Tenk om alt du behøvde å gjøre var å steke rundstykkene idet du våknet en lørdag eller søndags morgen. Svaret er kaldhevede rundstykker, og er faktisk enklere enn du tror.
Prosessen med å blande, elte og forme rundstykkene gjør du på kvelden. De ferdig utrullede emnene plasseres i en passe stor form/stekebrett og får stå og kaldheve i kjøleskapet de neste 10-15 timene. Neste morgen lar du gjerne rundstykkene tempereres en liten halvtime før du setter de i ovnen. Voilà, frokosten er klar! Nyt de nystekte rundstykkene slik du foretrekker. Noen skiver brunost eller litt nyrørt jordbær med et stort glass melk ved siden av er en av mine egne favoritter, og er den perfekte starten på dagen.
Om du ikke har tid til å vente helt til i morgen med å lage rundstykkene er det ikke noe i veien for å følge oppskriften og la de heve på vanlig måte. Jeg har også en rekke andre oppskrifter på rundstykker, alt fra eltefrie til mer tradisjonelle rundstykker.
