• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
23. mai 2018

Isté med jordbær og sitron

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Isté med jordbær og sitron

Det er for tiden helt fantastiske dager i store deler av landet, og i følge langtidsvarselet så ser det ut som at det skal fortsette i lang tid fremover. Selv om jeg de siste årene har blitt veldig glad i vinteren så er sommeren favorittårstiden min. Turer i skog og mark, varme sommerkvelder hvor man kan sitte ute og kose seg med gode venner, eller kunne gå  en lang kveldstur med bikkja når det er lummert ute – rett og slett helt fantastisk.

Nå som det er sommerlige temperaturer så er det ekstra godt med iskalde drikker. En favoritt som jeg har laget en del av er en isté med jordbær og sitron. Frisk og søt på samme sted, og utrolig deilig å ha stående en stor mugge i kjøleskapet man kan forsyne seg av.

Mengden sukker eller søgning har jeg ikke beskrevet helt konkret, ganske enkelt fordi her må  man smake seg til. Noen liker teen søt, andre ikke. Begynn gjerne med et par-tre skjeer sukker, og juster mengden deretter. Du kan også bruke kunstig søtning som stevia eller sukrin om du foretrekker en sukkerfri variant.

Enjoy!

Isté med jordbær og sitron

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 23. mai 2018
  • 15 dl
  • 20 min
  • Skriv ut
Isté med jordbær og sitron
Ingredienser
  • 1 liter vann
  • 5 poser earl grey
  • Sukker eller annen søtning
  • 1 sitron
  • 1/2 kurv jordbær
  • Isbiter
Slik gjør du det
Steg 1
Kok opp vann i en passe stor kasserolle. Ha i teposene og la de trekke i cirka 4 minutter. Fjern kasserollen fra platen.
Steg 2
Smak til med 2-3 spiseskjeer sukker eller annen søtning.
Steg 3
Avkjøl tevannet i kasserollen til det er såpass kaldt at du kan helle den over i en mugge uten at den sprekker. Avkjøl videre i kjøleskapet til den er helt kald.
Steg 4
Minimum én time før servering tilsetter du saften av én hel sitron, en halv kurv jorbær oppskåret i biter og smaker til med eventuelt mer sukker.
Steg 5
Ha i isbitene rett før servering.

Likte du oppskriften?

Jeg vil gjerne høre hva du synes om oppskriften. Skriv en kommentar i kommentarfeltet nederst på siden, legg igjen en melding på Kjøkkenpraten eller Facebooksiden eller tag maten du lager med #detgladekjokken på Instagram. Det er utrolig gøy å høre om lesere, venner og bekjente som blir inspirert av det jeg legger ut.

 

Stikkord

  • isté

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Syltet rødløk
Tacofylte paprika

Relaterte innlegg

Aperol Spritz
6. august 2020
0 kommentarer

Aperol Spritz

Sommerens rabarbradrink
9. juli 2020
0 kommentarer

Sommerens rabarbradrink

Rabarbrasirup
3. juli 2020
0 kommentarer

Rabarbrasirup

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales