Dette er oppskriften på kald laks med eple og  druesalat, og har vært fast 1. juledagsmiddag så langt tilbake jeg kan huske. Kombinasjonen av laks og eple og druesalat har fått en del reaksjoner opp gjennom årene, men jeg har aldri hørt noe annet enn positivt fra de som har fått smakt denne retten.

Beregn ca 0,3 dl salt per liter vann, avhengig tykkelse på lakseskivelen  og på hvor lenge laksen blir liggende i vannet. Jo lengre den blir liggende, jo mer salt vil den bli.

Man kan bytte ut kremfløte med eksempelvis kesam hvis man ønsker en magrere druesalat, men det blir en litt annen type salat. Jeg ønsker gjennom denne oppskriften å formidle hva vi pleier å spise hjemme i julen, så derfor har jeg beholdt den med de opprinnelige ingrediensene.

Jeg vet ikke hvordan det er med dere, men hjemme blir det nok av mye tung mat og kaker i julen, og da synes jeg det er svært godt å spise en fiskemiddag for å få et avbrekk. Ved siden av pinnekjøtt så er kald laks med eple og druesalat høydepunktet på matfronten i julen.

I år er det faktisk første året jeg ikke skal feire jul hjemme hos mamma og pappa sammen med resten av familien, så da har jeg forsøkt å lage en del av maten vi vanligvis spiser. Det er ingen hemmelighet at jeg er en person som er svært glad i både orden og rutiner, og er vant med at til og med en del av julepynten hjemme har faste plasser. Så du kan tenke deg at jeg er svært spent på hvordan denne julen blir, hvor alt sammen blir helt nytt. Heldigvis har samboeren min en utrolig flott familie, så det går nok sikkert veldig  fint.

Legg gjerne igjen en kommentar nederst siden hvis du enten har spørsmål til denne oppskriften eller også dersom du har noe annet på hjertet 🙂