Kald laks med eple og druesalat

Lages på: Mer enn 2 timer Nivå: Enkel
Kald laks med druesalat

Dette er oppskriften på kald laks med eple og druesalat. Selv om det ikke er noe “julete” over denne fiskeretten så har den vært fast 1. juledagsmiddag så langt tilbake jeg kan huske.

Jeg vet ikke hvordan det er med dere, men hjemme blir det nok av mye tung mat og kaker i julen. På juleaften spiser vi pinnekjøtt, og 2. juledag har vi ofte ribbe. Da er det godt å spise en fiskemiddag for å få et avbrekk. Ved siden av pinnekjøtt så er kald laks med eple- og druesalat høydepunktet på matfronten i julen.

Tips! Beregn ca 0,3 dl salt per liter vann, avhengig tykkelse på laksestykkene og på hvor lenge laksen blir liggende i vannet. Jo lengre den blir liggende, jo mer salt vil den bli.

Håper denne oppskriften på kald laks med druesalat faller i smak!

Kald laks med druesalat

0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

20

minutter
Trekketid

8

minutter
Avkjøling

2

timer 
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 4 stk 4 laksestykker

  • 2 liter 2 vann

  • 0,6 dl 0,6 salt

  • 1 kork 1 eddik

  • 15 hele 15 pepperkorn

  • 2 stk 2 laurbærblad

  • Eple- og druesalat
  • 1,5 dl 1,5 kremfløte

  • 1/2 ss 1/2 sukker

  • 200 gram 200 steinfrie druer

  • 1 stk 1 eple

  • 1 neve 1 valnøtter

  • 2 ss 2 lettrømme

  • Agurksalat
  • 1/2 stk 1/2 agurk

  • 5 dl 5 vann

  • 4 korker 4 eddik

  • 1/2 ts 1/2 salt

  • 1 ts 1 sukker

  • Tilbehør
  • Kokte poteter

Fremgangsmåte

  • Start med å med å koke laksen, gjerne allerede dagen i forveien. Ha salt, eddik, laurbærblad og hel pepper i 2 liter vann og kok opp.
  • Legg laksestykkene i vannet, og skru varmen ned til minimum. La fisken trekke i 10-12 minutter, avhengig av tykkelse på stykkene. Ta kasserollen av platen og sett den til avkjøling.
  • La laksen stå kjølig i kasserollen frem til du skal spise den. Minimum 3-4 timer i forveien, men kan godt kokes dagen i forveien. La fisken ligge i vannet den er kokt i, slik at den får tatt til seg litt av saltet. Sett den ut i romtemperatur ca 1-2 timer i forveien for å temperere den. Laksen skal være litt kjøligere enn romtemperatur når den serveres, men ikke kjøleskapskald.
  • Kok potetene 20-30 minutter før servering.
  • Gå i gang med druesalaten. Skyll eplet og druene. Del druene i fire og eplene i terninger. Finhakk valnøttene
  • Pisk fløten og sukkeret til myk krem og vend inn biter epler, druer og valnøtter, samt to spiseskjeer med rømme.
  • Ha vann, eddik, salt og sukker i en bolle. Vask agurken og lag skiver ved hjelp av en ostehøvel eller mandolin. Ha agurkskivene oppi vannet.
  • Server kald laks med kokte poteter, druesalat og agurksalat. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*