Slik lager du denne ingefærdrikken

  1. Kok opp vann i en kasserolle eller i en krus i mikroen.
  2. Om du vil fjerne det ytterste laget fra ingefæret eller ikke er valgfritt. Om du velger å fjerne det kan du enten skjære det av, eller så er det faktisk svært enkelt å skrelle en ingefær ved hjelp av en skje. Skjær ingefæret i 3 skiver á 0,5 cm tykke.
  3. Skjær en bit av en chili og del den på langs. Fjern steinene som ligger langs fruktkjøttet.
  4. Ha ingefær, chili, skvis av en sitron og honning i kruset med varmt vann. La drikken stå i et par minutter, og smak deg frem til ønsket forhold mellom sitron og honning.

Som for andre frukt og bærteer så er ikke disse drikkene egentlig en te siden den ikke kommer fra tebusken Camelia Sinesis. Men siden den traktes på samme måte som vanlig te så kaller man også disse drikkene for te.

Som nevnt innledningsvis så må dette jo være rene mirakelkuren skal man tro på alle kjerringrådene. Noen av disse ingrediensene skal nemlig både lindre sår hals, være slimløsende, smøre og bekjempe bakterier, mens andre skal være proppfulle av både vitaminer, og antioksidanter. Og om du ikke blir direkte frisk av disse ingrediensene så kan du alltids trøste deg med at teen smaker utrolig godt og uansett er svært sunn.

Ingefærte med honning, sitron og chili