Isbomber med daim

Lages på: 1 time 30 minutter Nivå: Middels
Isbomber med daim

Skal si det var mange som lot seg begeistre av isbombene med daim, jeg laget på hytta i går. Utrolig gøy at så mange har lyst til å prøve seg på disse til jul.

Isbomber med daim er ganske enkelt makroner, som jeg har fylt med krem fra den kjente daimiskaken. Idéen om disse makronene oppstod da jeg skulle til å lage gule bomber i helgen. Kom til å tenke på at makronene ikke er milevis unna bunnen på iskaken jeg pleier å lage, og jeg er jo mer glad i iskake enn suksessterte. Og vipps så ble var ideen om isbomber med daim blitt til.

Isbomber med daimiskrem

Isbombene oppbevares i fryseren, og tiner på bare noen minutter. Ta de derfor frem rett før servering. Om makronene skulle bli stående en stund fremme vil fyllet gå fra is til Daim krem. Ingen krise, men jeg synes de er best frosne. Daimiskremen har et lite hint av kaffe. Her er det best å bruke pulverkaffe (Nescafe eller hva annet du har), men kaffe kan ogås utelates om du ønsker. Kaffen skal ikke blandes ut med vann, men has rett i fløten.

Noen tips for å lykkes med isbombene:

  • Bruk romtempererte egg. Romtempererte egg gir en luftigere marengs.
  • Bruk finkornet sukker. Da unngår du sukkerkorn i marengsen, som kan ødelegge sluttresultatet.
  • Bruk en rund tyll (tupp) når du setter makronene på det bakepapirkledde stekebrettet.
  • La makronene stå på benken i cirka 10 minutter før du setter første brettet i stekeovnen.
  • Ikke bruk en tyll når du fyller makronene med krem. Daimen kan tette igjen tyllen om bitene er for store, og da blir det fort søl (snakker av egen erfaring).

Håper isbombene blir like fine hos deg som de ble hos meg, men husk at det er smaken som teller.

Bomber med daimiskrem

Isbomber med daim

4.5 fra 11 vurderinger
Type rett: BakstNivå: Middels
Porsjoner

1

porsjoner
Tilberedning

1

time 

15

minutter
Steketid

15

minutter
Per porsjon

30

bomber
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Makroner
  • 3 stk eggehviter

  • 75 gram finkornet sukker

  • 90 gram mandler

  • 150 gram melis

  • Daimiskrem
  • 2 stk eggeplommer

  • 80 gram finkornet sukker

  • 2,5 dl kremfløte

  • 1/4 ts pulverkaffe (instant)

  • 1 pakke dobbel daim

Fremgangsmåte

  • Makronene
    Sett stekeovnen på 170 grader, varmluft.
  • Skill eggeplommene fra eggehvitene, og ha eggehvitene over i en bolle. Her er det viktig at både bolle og redskaper er helt rene og uten fett og smuss. Kommer eggehvitene i kontakt med fett så er det umulig å få en god marengs Ha litt eddik eller sitronsaft på et rent tørkepapir, og gni bollen og vispen med papiret. Syren vil nøytralisere eventuelt fett som sitter fast. Visp eggehvitene til det danner seg mykt skum, og tilsett det finkornede sukkeret, litt av gangen. Visp til eggehvitene er stivpiskede.
  • Kvern mandlene i en mandelkvern. Du kan også bruke en foodprosessor, men makronene vil få en litt grovere tekstur. Bland de kvernede mandlene med melis.
  • Vend mandelblandingen inn i de stivpiskede eggehvitene. Slå ut noe av luften fra marengsen, slik at det har en litt mer grøtaktig konsistens. Dette gjør jeg for at makronene skal bli finest mulig.
  • Ha marengsen over i en sprøytepose med rund tyll (tupp), og sett små sirkler på to bakepapirkledde stekebrett. Jeg fikk plass for rundt 30 stk på hvert brett. La stekebrettene stå i cirka 10 minutter før du setter første brett i ovnen. Stek makronene midt i ovnen i cirka 15 minutter. Husk at alle ovner steker forskjellig, så følg med underveis.
  • Avkjøl makronene noen minutter før du legger de over på en rist.
  • Daimkrem
    Visp eggeplommer og finkornet sukker til tykk eggedosis.
  • I en annen bolle har du i kremfløten og pulverkaffen. Visp fløten til myk krem. Jeg visper den litt ekstra etter den er blandet med eggedosisen.
  • Finhakk daimsjokoladen. Her er det viktig at du ikke får for store biter daim, da dette kan skape problemer når du skal sprøyte kremen på makronene.
  • Ha eggedosisen, kremen og 2/3 av daimsjokoladen sammen i en bolle. Hvis kremen er ganske myk kan du vispe den litt for hånd, til den blir fastere i konsistensen.
  • Montering
    Ha daimkremen over i en sprøytepose uten tyll. Jeg erfarte at daimsjokoladen festet seg i tyllen, og valgte derfor å droppe tyllen. Det gikk veldig fint, bare klem forsiktig.
  • Sprøyt litt daimkrem på en makron. Dypp kremen i litt av resterende daimsjokolade og legg et makron oppå, slik at du har fyll mellom maronene. Gjenta for resten av makronene.
  • Legg de fylte makronene i en stor boks (ikke legg de oppå hverandre) og sett boksen i fryseren. Når makronene har frosset kan du stable de i høyden. Håper disse isbombene med daim faller i smak!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

2 Kommentarer

  1. Hei, liker oppskriften din og ønsker å lage disse til neste bursdagsfeiring, men har et spørsmål angående eggehviten. Du skriver 3 eggehviter, men det står ikke noe om hvor store eggene skal være. Vet du eventuelt hvor mange gram eggehvite det skal være? På forhånd takk for svar.

    Mvh, Rose

    • Rolf-Anders Vollan

      Hei
      Takk for det, og beklager sent svar. Jeg veide dessverre ikke eggehvitene, men tipper jeg brukte middels store egg.

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*