Kamskjell med pastinakkpuré og appelsinsaus

Lages på: 25 minutter Nivå: Enkel
Kamskjell med pastinakkpuré og appelsinsaus

Det er ikke så ofte at jeg glimter til med en forrett hos oss, særlig kanskje det siste året som har vært preget av mindre besøk enn hva vi vanligvis har. Derfor føltes det jo litt ekstra flott da jeg forrige helg serverte stekte kamskjell med pastinakkpuré og appelsinsaus.

Kamskjell er for øvrig ikke noe jeg spiser ofte, og enda sjeldnere lager selv. De koster så klart litt, men du kan fint kjøpe frosne kamskjell. Og siden dette er en forrett så beregner jeg bare 3-4 kamskjell holder per porsjon. Skal sies at etter å ha spist denne forretten så angret jeg bittert på at jeg ikke stekte en dobbel mengde kamskjell, for dette var rett og slett nydelig. Appelsinsausen ble veldig fruktig og passet kjempefint til kamskjellene etter min gane. I tillegg hadde jeg på forhånd laget noen pastinakkchips for å tilføye et sprøtt element til forretten.

Pastinakkchipsene hadde jeg laget på forhånd, jeg har derfor ikke tatt de med i tidsberegningen på oppskriften. De krever litt tid i stekeovnen for å bli sprø og gode, men til gjengjeld så fikser de mer eller mindre seg selv. Tar du deg ikke den ekstra tiden det tar så kan du fint utelate chipsene.

Bruker du frosne kamskjell bør de tines i kjøleskap frem til de skal brukes.

Kamskjell med pastinakkpuré og appelsinsaus

0 fra 0 vurderinger
Type rett ForrettNivå: Enkel
Porsjoner

2

porsjoner
Totalt

25

minutter

Ingredienser

  • 6 stk kamskjell

  • 2 ss smør

  • Salt

  • Pepper

  • Pastinakkpuré
  • 1 stk pastinakk

  • 1 ss smør

  • 2 ss melk

  • Salt og pepper

  • Appelsinsaus
  • 2 stk appelsiner

  • 1 ss honning

  • 1 skvis sitronsaft

  • Maizena til jevning

  • Pastinakkchips (valgfritt)
  • Noen skiver med pastinakk

  • Olje

  • Salt

  • Valgfri garnityr
  • Fersk koriander

Fremgangsmåte

  • Pastinakkchips. Skal du lage pastinakkchips så bør disse lages litt på forhånd. Du kan enten tørke disse i ovnen over natten, eller noen timer i forveien. Jeg valgte sistnevnte metode. Sett stekeovnen på 140 grader vanlig over- og undervarme. Skjær 8 tynne skiver av pastinakken du skal bruke i pastinakkpuréen, med en kniv, mandolin eller ostehøvel.
  • Gni pastinakkskivene med litt nøytral olje og legg de utover et bakepapirkledd stekebrett. Kvern over litt salt. Stek pastinakkskivene 10 minutter på den ene skiven før du snur de. Når de har stekt ytterligere 10 minutter på den andre siden kan du skru ned ovnen til 75 grader, og la de steke videre i cirka 2 timer til de er sprø tvers gjennom. Avkjøles og oppbevares på et tørt sted frem til servering.
  • Pastinakkpuré. Gå i gang med å lage puréen. Skrell pastinakken og del den opp i forholdsvis store biter. Kok pastinakkbitene i vann til de er møre tvers gjennom. Når pastinakkene er møre heller du av kokevannet. Sett kasserollen tilbake på varmen og la vannet fordampe noen sekunder.
  • Ha smør og en liten skvett melk sammen med pastinakkbitene. Bruk en stavmikser til å lage en jevn og fin pastinakkpuré. Du kan også bruke en foodprosessor eller matmølle (stavmikserens hakkebolle). Smak til med salt og pepper.
  • Appelsinsaus. Mens pastinakkene koker kan du gå i gang med appelsinsausen. Skvis saften av to appelsiner i en kasserolle. Skvis over litt sitronsaft og honning og kok opp appelsinsaften. Bland ut 1 ts maizena med 1 ss kaldt vann. Spe det inn i appelsinsaften til du har en tykk nok konsistens. La appelsinsausen koke noen minutter. Smak på sausen. Mangler den litt smak kan du enten tilsette litt appelsinjuice eller mer ferskpresset appelsin. La sausen koke inn (redusere) til smaken er mer konsentrert.
  • Kamskjellene. Kamskjellene tar kjappest tid å lage, og bør tilberedes rett før servering. Pensle kamskjellene med litt nøytral olje. Stek de i en varm stekepanne, et lite minutt på hver side. Samtidig som jeg legger kamskjellene i stekepannen har jeg også i en klatt smør. Øs smøret over kamskjellene underveis.
  • Anrett forretten. Lag en mønster med appelsinsausen på en tallerken, legg på stekte kamskjell, pastinakkpure, eventuelt pastinakkchips og koriander. Håper denne forretten faller i smak!Stekte kamskjell med pastinakkpuré og appelsinsaus

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*