Jordbærsorbet med basilikum

Jordbærsorbet med basilikum

Jordbærsorbet er bare så utrolig godt, særlig om du bruker de norske jordbærene som nå er i sesong.

Det er flere måter å lage jordbærsorbet på. Er du så heldig at du har en ismaskin så bruk gjerne den. Da kan du både bruke ferske bær, og du slipper å røre i sorbeten under nedfrysing. Men det er heller ikke noe i veien for å lage sorbet uten ismaskin. Bruk da gjerne frosne jordbær, som du kjørere i foodprosessor med øvrige ingredienser. Frosne jordbær er gjerne litt surere, så kan være du må spandere litt ekstra sukker på sorbeten. Du kan også lage du jordbærsorbet etter samme fremgangsmåte som beskrevet under, men rør i sorbeten hvert 20 minutt under nedfrysing. Da unngår du at det dannes iskrystaller.

På jakt etter flere friske og sommerlige desserter? Hva med:

Håper du ble inspirert!

Jordbærsorbet

Jordbærsorbet

Ingredienser

  • 500 gram norske jordbær
  • 100 gram sukker
  • 1/2 sitron
  • 1 neve frisk basilikum, grovhakket

Fremgangsmåte

Steg 1
Skyll og rens jordbærene.
Steg 2
Bland sammen jordbær, sukker, saften av en halv sitron og fersk basilikum. Kjør sammen jordbærene til en fin puré ved hjelp av en foodprosessor eller stavmikser.
Steg 3
Du kan enten sile blandingen for å bli kvitt steinene, eller du kan beholde steinene siden de uansett er så små. Jeg valgte selv å beholde steinene, siden de ikke plager meg noe.
Steg 4
Ha jordbærpuréen over i en iskremmaskin og kjør den på lav hastighet til du har fått ønskelig konsistens. Tok 30 minutter i mitt tilfelle.
Steg 5
Har du ikke iskremmaskin så heller du puréen over i en bolle og setter den i fryseren. Hvert 20 minutt tar du ut jordbærsorbeten og rører i den, slik at det ikke dannes iskrystaller.
Steg 6
Serveres umiddelbart. Håper sorbeten faller i smak!