Jordbærsalsa med mynte

Lages på: 15 minutter Nivå: Enkel

Jordbærsalsa

Om du har vært inne på bloggen min før så har du sikkert sett jeg tidligere har publisert flere oppskrifter på salater eller salsaer med mango i. Men hvorfor velge noe som må importeres langveisfra når man kan bruke kortreiste jordbær? I dag deler jeg oppskrift på jordbærsalsa med mynte. En fruktig og god salsa som egner seg godt til sommerens grillmat.

Sommerens jordbærsalsa

Denne jordbærsalsaen lager du på kort tid, men kan gjerne stå en liten halvtime – time i kjøleskapet slik at smakene får satt seg skikkelig. Ønsker du flere tips til tilbehør til grillmaten kan jeg blant annet anbefale denne brokkolisalaten med bacon og gresskarkjerner, en fargerik salat med nektarin, mozzarella og spekeskinke, og en kremet maispuré. Du kan også finner flere andre tips på siden Grilltilbehør.

Håper du har latt deg inspirere!

Jordbærsalsa

0 fra 0 vurderinger
Type rett: TilbehørNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

15

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 1 kurv 1 jordbær

  • 4 stk 4 vårløk

  • 1/2 stk 1/2 chili

  • 1 stk 1 lime

  • Frisk mynte

  • 1 ss 1 olivenolje

  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Skyll jordbærene i kaldt vann og fjern stilken. Del opp jordbærene i 4 eller 6 biter, avhengige av hvor store de er. Ha de over i en bolle.
  • Vårløk skylles og skjæres i tynne skiver, og chili finhakkes. Fjern gjerne steinene fra chilien først.
  • Ha vårløk og chili sammen med jordbærene, sammen med grovhakket mynte. Skvis over saften av én lime, ha i litt olivenolje og kvern over litt salg og pepper. Blandes lett sammen med en skje og settes kjølig inntil den skal serveres. Håper jordbærsalsaen faller i smak!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*