Isté med jordbær og sitron

Isté med jordbær og sitron

Det er for tiden helt fantastiske dager i store deler av landet, og i følge langtidsvarselet så ser det ut som at det skal fortsette i lang tid fremover. Selv om jeg de siste årene har blitt veldig glad i vinteren så er sommeren favorittårstiden min. Turer i skog og mark, varme sommerkvelder hvor man kan sitte ute og kose seg med gode venner, eller kunne gå  en lang kveldstur med bikkja når det er lummert ute – rett og slett helt fantastisk.

Nå som det er sommerlige temperaturer så er det ekstra godt med iskalde drikker. En favoritt som jeg har laget en del av er en isté med jordbær og sitron. Frisk og søt på samme sted, og utrolig deilig å ha stående en stor mugge i kjøleskapet man kan forsyne seg av.

Mengden sukker eller søgning har jeg ikke beskrevet helt konkret, ganske enkelt fordi her må  man smake seg til. Noen liker teen søt, andre ikke. Begynn gjerne med et par-tre skjeer sukker, og juster mengden deretter. Du kan også bruke kunstig søtning som stevia eller sukrin om du foretrekker en sukkerfri variant.

Enjoy!

Isté med jordbær og sitron

Isté med jordbær og sitron

Ingredienser

  • 1 liter vann
  • 5 poser earl grey
  • Sukker eller annen søtning
  • 1 sitron
  • 1/2 kurv jordbær
  • Isbiter

Fremgangsmåte

Steg 1
Kok opp vann i en passe stor kasserolle. Ha i teposene og la de trekke i cirka 4 minutter. Fjern kasserollen fra platen.
Steg 2
Smak til med 2-3 spiseskjeer sukker eller annen søtning.
Steg 3
Avkjøl tevannet i kasserollen til det er såpass kaldt at du kan helle den over i en mugge uten at den sprekker. Avkjøl videre i kjøleskapet til den er helt kald.
Steg 4
Minimum én time før servering tilsetter du saften av én hel sitron, en halv kurv jorbær oppskåret i biter og smaker til med eventuelt mer sukker.
Steg 5
Ha i isbitene rett før servering.