Indrefilet av svin med appelsinsaus

Lages på: 45 minutter Nivå: Enkel
Indrefilet av svin med appelsinsaus

I dag skal jeg friste med en lettvint og god oppskrift på indrefilet av svin med appelsinsaus. Indrefilet er ikke bare av det møreste kjøttet, men er også svært magert. Faktisk så inneholder indrefilet av svin bare rundt 3% fett, som gjør det til et sunt og godt valgt i hverdagen.

Indrefilet av svin med appelsinsaus er en enkel og mager middagsrett som er perfekt i ukedagene. Selv synes jeg at den friske og litt syrlige appelsinsausen skapte en veldig god kontrast mot de litt søtlige grønnsakene. Retten er så enkel at dersom du har et steketermometer, så kan du nesten  ikke gjøre feil.

Tips! La kjøttet hvile minst 10 minutter etter steking. Da har kjøttkraften fordelt seg mye mer i kjøttet og du får et saftigere kjøttstykke.

Håper oppskriften faller i smak!

Indrefilet av svin med appelsinsaus

3 fra 9 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

10

minutter
Steketid (cirka)

35

minutter
Totalt

45

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 600 gram 600 indrefilet av svin

  • 1 stk 1 rødløk

  • 1/2 stk 1/2 fennikel

  • 1 stk 1 rød paprika

  • 1 stk 1 eple

  • 1/2 stk 1/2 sitron

  • Salt og pepper

  • Appelsinsaus
  • 1 ss 1 ingefær

  • 1/2 stk 1/2 rød chili

  • 1 fedd 1 hvitløk

  • 1 stk 1 appelsin

  • 1 ts 1 maizena

  • 1 dl 1 appelsinjus

  • Salt

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 190 grader.
  • Vask og fjern frø og kjernehus fra paprika og eple. Del paprika, eple, fennikel og rødløk i grove skiver/båter og ha de oppskårede grønnsakene og frukten i en ildfastform. Klem saften av en halv sitron over.
  • Krydre indrefileten med salt og pepper og legg den oppå grønnsakene. Om du vil gi den litt ekstra smak kan du gjerne frese indrefileten noen minutter i en stekepanne i litt smør, til du får en fin stekeskorpe.
  • Sett inn et steketermometer i indrefileten og sett ildfastformen på en rille midt i ovnen. Indrefileten er ferdig når du har nådd en kjernetemperatur på ca 65 grader.
  • Mens kjøttet står i ovnen har du god tid til å lage appelsinsausen.
  • Finhakk ingefær, rød chili og hvitløk, og surr dette i litt olje noen minutter.
  • Bland 1 dl med appelsinjuice med litt maizena og ha det i kasserollen sammen med saften av én appelsin. Hvor mye smak det er på appelsinene vil variere. Smak til med salt og la koke noen minutter. Dersom du synes den blir smakløs kan du tilsette mer appelsinjuice og la den koke ned (redusereres) for en mer konsentrert smak.
  • La kjøttet hvile i minst 10 minutter før du serverer det. Server indrefileten med ovnsbakt frukt og grønnsaker, sammen med appelsinsaus og eventuelt ris som tilbehør. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Én kommentar

  1. Høyst ordinært til tross for at jeg jobbet litt med å få sausen god.
    Indrefilet er da heller ikke noen smaksbombe…

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*