Jordbærkrem med lime

Lages på: 10 minutter Nivå: Enkel
Jordbærkrem med lime

De norske jordbærene er i sesong og det må så klart utnyttes. Ofte nyter jeg dem bare med vaniljesaus eller med fløte og sukker, men denne gangen tok jeg meg bryet med å lage en jordbærkrem med lime. Ikke det at det var noen stor jobb, for i løpet av 10 minutter var kremen allerede servert i glass.

Selv om det kanskje er mer vanlig å spiste jordbærkrem servert med krumkake, hadde jeg denne gangen lyst til å gjøre en vri på kremen. I denne oppskriften har jeg derfor tilsatt litt limesaft og vaniljesukker, som gjør den ekstra spennende. Kjempegod, og kan tenke meg den også hadde smakt godt med krumkaker eller tørre vafler.

Vil du lage en litt mer tradisjonell jordbærkrem må du gjerne teste ut denne oppskriften på vaffelkjeks med jordbærkrem.

Jordbærkrem med lime

0.0 fra 0 vurderinger
Type rett: DessertNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

10

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 400 gram norske jordbær

  • 1 stk lime

  • 75 gram sukker

  • 1 ts vaniljesukker

  • 3 dl kremfløte

Fremgangsmåte

  • Fjern hamsen på jordbærene, skjær dem i fire og ha den i en bolle. Skvis over saften av en lime og ha i sukkeret og vaniljesukkeret. Rør i bærene med en sleiv til de blir mos.
  • Pisk kremen til myk krem, og bland inn nesten all den moste jordbæren. Dersom kremen er veldig myk, kan du piske den litt videre, men pass på at du ikke pisker den for mye.
  • Ha jordbærkremen i serveringsskåler eller glass og ha over den gjenværende jordbærmosen. Server og nyt!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*