Om du har vært inne på bloggen min før så har du sikkert sett jeg tidligere har publisert flere oppskrifter på salater eller salsaer med mango i. Men hvorfor velge noe som må importeres langveisfra når man kan bruke kortreiste jordbær? I dag deler jeg oppskrift på jordbærsalsa med mynte. En fruktig og god salsa som egner seg godt til sommerens grillmat.
Denne jordbærsalsaen lager du på kort tid, men kan gjerne stå en liten halvtime – time i kjøleskapet slik at smakene får satt seg skikkelig. Ønsker du flere tips til tilbehør til grillmaten kan jeg blant annet anbefale denne brokkolisalaten med bacon og gresskarkjerner, en fargerik salat med nektarin, mozzarella og spekeskinke, og en kremet maispuré. Du kan også finner flere andre tips på siden Grilltilbehør.
Håper du har latt deg inspirere!
Jordbærsalsa
- 18. juni 2020
- 4 porsjoner
- 15 min
- Skriv ut

Ingredienser
- 1 kurv jordbær
- 4 vårløk
- 1/2-1 chili
- 1 lime
- Frisk mynte
- 1 ss olivenolje
- Salt og pepper
Slik gjør du det
- Steg 1
- Skyll jordbærene i kaldt vann og fjern stilken. Del opp jordbærene i 4 eller 6 biter, avhengige av hvor store de er. Ha de over i en bolle.
- Steg 2
- Vårløk skylles og skjæres i tynne skiver, og chili finhakkes. Fjern gjerne steinene fra chilien først.
- Steg 3
- Ha vårløk og chili sammen med jordbærene, sammen med grovhakket mynte. Skvis over saften av én lime, ha i litt olivenolje og kvern over litt salg og pepper. Blandes lett sammen med en skje og settes kjølig inntil den skal serveres. Håper jordbærsalsaen faller i smak!