Ingefærshot med et lite kick

Lages på: 15 minutter Nivå: Enkel
Ingefærshot - Ingefærdrikk med kick

Du har sikker hørt om ingefærshot. En sterk ingefærdrikk bestående av ingefær, vann, sitron og honning. Ja det er faktisk alt du trenger for å lage denne sterke oppkvikkeren som varmer godt i halsen når du drikker den. En svært sunn og enkel oppkvikker, som både er rik på c-vitaminer og som kan hjelpe på mot både kvalme, forkjølelese og influensa skal man tro på rådene.

Oppskriften gir cirka en halvliter og kan oppbevares i kjøleskapet i rundt én uke. Min personlige favoritt er å blande inn 1/5 ingefærshot med 4/5 appelsinjuice, og du får en deilig juice med en litt sterk ettertone. Dette er ingen banebrytende oppskrift på ingefærshot, og fremgangsmåten er svært inspirert av denne oppskriften på MatPrat.

Hvis du først er forkjølet og på jakt etter noe varmt og oppkvikkende så anbefaler jeg deg å ta en titt på denne ingefærteen med honning, sitron og chili. En av mine favoritter!

Ingefærshot

4 fra 10 vurderinger
Type rett: DrikkeNivå: Enkel
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Mengde

5

dl
Tilberedning

15

minutter

Ingredienser

 • Ingefærshot
 • 120 gram ingefær

 • 3,5 dl vann

 • 1 1/2 stk sitron

 • 1 ss honning

Fremgangsmåte

 • Skjær av de verste utstikkerne på ingefæret og bruk en skjer til å renske av skallet. Del ingefæret i ganske store biter og ha det over i en blender. Ha i halvparten av vannet og kjør det på full hastighet i et lite minutt. Du kan sikkert også bruke stavmikser, men det har jeg ingen erfaring med selv.
 • Sett en melsikt over en tom bolle, og hell ingefærvannet i bollen. Ingefæret legger seg som en masse i bunnen av sikten. Bruk en skje eller hendene til å presse vannet ut av ingefæret.
 • Ha i resten av vannet og saften fra en og en halv sitron. Bland inn cirka én spiseskje med flytende honning.
 • Hell ingefærdrikken over på en flaske. Oppbevares i kjøleskapet.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

2 Kommentarer

 1. Hei! Øverst står det 40min koking, men står ingenting om det i selve oppskriften. Skal det kokes i slutten?

  • Rolf-Anders Vollan

   Hei Grethe,
   Her har det sneket seg inn en liten feil da jeg konverterte oppskriften. Det er ingen koking i denne oppskriften, har korrigert den nå. Takk for at du gjorde meg oppmerksom på det:)

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*