
Jambalaya! Bare navnet i seg selv er en god grunn til å ta en nærmere titt på denne retten.
Jambalaya er en slags risrett fra det kreolske og cajunske kjøkken. Hvis jeg har forstått det riktig så inneholder den kreolske jambalayaen tomater og kjøttet stekes gjerne sammen med grønnsakene. I en cajunsk jamabalaya stekes kjøttet først, og får gjerne en brunere fargere. Cajunsk jambalaya er mest vanlig i området rundt Lousiana, mens kreolsk jambalaya er mer populært i New Orleans.
Det er ikke uvanlig å kombinere kylling, pølser (helst andouille – en amerikansk krydret svinepølse) og reker i Jambalaya, men heller ingen fasit. Selv valgte jeg kylling og pølser, men siden jeg ikke fikk takk i andouille valgte jeg en røkt og smakfull pølse av svin.
Denne oppskriften ble en slags miks av både kreolsk og cajunsk. Jeg har tilsatt tomater i denne oppskriften, samtudig stekte jeg kjøttet først, og brukte også cajun kryddermiks. Godt ble det uansett!
Flere oppskrifter med cajun: