Ingefærte med honning, sitron og chili

Ingefærte med honning, sitron og chili

Denne ingefærteen med honning, sitron og chili pleier jeg å drikke enten jeg er litt snufs og ikke helt i slaget, men også dersom jeg bare har lyst på en herlig drikk med et ekstra kick. Jeg har nok ingen dokumentert effekt å henvise til, men når man ser på ingredienslisten så må jo dette være en mirakelkur skal man tro på kjerringrådene.  Noen av disse ingrediensene skal nemlig både lindre sår hals, være slimløsende, smøre og bekjempe bakterier, mens andre skal være proppfulle av både vitaminer, og antioksidanter. Og om du ikke blir direkte frisk av disse ingrediensene så kan du alltids trøste deg med at teen smaker utrolig godt og uansett er svært sunn.

Når vi snakker om snufs og kjerringråd, så kan jeg også anbefale det å sjekke ut denne ingefærshoten. En skikkelig oppkvikker i hverdagen!

Denne oppskriften er også mitt bidrag til oppskriftsutfordring denne måneden. Denne måneden er det Julia bak bloggen Magevennlig mat som har stafettpinnen, og denne månedens tema er drikke uten alkohol. Det har også kommet flere andre fine innslag til utfordringen. Blant annet har Vidar fra Et kjøkken vist hvor enkelt en kan lage tyrkisk drikkeyoghurt, Mias mat har laget en fristende ingefærbrus og Anita fra Kvardagsmat har laget Virgin mojito.

Håper ingefærteen faller i smak!

Ingefærte med honning, sitron og chili

Ingefærte med honning, sitron og chili

Ingredienser

  • Ingefærte
  • 2 dl vann
  • 3 skiver ingefær
  • 1/3 rød chili
  • 1/3 sitron
  • 2 ts honning

Fremgangsmåte

Steg 1
Kok opp vann i en kasserolle eller i en krus i mikroen.
Steg 2
Om du vil fjerne det ytterste laget fra ingefæret eller ikke er valgfritt. Om du velger å fjerne det kan du enten skjære det av, eller så er det faktisk svært enkelt å skrelle en ingefær ved hjelp av en skje. Skjær ingefæret i 3 skiver á 0,5 cm tykke.
Steg 3
Skjær en bit av en chili og del den på langs. Fjern steinene som ligger langs fruktkjøttet.
Steg 4
Ha ingefær, chili, skvis av en sitron og honning i kruset med varmt vann. La drikken stå i et par minutter, og smak deg frem til ønsket forhold mellom sitron og honning. Som for andre frukt og bærteer så er ikke disse drikkene egentlig en te siden den ikke kommer fra tebusken Camelia Sinesis. Men siden den traktes på samme måte som vanlig te så kaller man også disse drikkene for te.