Kanelsnurrer (tangzhong)

Lages på: 3 timer Nivå: Middels
Skillingsboller tangzhong

Kanelsnurrer (eller skillingsboller om du vil) er noe av det beste jeg vet, og jeg kan sette i meg et nesten ubegrenset antall på null komma niks. Kunne sikkert spist kanelsnurrer til hvert eneste måltid i løpet av dagen, men det sier seg selv at det ikke er å anbefale.

Denne gangen har jeg laget kanelsnurrer tangzhong, dvs jeg har laget de tradisjonelle snurrene etter en japansk fremgangsmåte. Tipset fikk jeg etter å ha lest om tangzhong på krem.no-Elins flotte matblogg! Fremgangsmåten gjør at man greier å få lurt inn enda mer væske i baksten, og du får svært saftig og myke skillingsboller. I tillegg så holder de seg saftige selv etter flere dager på benken (hvis du greier å spare de så lenge).

Et godt tips når du baker disse kanelsnurrene! Bruk kardemommekjerner som du maler ved hjelp av en morter. Dette gir en fantastisk god kardemommesmak på baksten, som ikke kan sammenlignes med den ferdigmalte.

Kanelsnurrer tangzhong

Kanelsnurrene egner seg godt til å fryse ned (har selv fylt opp fryseren). Ta de opp og tin de forsiktig i ovnen på cirka 100 grader, og de blir som nystekte. Håper de faller i smak!

Kanelsnurrer/Skillingsboller (tangzhong)

0 fra 0 vurderinger
Type rett Søt gjærbakstNivå: Middels
Antall

22

snurrer
Tilberedning

2

timer 

30

minutter
Steketid

12

minutter
Totalt

2

timer 

45

minutter

Ingredienser

  • Jevning
  • 60 gram hvetemel

  • 3 dl melk

  • Deig
  • 540 gram hvetemel

  • 100 gram sukker

  • 1/2 pose tørrgjær

  • 1 klype salt

  • 3 ts kardemomme

  • 1,5 dl melk

  • 100 gram romtemperert smør

  • Kanelfyll
  • 75 gram smør

  • 5 ss sukker

  • 2 ss kanel

  • Pensling og dekor
  • Egg

  • Perlesukker

Fremgangsmåte

  • Start med jevningen. Visp melk og mel sammen i en kasserolle. Varm blandingen forsiktig opp til den begynner å tykne. Jevningen skal bli som en tykk hvitsaus. Fyll et kar med kaldt vann, og sett kasserollen nedi for hurtig avkjøling.
  • Ha mel, sukker, tørrgjær, kardemomme og en liten klype salt i en bakstbolle. Tilsett kald melk og den avkjølte jevningen, og elt deigen sammen med en kjøkkenmaskin med påmonterte eltekrok. Ta deg god tid til eltingen og elt den gjerne 10 minutter i første omgang. Deigen kan virke veldig fast nå i første omgang, men dette løser seg opp når smøret skal eltes i.
  • Tilsett så romtemperert smør oppskåret i terninger, og elt videre i cirka 15-20 minutter. Sjekk om deigen har eltet tilstrekkelig ved ta “glutentesten”. Dette gjør du ved å dra deigen med fingrene dine. Dersom glutennettverket er godt nok utviklet vil deigen være seig og elastisk, og du får en tynn og nesten gjennomsiktig hinne. Dersom deigen revner når du drar i den så har du sannsynligvis ikke eltet den lenge nok.Glutentest
  • Dekk til deigen med et lokk eller plast og la den heve i cirka 1,5 time, til dobbel størrelse.
  • Ha den ferdighevede deigen over på et litt melet underlag. Dra den utover et par gangen for så å brette kantene inn i mot midten. Min erfaring var at jeg ikke trengte å jobbe inn noe ekstra mel i deigen for å kunne jobbe med den.
  • Kjevle deigen ut til en stor rektangulær leiv som er ca 0,5 cm tykk. Bre smøret utover deigen og strø så over sukker og kanel.
  • Rull sammen leiven på tvers av langsiden, dvs fra langside mot langside. Knip gjerne igjen skjøten slik at den fester seg til resten av deigen. Plasser skjøten ned mot underlaget, og skjær “rullekaken” opp i cirka 20-24 like store deler.
  • Flytt kanelsnurrene over på et bakepapirkledd stekebrett. Legg over et klede og la de etterheve i 30 minutter. Sett ovnen på 210 grader, vanlig over og undervarme.
  • Pensle snurrene med sammenvispet egg og strø over litt perlesukker. Stekes i ca 12 minutter midt i ovnen. Avkjøles på rist.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

5 Kommentarer

  1. Takk 🙂

  2. Lars Morten

    De ser i hvert fall j*@£#g gode ut (de jeg har tatt ut av ovnen 😀

    • Rolf-Anders Vollan

      Hei, håper de smakte like godt som de så ut 🙂

      • Lars Morten

        Det var de, men selv hadde jeg nok tatt 100, 6, 3 på fyllet. Det ble litt snaut.
        Men for en fantastisk deig😁

        • Rolf-Anders Vollan

          Takk for tilbakemelding! Veldig hyggelig å høre at deigen var svært god å jobbe med, selv om det ble litt snaut med fyll! 🙂

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*