple- og blomkålpuré og chorizosalsa

TikTok-pasta
1. mars 2021

TikTok-pasta

Pizza med marinert kjøttdeig
27. februar 2021

Pizza med marinert kjøttdeig

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales