Begynn med bunnen. Bland sammen alt det tørre og tilsett 5 dl lunkent vann (37 grader). Blandes i en kjøkkenmaskin i ca 10 minutter, til du har fått en smidig og litt klissete deig. Sett deigen til heving i  ca 45-60 minutter på  et lunt  sted. Jeg pleier å dekke til bollen med plastfolie slik at den holder på fuktigheten.

Mens bunnen hever har du god tid til å starte med sausen. Hakk løk, gulrøtter og 1 fedd hvitløk i mindre biter. Surr dette i en god olivenolje og la det koke på svak varme til at gulrøttene og løken er møre. Løken får en søtlig smak idet den kokes, og setter sammen med gulrøttene en god smak på sausen. Jeg pleier å tilsette tomatpuréen og gi den et fres sammen med de andre ingrediensene. Dette fjerner råsmaken på puréen. Tilsett basilikum og hakkede tomater, og la dette koke i to-tre minutter.

Ta kjelen av platen og bruk stavmikseren slik at sausen blir klumpefri. Kok opp sausen og smak til med salt og pepper.

Jeg steker denne pizzaen på en steinplate nederst i ovnen. Steinen skal være godt forvarmet og bidrar til å trekke fuktighet fra bunnen ed steiking. Du kan fint benytte en vanlig stekeplate hvis du ikke har en steinplate. Idet det er ca 15 minutter igjen av hevetiden pleier jeg å sette ovnen på 275 grader, og setter steinplaten på nederste rille i ovnen.

Når deigen er ferdighevet kjevler jeg ut deigen på bakepapir. Bunnen skal være tynn, ca 2-3 mm tykk.

Fordel tomatsausen utover de 3 bunnene. Forsett med mozzarellaen, deretter sopp og til slutt skinken. Serranoskinke er en spansk skinke, og jeg burde derfor benyttet parmaskinke for å få den mer autentisk. Men jeg synes serranoskinken har en god smak, og de selger storpakker på rema til en ikke altfor dyr pris.

Stek pizzaen i 8-10 minutter til den begynner å bli gylllen.

Legg ruccola og pinjekjerner på den nystekte pizzaen, del den opp og server mens den er varm.