• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
16. januar 2021

Indrefilet med fløtegratinerte poteter

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Biff og fløtegratinerte poteter

Forrige helg bestemte jeg meg for å lage indrefilet med fløtegratinerte poteter. Entusiasmen var stor både i heimen, og ikke minst på Instagram. Tenk at en så enkel middagsrett kan skape så stor entusiasme. Ikke rart egentlig, det er jo nydelig godt. Siden det er en del væske i de fløtegratinerte potetene så tok jeg meg ikke bryet med å lage en saus i tillegg, men kan også anbefale å lage en deilig soppsaus om du ønsker.

  • Se oppskrift på helstekt ytrefilet med sjampinjongsaus.

De fløtegratinerte potetene har jeg publisert en egen oppskrift på, og kan serveres til både kjøtt, fugl og fisk.

  • Se oppskrift på fløtegratinerte poteter.

Biff, fløtegratinerte poteter og asparges

Indrefilet av storfe med fløtegratinerte poteter

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 16. januar 2021
  • 4 porsjoner
  • 45 min
  • Skriv ut
Indrefilet av storfe
Ingredienser
  • 500 gram indrefilet av storfe
  • Salt og pepper
  • Smør til steking
  • Litt olje
  • Asparges
  • Fløtegratinerte poteter
  • 1 kg poteter
  • 2 dl kremfløte
  • 2 dl matfløte
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 sjalottløk
  • 1/2 ts tørket timian
  • 1/2 ts salt
  • Pepper
  • 1 stor neve revet hvitost
Slik gjør du det
Steg 1
La kjøttet temperere på benken mens du går i gang med å lage de fløtegratinerte potetene. Se egen oppskrift på fløtegratinerte poteter.
Steg 2
Når potetene er satt i ovnen kan du gå i gang med indrefileten. Indrefileten jeg hadde var allerede oppdelt i stykker, med andre ord så helstekte jeg den ikke.
Steg 3
Smelt smør og i en varm stekepanne, og krydre kjøttstykkene med salt og pepper. Jeg bruker en blanding av olje og smør, siden smøret ikke tåler like høy temperatur. Når smøret har sluttet og frese, men begynner å bli lett brunt, så legger du i indrefileten i pannen. Stek kjøttet 2-4 minutter på hver side, avhengig av størrelsen på kjøttstykkene og hvor godt stekt du ønsker kjøttet. Hadde det vært litt tykkelse på biffstykkene og ovnen ikke hadde blitt brukt til potetene, så hadde jeg nok etterstekt kjøttet på lav varme i ovnen for et ekstra saftig resultat. Når indrefileten er stekt på begge sider så skrudde jeg ned varmen og la på et lokk på pannen. Bruk et steketermometer, kjenn med fingrene eller skjær i kjøttet for å se om det er stekt tilstrekkelig. La den stekte indrefileten få hvile i 10-15 minutter før servering.
Steg 4
I mellomtiden kan du kjapt steke asparges i den samme pannen som du stekte kjøttet i. Server stekt indrefilet med fløtegratinerte poteter og asparges. Håper det smaker!

Stikkord

  • Biff
  • Indrefilet

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Fløtegratinerte poteter
Ukemeny uke 3/2021

Relaterte innlegg

Pizza med marinert kjøttdeig
27. februar 2021

Pizza med marinert kjøttdeig

Gratinert pastaform
25. februar 2021

Gratinert pastaform

Biff med pastinakkpuré og rødvinssaus
6. februar 2021

Biff med pastinakkpuré og rødvinssaus

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales