Karamellisert løk

Lages på: 25 minutter Nivå: Enkel
Karamellisert løk

Skal du grille, servere salat eller lage pizza i nærmeste fremtid? Ta retten til nye høyder ved å servere karamellisert løk til.

Det siste året har jeg fått øynene opp for karamellisert løk og lager det rett som det er. En av favorittene er å toppe pizzaen med dette tilbehøret, for eksempel på pizza med soyamarinert biff og karamellisert løk, men smaker også godt til sommerens grillmat (sjekk denne elgburgeren med karamallisert løk, bacon og aioli) eller i salater. Det er ikke vanskelig å karamellisere løken, men trenger en del minutter i stekepannen for å bli myk og karamellisert.

Håper du ble fristet til å teste ut dette tilbehøret!

Karamellisert løk

0.0 fra 0 vurderinger
Type rett: TilbehørNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

5

minutter
Steketid

20

minutter
Totalt

25

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 2 stk løk

  • 1 ss olje

  • 2 ss smør

  • 1 ss sukker

  • 2 ss balsamicoeddik

  • 1 ss soyasaus

  • 1/2 ts flaksalt

Fremgangsmåte

  • Skrell løkene. Skjær dem 0,5 cm tykke halve ringer.
  • Stek løken i olje og smør til den begynner å bli gyllen, men ikke brent. Dette tar gjerne 10-15 minutter. Ikke la deg friste til å bruke for høy varme.
  • Strø over sukkeret. Sukkeret vil karamellisere seg i den varme stekepannen, og gir også farge til løken. Hell deretter over balsamicoeddiken og soyasausen og la den koke inn i løken. Dryss til slutt over flaksaltet.
  • Server karamellisert løk på pizza, i salat eller på grillmaten mens den er fortsatt er varm eller lun.

Notater

  • Glutenfri dersom du bruker en glutenfri soyasaus.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*