Ingefærshot med et lite kick

Lages på: 15 minutter Nivå: Enkel
Et glass ingefærshot

Har du hørt om ingefærshot? En sterk ingefærdrikk bestående av ingefær, vann, sitron og honning. Ja det er faktisk alt du trenger for å lage denne sterke oppkvikkeren som varmer godt i halsen når du drikker den. En svært sunn og enkel drikk, som både er rik på c-vitaminer og som kan hjelpe både mot kvalme, forkjølelse og influensa (skal man tro på rådene).

Oppskriften gir cirka en halvliter og kan oppbevares i kjøleskapet i rundt én uke. Min personlige favoritt er å blande inn 1/5 ingefærshot med 4/5 appelsinjuice, og du får en deilig juice med en litt sterk ettertone.

Hvis du først er forkjølet og på jakt etter noe varmt og oppkvikkende så anbefaler jeg deg å ta en titt på denne ingefærteen med honning, sitron og chili.

Ingefærshot

4 fra 20 vurderinger
Type rett: DrikkeNivå: Enkel
Desiliter ferdig drikk

5

dl
Tilberedning

15

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Ingefærshot
  • 150 gram 150 ingefær

  • 3,5 dl 3,5 vann

  • 1 1/2 stk 1 1/2 sitron

  • 1 ss 1 honning

Fremgangsmåte

  • Skjær av de verste utstikkerne på ingefæret og bruk en skje til å skrape av skallet. Da slipper du så mye svinn.
  • Del ingefæret i ganske store biter og ha dem i en blender. Tilsett halvparten av vannet og kjør det på full hastighet i et lite minutt, til du har en jevn og flytende blanding. Du kan sikkert også bruke en stavmikser, men det har jeg selv ingen erfaring med.
  • Sett en melsikt over en tom bolle, og hell ingefærvannet i bollen. Ingefæret legger seg som en masse i bunnen av sikten. Bruk en skje eller hendene til å presse vannet ut av ingefæret.
  • Tilsett resten av vannet og presset sitronsaft i ingefærvannet. Bland inn cirka én spiseskje med flytende honning.
  • Hell ingefærdrikken over på en flaske, og oppbevar den i kjøleskapet.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

2 Kommentarer

  1. Hei! Øverst står det 40min koking, men står ingenting om det i selve oppskriften. Skal det kokes i slutten?

    • Rolf-Anders Vollan

      Hei Grethe,
      Her har det sneket seg inn en liten feil da jeg konverterte oppskriften. Det er ingen koking i denne oppskriften, har korrigert den nå. Takk for at du gjorde meg oppmerksom på det:)

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*