Italienske kjøttboller av svin i kremet saus

Lages på: Mer enn 1 time Nivå: Middels
Italienske kjøttboller av svin

I romjulen laget jeg italienske kjøttboller av svin i en kremet saus, og kan love deg at dette ble nydelig godt. Dette kommer jeg definitivt til å lage flere ganger, og jeg kan tenke meg at de kjøttbollene også hadde vært veldig gode på en pizza. Jeg brukte svinekjøttdeig da jeg lagde disse kjøttbollene, men kan tenke meg det også hadde vært veldig godt å bruke halvt om halvt med svin og storfe. Når vi snakker om kjøttboller som er gode på pizza, så kan jeg virkelig anbefale disse spanske kjøttbollene.

Brødraspet i oppskriften holder på mye av fuktigheten i kjøttbollene, så fall ikke for fristelsen å utelate det. Jeg lager helst brødrasp av eget brød. Om du bruker panko eller tørket brødrasp må du trolig også tilsette en skvett melk, siden de absorberer mer fuktighet.

Såfremt jeg har tid så pleier jeg å sette den ferdige fasen kjølig i en liten halvtime. Dette gjør at den blir enklere å håndtere og forme som kjøttboller, og resultatet blir bedre.

Kjøttbollene egner seg også fint å fryse ned. Skal du ikke servere dem i en saus slik jeg har gjort, er det viktig at du passer på at dem blir helt gjennomstekte før du serverer dem.

Håper du ble fristet til å teste ut denne oppskriften på italienske kjøttboller.

Italienske kjøttboller av svin i kremet saus

4.6 fra 5 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

6

porsjoner
Tilberedning + hvile

50

minutter
Steke- og koketid

20

minutter
Totalt

1

time 

10

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 800 gram svinekjøttdeig

  • 1,5 dl brødrasp

  • 2 fedd hvitløk

  • 0,5 dl revet parmesan

  • 2 stk egg

  • 2 ts tørket oregano

  • 1 neve frisk persille

  • 1 ts salt

  • 1/2 ts sort pepper

  • Olivenolje til steking

  • Kremet saus
  • 2 stk sjalottløk

  • 1 fedd hvitløk

  • 1 stilk stangselleri

  • 10 stk cherrytomater

  • Olivenolje til steking

  • 2 ss tomatpuré

  • 4 dl utblandet kyllingbuljong

  • 2 dl kremfløte

  • 1 ts tørket oregano

  • 1/2 ts tørket timian

  • Salt og pepper

  • 1,5 ss mel eller maisenna (til jevning)

  • Frisk basilikum

  • Tilbehør
  • Pasta

Fremgangsmåte

  • Ha svinekjøttdeigen i en bolle.
  • Lag brødrasp ved å kjøre et par brødskiver i en foodprosessor. Har du ikke foodprosessor kan du fjerne skorpen og finhakke brødskivene. Skrell og finhakk hvitløksfeddene og riv parmesanen fint på et råkostjern.
  • Ha brødraspet, hvitløken, parmesanen, eggene, oreganoen, finhakket persille, salt og pepper sammen med svinekjøttdeigen. Kna alt sammen med hendene i et par minutter og sett kjøttfarsen kjølig i cirka 30 minutter. Det vil gjøre den fastere i konsistensen.
  • Lag sausen mens kjøttfarsen står i kjøleskapet. Skrell og finhakk sjalottløkene og hvitløksfeddet. Skjær stangsellerien på langs og skjær den i smått. Skjær tomatene i fire. Surr løken og stangsellerien i en klunk olivenolje i et par minutter. Ha så i hvitløken, tomatene og tomatpuréen og surr videre et halvt minutt.
  • Tilsett kyllingbuljongen, kremfløten, oreganoen og timianet og kok opp. La koke i 5-10 minutter. Smak til med salt og pepper. Visp melet ut i en skvett kaldt vann, og spe det i sausen under omrøring, til den tykner noe. La den koke et par minutter og skru ned varmen.
  • Form kjøttfarsen til runde kjøttboller ved hjelp av en spiseskje og hånden din. Dypp skjeen i kaldt vann og fukt håndflaten. Da fester farsen seg ikke så lett. Hvor store du ønsker kjøttbollene er opp til deg. Prøvestek en mini-kjøttbolle i pannen før du former resten av kjøttbollene. Tilsett eventuelt mer krydder om du ønsker.
  • Stek kjøttbollene i en varm panne med olivenolje. Siden jeg skal la de trekke i sausen til slutt er det ikke viktig at de blir helt gjennomstekte.
  • La kjøttbollene trekke i sausen, rett under kokepunktet i cirka 10 minutter. Kok pastaen i mellomtiden.
  • Skjær i en av de større kjøttbollene for å se om den er gjennomstekt. Dryss over finhakket basilikum og server italienske svinekjøttboller med kremet saus og pasta. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

4 Kommentarer

  1. Dette er de beste kjøttbollene jeg har laget. Mannen min har cøliaki så jeg laget med glutenfri brødrasp. Begge barna elsker maten! Takk for god oppskrift.

    • Rolf-Anders Vollan

      Hurra, du aner ikke hvor glad jeg blir over å lese dette 🥰🙌🏻 Takk for tilbakemelding ☺️

  2. De beste kjøttbollene jeg har smakt, har prøvd masse oppskrifter, men disse er helt👌🏼👌🏼

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*