Kald laks med eple og druesalat

Lages på: Mer enn 2 timer Nivå: Enkel

Kokt laks med agurksalat og druesalat

Dette er oppskriften på kald laks med eple og druesalat. Selv om det ikke er noe “julete” over denne fiskeretten så har den vært fast 1. juledagsmiddag så langt tilbake jeg kan huske.

Jeg vet ikke hvordan det er med dere, men hjemme blir det nok av mye tung mat og kaker i julen. På juleaften spiser vi pinnekjøtt, og 2. juledag har vi ofte ribbe. Da er det godt å spise en fiskemiddag for å få et avbrekk. Ved siden av pinnekjøtt så er kald laks med eple og druesalat høydepunktet på matfronten i julen.

Tips! Beregn ca 0,3 dl salt per liter vann, avhengig tykkelse på laksestykkene og på hvor lenge laksen blir liggende i vannet. Jo lengre den blir liggende, jo mer salt vil den bli.

Håper denne oppskriften på kald laks med druesalat faller i smak!

Kald laks med druesalat

0 fra 0 vurderinger
Type rett MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

20

minutter
Trekketid

8

minutter
Avkjøling

2

timer 

Ingredienser

  • 4 stk laksestykker

  • 2 liter vann

  • 0,6 dl salt

  • 1 kork eddik

  • 15 hele pepperkorn

  • 2 stk laurbærblad

  • Eple- og druesalat
  • 1,5 dl kremfløte

  • 200 gram steinfrie druer

  • 1 stk eple

  • 2 ss lettrømme

  • Agurksalat
  • 1/2 stk agurk

  • 5 dl vann

  • 4 korker eddik

  • 1/2 ts salt

  • 1 ts sukker

  • Tilbehør
  • Kokte poteter

Fremgangsmåte

  • Start med å med å koke laksen, gjerne allerede dagen i forveien. Ha salt, eddik, laurbærblad og hel pepper i 2 liter vann og kok opp.
  • Legg laksestykkene i vannet, og trekk kasserollen av platen. La fisken trekke i 8-10 minutter, avhengig av tykkelse på stykkene. Ta kasserollen av platen og sett den til avkjøling.
  • La laksen stå kjølig i kasserollen frem til du skal spise den, men sett den i romtemperatur ca 1-2 timer i forveien for å temperere den. Laksen skal være litt kjøligere enn romtemperatur når den serveres, men ikke kjøleskapskald.
  • Gå i gang med druesalaten. Vask og skyll eple og druer. Del druene i fire og eplene i terninger.
  • Pisk fløte til myk krem og vend inn biter av epler og druer, samt to spiseskjeer med rømme.
  • Ha vann, eddik, salt og sukker i en bolle. Vask agurken og lag skiver ved hjelp av en ostehøvel eller mandolin. Ha agurkskivene oppi vannet.
  • Server kald laks med kokte poteter, druesalat og agurksalat. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*