
Jeg blir ofte spurt om hva som er favorittretten min. Dette er jo et helt umulig spørsmål å svare på, fordi det varierer jo veldig fra årstid til årstid, om det er middag, dessert eller kaker mm. Nå som det er mørkt og kaldt ute synes jeg det derimot er utrolig godt med gryter, både kremede gryter eller de som er litt fart i.
I dag tenkte jeg å dele en oppskrift på en jegergryte. Men til forskjell fra hva man kanskje vanligvis ville hatt i en slik gryte så har jeg brukt vanlig storfekjøtt. Ikke så ulike pappas elggryte, men med en litt justert ingrediensliste.

Jeg har også denne gangen passet på at jegergryten kan lages lavFODMAP-vennlig. Da er det viktig at du passer på at du bruker både laktosefri crème fraîche, fløte og melk, og bruk bare den grønne delen av vårløken. Tyttebærsyltetøy og sukkerkulør er jeg usikker på om er lavFODMAP-vennlig, så det kan det være greit å unngå om du er usikker.
Håper denne kremede storfegryten faller i smak!
Hei, Rolf-Anders!
Så flott at du også legger ut fodmap vennlige oppskrifter! Gleder meg til å å prøve jegergryten din! Oppskriften ligner på en jeg lagde tidligere “on the fly”, men glemte å skrive ned detaljene. 😊 Gjør ikke det mer…
Keep it up!
Mvh. Beate
Hei Beate,
Så utrolig fint å høre. Jeg har noen i familien med IBS, så når de kommer på besøk så blir jeg ekstra påpasselig med hva jeg har i maten. Håper gryten faller i smak, hos oss ble det i hvert fall en suksess 🙂
Rolf-Anders
Superkjekt du legger ut mat vi med ibs kan bruke. håper du lager flere oppskrifter.
Tusen takk! Det må jeg prøve å få til 🙂