
Er det noe som er så godt som hjemmelagede kanelsnurrer til kaffen? Jeg har tidligere publisert flere ulike varianter, alt fra sjokoladeknuter, litt sunnere kanelsnurrer til kanelsnurrer etter tangzhong-teknikken, men i dag deler jeg en oppskrift på helt tradisjonelle kanelsnurrer (eller skillingsboller om du vil). Med en samboer fra Bergen så blir begge navnene tatt i bruk hos oss.
Jeg må innrømme at etter å ha forsøkt ulike teknikker så er det ofte denne oppskriften vender tilbake til. Resultatet blir like vellykket hver eneste gang, og gir 20-24 saftige og luftige kanelsnurrer. Om ikke verdens beste, så har jeg i hvert fall ikke til nå funnet en bedre oppskrift på kanelsnurrer.
Noen tips for et ekstra godt resultat:
- Bruk kald væske i deigen. Idealtemperaturen på en ferdigeltet deig er 24 grader, og siden temperaturen i deigen øker med cirka 1 grad i minuttet så er det ingen grunn til å bruke lunken væske.
- Vent med å ha i smøret til du har eltet deigen en stund.
- Kjøp gjerne hele kardemommekjerner som du maler eller kverner selv. Dette gir en ekstra god aroma på kanelsnurrene.
- Lang eltetid er viktig for å få dannet et godt glutennettverk. Ta glutentesten for å sjekke om den er eltet tilstrekkelig.
- La deigen få heve i sitt eget tempo. Da unngår du at deigen “råtner” og smaken får også tid til å utvikle seg.
- Dekk til bollen med et lokk eller plast for å holde på fuktigheten.
Lykke til med kanelsnurrene!