• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
16. februar 2019

Kanelsnurrer (tangzhong)

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Skillingsboller tangzhong

Kanelsnurrer (eller skillingsboller om du vil) er noe av det beste jeg vet, og jeg kan sette i meg et nesten ubegrenset antall på null komma niks. Kunne sikkert spist kanelsnurrer til hvert eneste måltid i løpet av dagen, men det sier seg selv at det ikke er å anbefale.

Denne gangen har jeg laget kanelsnurrer tangzhong, dvs jeg har laget de tradisjonelle snurrene etter en japansk fremgangsmåte. Tipset fikk jeg etter å ha lest om tangzhong på krem.no-Elins flotte matblogg! Fremgangsmåten gjør at man greier å få lurt inn enda mer væske i baksten, og du får svært saftig og myke skillingsboller. I tillegg så holder de seg saftige selv etter flere dager på benken (hvis du greier å spare de så lenge).

Et godt tips når du baker disse kanelsnurrene! Bruk kardemommekjerner som du maler ved hjelp av en morter. Dette gir en fantastisk god kardemommesmak på baksten, som ikke kan sammenlignes med den ferdigmalte.

Kanelsnurrer tangzhong

Husk også å ta glutentesten for å sjekke om du har eltet lenge nok. Deigen skal være så elastisk at du nærmest kan se gjennom den uten at den revner.

Glutentest
Glutentest

Kanelsnurrene egner seg godt til å fryse ned (har selv fylt opp fryseren). Ta de opp og tin de forsiktig i ovnen på cirka 100 grader, og de blir som nystekte.

Kanelsnurrer/Skillingsboller (tangzhong)

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 16. februar 2019
  • 22 stk
  • 2 time(r) 45 min
  • Skriv ut
Kanelsnurrer etter tangzhong-metoden
Ingredienser
  • Jevning
  • 60 gram hvetemel
  • 3 dl melk
  • Deig
  • 540 gram hvetemel
  • 100 gram sukker
  • 1/2 pose tørrgjær
  • 1 klype salt
  • 3 ts kardemomme
  • 1,5 dl melk
  • 100 gram romtemperert smør
  • Kanelfyll
  • 75 gram smør
  • 5 ss sukker
  • 2 ss kanel
  • Pensling og dekor
  • Egg
  • Perlesukker
Slik gjør du det
Steg 1
Start med jevningen. Visp melk og mel sammen i en kasserolle. Varm blandingen forsiktig opp til den begynner å tykne. Jevningen skal bli som en tykk hvitsaus. Fyll et kar med kaldt vann, og sett kasserollen nedi for hurtig avkjøling.
Steg 2
Ha mel, sukker, tørrgjær, kardemomme og en liten klype salt i en bakstbolle. Tilsett kald melk og den avkjølte jevningen, og elt deigen sammen med en kjøkkenmaskin med påmonterte eltekrok. Ta deg god tid til eltingen og elt den gjerne 10 minutter i første omgang. Deigen kan virke veldig fast nå i første omgang, men dette løser seg opp når smøret skal eltes i.
Steg 3
Tilsett så romtemperert smør oppskåret i terninger, og elt videre i cirka 15-20 minutter. Sjekk om deigen har eltet tilstrekkelig ved ta «glutentesten». Dette gjør du ved å dra deigen med fingrene dine. Dersom glutennettverket er godt nok utviklet vil deigen være seig og elastisk, og du får en tynn og nesten gjennomsiktig hinne. Dersom deigen revner når du drar i den så har du sannsynligvis ikke eltet den lenge nok.
Steg 4
Dekk til deigen med et lokk eller plast og la den heve i cirka 1,5 time, til dobbel størrelse.
Steg 5
Ha den ferdighevede deigen over på et litt melet underlag. Dra den utover et par gangen for så å brette kantene inn i mot midten. Min erfaring var at jeg ikke trengte å jobbe inn noe ekstra mel i deigen for å kunne jobbe med den.
Steg 6
Kjevle deigen ut til en stor rektangulær leiv som er ca 0,5 cm tykk. Bre smøret utover deigen og strø så over sukker og kanel.
Steg 7
Rull sammen leiven på tvers av langsiden, dvs fra langside mot langside. Knip gjerne igjen skjøten slik at den fester seg til resten av deigen. Plasser skjøten ned mot underlaget, og skjær «rullekaken» opp i cirka 20-24 like store deler.
Steg 8
Flytt kanelsnurrene over på et bakepapirkledd stekebrett. Legg over et klede og la de etterheve i 30 minutter. Sett ovnen på 210 grader, vanlig over og undervarme.
Steg 9
Pensle snurrene med sammenvispet egg og strø over litt perlesukker. Stekes i ca 12 minutter midt i ovnen. Avkjøles på rist.

Håper kanelsnurrene falt i smak!

 

 

Stikkord

  • Kanelsnurrer
  • tangzhong

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Eltefri pizza med spekeskinke
Aspargessuppe

Relaterte innlegg

Suksessterte i liten langpanne
2. januar 2021
0 kommentarer

Suksessterte i liten langpanne

Vepsebol
19. desember 2020
0 kommentarer

Vepsebol

Julesnurrer (juleskillings)
9. desember 2020
0 kommentarer

Julesnurrer (juleskillings)

5 comments

  • Kamilla
    18. februar 2019

    Takk 🙂

    Reply
  • Lars Morten
    10. mai 2020

    De ser i hvert fall j*@£#g gode ut (de jeg har tatt ut av ovnen 😀

    Reply
    • Rolf-Anders Vollan
      10. mai 2020

      Hei, håper de smakte like godt som de så ut 🙂

      Reply
      • Lars Morten
        10. mai 2020

        Det var de, men selv hadde jeg nok tatt 100, 6, 3 på fyllet. Det ble litt snaut.
        Men for en fantastisk deig😁

      • Rolf-Anders Vollan
        10. mai 2020

        Takk for tilbakemelding! Veldig hyggelig å høre at deigen var svært god å jobbe med, selv om det ble litt snaut med fyll! 🙂

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales
22delinger