Hjemmelaget italiensk gryterett

Lages på: 40 minutter Nivå: Enkel
Italiensk gryterett

I dag tenkte jeg å fornye en gammel poseklassiker, nemlig italiensk gryterett. Dette var gjerne lørdagsmiddagen hjemme hos oss, servert med loff med smør og en enkel kinakålsalat. Husker godt at jeg fikk hjelpe til med å hakke en stor klump med frossen kjøttdeig, som var tatt opp av fryseren i det seneste laget. Det var bare å kjøre på med varme og hakke i vei etter hvert som den sakte men sikkert begynte å tine i gryten.

Jeg er nok ikke like stor fan av posevarianten i dag, og deler derfor i dag en oppskrift på hjemmelaget italiensk gryterett. Selv om det kanskje ikke er noe du ville fått servert i Italia, så er det en god etterligning av poseklassikeren. Den både smaker bedre, er mer næringsrik, og du har full kontroll på mengden salt.

Fra før av har jeg delt oppskrift på Bali kyllinggryte og meksikansk gryterett. Begge disse oppskriftene er svært populære blant dere lesere. Håper derfor at denne tolkningen av italiensk gryterett også faller i smak!

Hjemmelaget italiensk gryterett

0 fra 0 vurderinger
Type rett MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

6

porsjoner
Tilberedning

20

minutter
Koketid

20

minutter
Totalt

40

minutter

Ingredienser

  • 500 gram karbonadedeig eller kjøttdeig

  • 1 stk gul løk

  • 2 fedd hvitløk

  • 1 stk rød paprika

  • 2 stilker stangselleri

  • 2 ss tomatpuré

  • 7 dl utblandet kjøttbuljong

  • 2 bokser hermetiske tomater

  • 2 ts oregano, tørket

  • 1 ts basilikum, tørket

  • 1/2 ts chili, tørket

  • 12 stk cherrytomater

  • 250 gram spagetti

  • 2 dl frosne erter

  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Start med å brune karbonadedeigen. Stek den i en varm panne i litt olje, og gjerne i to omganger. Ha karbonadedeigen over i en gryte når den er ferdigstekt.
  • Mens karbonadedeigen eller kjøttdeigen stekes gjør du klar grønnsakene. Finhakk hvitløken, og del gul løk, paprika og stangselleri opp i smått. Jeg pleier å bruke en gulrotskreller til å skrell bort det aller ytterste på stangsellerien. Surres så i litt olje i stekepannen du akkurat har stekt karbonadedeigen i. Medium varme er fint når du surrer grønnsakene. Ha i et par skjeer med tomatpuré når løken begynner å bli blank og myk.
  • Surr videre i et par minutter, før du tilsetter hakkede tomater, utblandet kjøttbuljong, cherrytomater oppskåret i to, tørket oregano, basilikum og chili. Knekk spaghettien i tre og bland den inn gryten. La gryten koke i 15-20 minutter, eller til spagettien er klar.
  • Tilsett så frosne erter i gryten, og la den koke ytterligere et par minutter. Smak til med salt og pepper.
  • Spis hjemmelaget italiensk gryterett slik den er, eller med brød eller loff som tilbehør. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

2 Kommentarer

  1. Leif Andre

    Hei,

    Mye bra oppskrifter her! I denne oppskriften står det 2 stangselleri, men mener du egentlig 2 stilker? Én stangselleri kan jo fort ha 5-6 stilker. 😛

    • Rolf-Anders Vollan

      Hei
      Tusen takk😄
      Jeg mener absolutt 2 stilker! Skal endre det i oppskriften, slik at ikke noen går på en liten blemme 😬

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*