Kaldhevede rundstykker

Lages på: 12 timer Nivå: Enkel

Kaldhevede rundstykker til frokost

Tenk om alt du behøvde å gjøre var å steke rundstykkene idet du våknet en lørdag eller søndags morgen.  Svaret er kaldhevede rundstykker, og er faktisk enklere enn du tror.

Prosessen med å blande, elte og forme rundstykkene gjør du på kvelden. De ferdig utrullede emnene plasseres i en passe stor form/stekebrett og får stå og kaldheve i kjøleskapet de neste 10-15 timene. Neste morgen lar du gjerne rundstykkene tempereres en liten halvtime før du setter de i ovnen. Voilà, frokosten er klar! Nyt de nystekte rundstykkene slik du foretrekker. Noen skiver brunost eller litt nyrørt jordbær med et stort glass melk ved siden av er en av mine egne favoritter, og er den perfekte starten på dagen.

Kaldhevede rundstykker med linfrø

Om du ikke har tid til å vente helt til i morgen med å lage rundstykkene er det ikke noe i veien for å følge oppskriften og la de heve på vanlig måte. Jeg har også en rekke andre oppskrifter på rundstykker, alt fra eltefrie til mer tradisjonelle rundstykker.

Banner - Mat du blir glad av

Kaldhevede rundstykker

4 fra 47 vurderinger
Type rett: FrokostNivå: Enkel
Porsjoner

12

stk
Tilberedning

11

timer 
Steketid

14

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 350 gram 350 fullkornshvetemel

  • 225 gram 225 siktet hvetemel

  • 75 gram 75 havregryn

  • 50 gram 50 linfrø

  • 1 ts tørrgjær

  • 1 ts 1 salt

  • 2 ss 2 olje

  • 5 dl 5 vann

  • Dekor
  • Egg til pensling

  • Sesamfrø

Fremgangsmåte

  • Ha alt det tørre i en bolle og tilsett kaldt vann og olje. Elt deigen i cirka 15 minutter i en kjøkkemaskin med påmontert eltekrok, til du har fått en smidig deig. Dersom deigen er veldig klissete kan du spe i litt ekstra mel.
  • Velt deigen over på et melet underlag, og del den opp i 12 jevnstore emner.
  • Trill og form hvert emne til et rundstykke, som settes på et bakepapirkledd stekebrett eller form.
  • Kle plast over brettet og la de heve i kjøleskapet i minst 10 timer (til neste dag).
  • La rundstykkene stå i romtemperatur i ca 30-40 minutter før du setter de i ovnen. Pensle de gjerne med egg og strø litt sesamfrø over.
  • Stekes midt i ovnen på ca 225 grader, i ca 12-14 minutter. Steketid varierer litt fra ovn til ovn. Avkjøles på rist.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*