• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
16. november 2018

Kaldhevede rundstykker

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Kaldhevede rundstykker til frokost

Tenk om alt du behøvde å gjøre var å steke rundstykkene idet du våknet en lørdag eller søndags morgen.  Svaret er kaldhevede rundstykker, og er faktisk enklere enn du tror.

Prosessen med å blande, elte og forme rundstykkene gjør du på kvelden. De ferdig utrullede emnene plasseres i en passe stor form/stekebrett og får stå og kaldheve i kjøleskapet de neste 10-15 timene. Neste morgen lar du gjerne rundstykkene tempereres en liten halvtime før du setter de i ovnen. Voilà, frokosten er klar! Nyt de nystekte rundstykkene slik du foretrekker. Noen skiver brunost eller litt nyrørt jordbær med et stort glass melk ved siden av er en av mine egne favoritter, og er den perfekte starten på dagen.

Kaldhevede rundstykker med linfrø

Om du ikke har tid til å vente helt til i morgen med å lage rundstykkene er det ikke noe i veien for å følge oppskriften og la de heve på vanlig måte. Jeg har også en rekke andre oppskrifter på rundstykker, alt fra eltefrie til mer tradisjonelle rundstykker.

Nystekte rundstykker til frokost

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 16. november 2018
  • 12 stk
  • Skriv ut
Kaldhevede rundstykker til frokost
Ingredienser
  • 350 gram fullkornshvetemel
  • 225 gram siktet hvetemel
  • 75 gram havregryn
  • 50 gram linfrø
  • 1 ts tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 2 ss olje
  • 5 dl vann
  • Dekor
  • Egg til pensling
  • Sesamfrø
Slik gjør du det
Steg 1
Ha alt det tørre i en bolle og tilsett kaldt vann og olje. Elt deigen i cirka 15 minutter i en kjøkkemaskin med påmontert eltekrok, til du har fått en smidig deig. Dersom deigen er veldig klissete kan du spe i litt ekstra mel.
Steg 2
Velt deigen over på et melet underlag, og del den opp i 12 jevnstore emner.
Steg 3
Trill og form hvert emne til et rundstykke, som settes på et bakepapirkledd stekebrett eller form.
Steg 4
Kle plast over brettet og la de heve i kjøleskapet i minst 10 timer (til neste dag).
Steg 5
La rundstykkene stå i romtemperatur i ca 30-40 minutter før du setter de i ovnen. Pensle de gjerne med egg og strø litt sesamfrø over.
Steg 6
Stekes midt i ovnen på ca 225 grader, i ca 12-14 minutter. Steketid varierer litt fra ovn til ovn. Avkjøles på rist.

Likte du oppskriften?

Jeg vil gjerne høre hva du synes om oppskriften. Skriv en kommentar i kommentarfeltet nederst på siden, legg igjen en melding på Kjøkkenpraten eller Facebooksiden eller tag maten du lager med #detgladekjokken på Instagram. Det er utrolig gøy å høre om lesere, venner og bekjente som blir inspirert av det jeg legger ut.

 

Stikkord

  • kaldheving
  • Rundstykker

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

En enkel oppskrift på raita
Byggrynslapper

Relaterte innlegg

Boller med sjokoladekrem
20. februar 2021

Boller med sjokoladekrem

Grovt brød med bygg og havre
24. januar 2021

Grovt brød med bygg og havre

Gulrotmuffins med kremostglasur
23. januar 2021

Gulrotmuffins med kremostglasur

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales