Karamellisert ananas med vaniljeis

Lages på: Mer enn 3 timer Nivå: Middels
Karamellisert ananas med ristet kokos og vaniljeis

Tidligere i sommer laget jeg en slags tropisk dessert, nemlig karamellisert ananas med ristet kokos og hjemmelaget vaniljeis. Kjempegod, og en fin kombinasjon av søtt og syrlig. Frisk ananas kan virkelig ikke sammenlignes med den hermetiserte varianten.

Selv om hjemmelaget vaniljeis er det aller beste, så tar den jo litt tid å lage selv. Heldigvis kan isen lages god tid i forveien, eller du kan også gå for en ferdigkjøpt variant av høy kvalitet om du ikke har tiden til rådighet. Har du en iskremmaskin stående er dette en god anledning til å tørke støv av den. Jeg har tidligere både laget kardemommeis, appelsinis og jordbærsorbet med basilikum ved hjelp av den.

Du ikke ha ismaskin for å lage hjemmelaget iskrem. Du kan også røre i iskremen hvert 15. minutt når den er satt i fryseren, så unngår du at det dannes iskrystaller i isen. Litt tungvint, men det går greit det også.

Håper denne desserten med karamellisert ananas, ristet kokos og hjemmelaget vaniljeis faller i smak!

Karamellisert ananas med ristet kokos og vaniljeis

0.0 fra 0 vurderinger
Type rett: DessertNivå: Middels
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

3

timer 
Steketid

10

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 1 stk ananas

  • 1 stk rød chili

  • 1 dl sukker

  • 4 ss smør

  • 1 neve frisk mynte

  • 1 neve frisk koriander (valgfritt)

  • 1 stk lime

  • 1/2 dl kokosmasse

  • Vaniljeis
  • 3 dl helmelk

  • 2 dl kremfløte

  • 1 stk vaniljestang

  • 4 stk eggeplommer

  • 110 gram finkornet sukker

Fremgangsmåte

  • Vaniljeis
    Start med å lage vaniljeisen om du har tenkt å lage den selv. Hell melken og fløten i en liten kjele. Del vaniljestangen i to, skrap ut frøene og ha både frøene og belgen i melkeblandingen. Kok den opp på lav varme. Dra kjelen bort fra varmen idet melken har kokt opp.
  • Visp eggeplommer og finkornet sukker til eggedosis. Hell den litt avkjølte melkeblandingen forsiktig i eggedosisen samtidig som du visper. Hell deretter alt sammen tilbake i kasserollen.
  • Varm forsiktig opp anglaisen til 87 grader (eller rett under kokepunktet dersom du ikke har et termometer). Unngå at den blir for varm, da kan det dannes eggeklumper i sausen. Vaniljesausen tykner idet den blir varm, så husk å røre kontinuerlig. Ta ut vaniljestangen og hell anglaisen over i en skål eller bolle. Legg plastfolie over slik at den ligger oppå sausen, så unngår du snerk. Sett bollen i kjøleskapet til sausen er kjøleskapskald.
  • Hell den avkjølte vaniljesausen i en iskremmaskin og kjør den på lav hastighet til du har oppnådd ønskelig konsistens. Hos meg tok det 30 minutter. Om du ikke har iskremmaskin kan du også sette bollen rett i fryseren. Ta bollen ut hvert 10-15 minutt og rør godt i den, for å unngå iskrystaller i iskremen.
  • Karamellisert ananas med ristet kokos
    Mens isen står i iskremmaskinen eller fryseren går du gå i gang med den karamelliserte ananasen og rister kokosen. Rist kokosen kjapt i en tørr og varm stekepanne, til den er lett gyllen. Ha den over i en liten skål frem til servering.
  • Skjær av topp og bunn av ananasen. Skjær av skallet og del ananasen opp i skiver. Skjær eller stikk ut stilken i midten.
  • Del chilien i to og skrap ut frøene inni. Vend ananasskivene i sukker.
  • Stek ananasskivene i smør i en varm stekepanne, til sukkeret smelter og blir karamellisert. Ha i chilien etter hvert. Snu ananas og stek den også litt på den andre siden. Når ananasen er ferdigstekt skrur du ned på varmen.
  • Servering
    Plukk mynteblader og korianderblader mens ananasen steker. Rett før servering skviser du limesaft over ananasen.
  • Server karamellisert ananas sammen med ristet kokos, vaniljeis og blader av mynte og koriander. Nyt umiddelbart!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*