Indrefilet med fløtegratinerte poteter

Lages på: 1 time Nivå: Enkel
Biff og fløtegratinerte poteter

Forrige helg bestemte jeg meg for å lage indrefilet med fløtegratinerte poteter. Entusiasmen var stor både i heimen, og ikke minst på Instagram. Tenk at en så enkel middagsrett kan skape så stor entusiasme. Ikke rart egentlig, det er jo nydelig godt. Siden det er en del væske i de fløtegratinerte potetene så tok jeg meg ikke bryet med å lage en saus i tillegg, men kan også anbefale å lage en deilig soppsaus om du ønsker.

De fløtegratinerte potetene har jeg publisert en egen oppskrift på, og kan serveres til både kjøtt, fugl og fisk.

Biff, fløtegratinerte poteter og asparges

Indrefilet av storfe med fløtegratinerte poteter

5 fra 1 vurdering
Type rett MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

15

minutter
Koke-/steketid

45

minutter
Totalt

1

time 

Ingredienser

  • 500 gram indrefilet av storfe

  • Salt og pepper

  • Smør til steking

  • Litt olje

  • Asparges

  • Fløtegratinerte poteter
  • 1 kg poteter

  • 2 dl kremfløte

  • 2 dl matfløte

  • 2 fedd hvitløk

  • 1 stk sjalottløk

  • 1/2 ts timian, tørket

  • 1/2 ts salt

  • Pepper

  • 1 neve revet hvitost

Fremgangsmåte

  • La kjøttet temperere på benken mens du går i gang med å lage de fløtegratinerte potetene, det er de som trenger lengst koke- og steketid. Se egen oppskrift på fløtegratinerte poteter.
  • Når potetene er satt i ovnen kan du gå i gang med indrefileten. Indrefileten jeg hadde var allerede oppdelt i stykker, med andre ord så helstekte jeg den ikke.
  • Smelt smør og i en varm stekepanne, og krydre kjøttstykkene med salt og pepper. Jeg bruker en blanding av olje og smør, siden smøret ikke tåler like høy temperatur. Når smøret har sluttet og frese, men begynner å bli lett brunt, så legger du i indrefileten i pannen. Stek kjøttet 2-4 minutter på hver side, avhengig av størrelsen på kjøttstykkene og hvor godt stekt du ønsker kjøttet. Hadde det vært litt tykkelse på biffstykkene og ovnen ikke hadde blitt brukt til potetene, så hadde jeg nok etterstekt kjøttet på lav varme i ovnen for et ekstra saftig resultat. Når indrefileten er stekt på begge sider så skrudde jeg ned varmen og la på et lokk på pannen. Bruk et steketermometer, kjenn med fingrene eller skjær i kjøttet for å se om det er stekt tilstrekkelig. La den stekte indrefileten få hvile i 10-15 minutter før servering.
  • I mellomtiden kan du kjapt steke asparges i den samme pannen som du stekte kjøttet i. Server stekt indrefilet med fløtegratinerte poteter og asparges. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*