Ingefærte med honning, sitron og chili

Lages på: 5 minutter Nivå: Enkel
Ingefærte med honning, sitron og chili

Denne ingefærteen med honning, sitron og chili pleier jeg å drikke enten jeg er litt snufs og ikke helt i slaget, men også dersom jeg bare har lyst på en herlig drikk med et ekstra kick. Jeg har nok ingen dokumentert effekt å henvise til, men når man ser på ingredienslisten så må jo dette være en mirakelkur skal man tro på kjerringrådene.  Noen av disse ingrediensene skal nemlig både lindre sår hals, være slimløsende, smøre og bekjempe bakterier, mens andre skal være proppfulle av både vitaminer, og antioksidanter. Og om du ikke blir direkte frisk av disse ingrediensene så kan du alltids trøste deg med at teen smaker utrolig godt og uansett er svært sunn.

Når vi snakker om snufs og kjerringråd, så kan jeg også anbefale det å sjekke ut denne ingefærshoten. En skikkelig oppkvikker i hverdagen!

Håper ingefærteen faller i smak!

Ingefærte med honning, sitron og chili

0.0 fra 0 vurderinger
Type rett: DrikkeNivå: Enkel
Porsjoner

1

krus
Tilberedning

5

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 2 dl vann

  • 3 skiver ingefær

  • 1/3 stk rød chili

  • 1/3 stk sitron

  • 2 ts honning

Fremgangsmåte

  • Kok opp vann i en kasserolle eller i en krus i mikroen.
  • Om du vil fjerne det ytterste laget fra ingefæret eller ikke er valgfritt. Om du velger å fjerne det kan du enten skjære det av, eller så er det faktisk svært enkelt å skrelle en ingefær ved hjelp av en skje. Skjær ingefæret i 3 skiver á 0,5 cm tykke.
  • Skjær en bit av en chili og del den på langs. Fjern steinene som ligger langs fruktkjøttet.
  • Ha ingefær, chili, skvis av en sitron og honning i kruset med varmt vann. La drikken stå i et par minutter, og smak deg frem til ønsket forhold mellom sitron og honning. Som for andre frukt og bærteer så er ikke disse drikkene egentlig en te siden den ikke kommer fra tebusken Camelia Sinesis. Men siden den traktes på samme måte som vanlig te så kaller man også disse drikkene for te.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*