Jordskokksuppe med jordskokkchips

Lages på: 35 minutter Nivå: Enkel
Jordskokksuppe med jordskokkchips

Visste du at jordskokk var svært mye brukt i Norge før poteten kom på 1800-tallet? Denne rotknollen inneholder til sammenligning med poteten ingen stivelse, og kan brukes både rå, kokt og stekt. Med andre ord en svært anvendelig rotgrønnsak med lange tradisjoner i Norge, som fortjener å få bli løftet frem i lyset igjen.

I dag har jeg laget en kremet jordskokksuppe, servert med sprø jordskokkchips på toppen. En forholdsvis enkel rett å lage, som kan serveres både som forrett, middag eller til kvelds. Serverer du den til middag kan du enten servere den som en vegetarrett med kanskje nystekt landebrød ved siden av, eller du kan tilberede den med litt sprøstekt bacon eller spekeskinke.

Server jordskokksuppen varm, toppet med noen sprø jordskokkchips, nykvernet pepper og noen dråper av en god olivenolje.

Håper det smaker!

Jordskokksuppe med jordskokkchips

4.3 fra 13 vurderinger
Type rett: ForrettNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

15

minutter
Koketid

20

minutter
Totalt

35

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 400 gram jordskokk

  • 2 stk sjalottløk

  • 1 fedd hvitløk

  • 1 ss olivenolje

  • 3 dl grønnsaksbuljong

  • 5 dl melk

  • 2 dl matfløte

  • 1/4 stk sitron

  • Salt og pepper

  • Tilbehør
  • Jordskokkchips

Fremgangsmåte

  • Finhakk sjalottløk og hvitløk. Skrell og del jordskokkene i små biter (hold av et par jordskokker)
  • Surr løken i olivenolje i en gryte på medium varme, til den er blank og myk. Tilsett jordskokkbitene og la det surre ytterligere et par minutter under stadig omrøring.
  • Tilsett kraft, melk og fløte og kok opp. La koke på lav varme i ca 20 minutter.
  • Mens suppen koker har du tid til å lage sprø jordskokkchips. Skjær et par jordskokker i tynne skiver, som du sprøsteker i litt olje. La oljen renne av chipsene og strø litt salt over. Lett de over på et tørkepapir.
  • Sett gryten med den til side. Hell enten suppen over i en foodprosessor eller bruk en stavmikser til å lage en jevn og klumpefri suppe.
  • Ha suppen tilbake på platen, kok opp, ha i en liten skvis sitron og smak til med salt og pepper.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

2 Kommentarer

  1. Første gang jeg har lagd denne. Fantastisk god og til gjentagelse 😃 hadde venner på besøk da jeg serverte suppen. Hadde bacon på toppen. Denne skulle de også lage 😃

    • Rolf-Anders Vollan

      Takk for tilbakemelding, og ikke minst så hyggelig av det å anbefale bloggen videre 😀

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*