• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
12. desember 2020

Karamellpudding

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Hjemmelaget karamellpudding

Jeg tør påstå at det er ingenting som slår mammas karamellpudding. Dette er en av julens desserthøydepunkter hos oss, og det er bestandig god stemning når karamellpuddingen kommer på bordet. Mamma lager så klart ikke bare én form når hun først går i gang, men til tross for mangedobling av oppskrift så forsvinner fat på fat av karamellpudding i løpet av julen.

Oppskriften på karamellpudding er nesten helt lik mamma sin, men jeg har gjort noen justeringer. Som for mange andre mammaer og pappaer så er ofte måleenhetene ikke oppgitt helt nøyaktige, og fremgangsmåten er gjerne beskrevet mer i stikkordsform enn utbroderte forklaringer. En av endringene jeg har gjort er å justere temperaturen i ovnen fra 150 grader til 120 grader, samtidig som jeg har økt steketiden fra 50 minutter opp til 2 timer. Dette er for å ha mer kontroll på temperaturen ved tilberedning. Jeg har aldri opplevd at mammas karamellpudding ikke blir vellykket, men vet også at det er lite som skal til for at puddingen får en eggete smak.

Andre desserter som kan passe godt i julen:

  • Daimiskake
  • Multekrem

Mammas karamellpudding

Karamellpudding

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 12. desember 2020
  • 1 form
  • Skriv ut
Karamellpudding
Ingredienser
  • Karamellpudding
  • 180 gram (2 dl) sukker
  • 1 liter helmelk
  • 8 egg
  • 1 vaniljestang
  • Karamellglasur
  • 2 dl sukker
Slik gjør du det
Steg 1
Sett en langpanne midt i ovnen og fyll med 1/3 varmt vann. Forvarm ovnen til 120 grader, vanlig over- og undervarme.
Steg 2
Lag karamell til formene. Smelt sukkeret til karamellglassuren i en tørr og fettfri stekepanne/gryte. Karamellen skal bli lysebrun og helt uten klumper. Hemmeligheten når du smelter sukker er å bruke lav varme, og rør ikke i sukkeret før sukkeret har tilstrekkelig. Hell den varme karamellen i en varm form (brødform eller lignende) som karamellpuddingen skal stekes i. Vend formen slik at bunn og en del av sidene blir dekket av karamellen. Avkjøl formen.
Steg 3
Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene. Kok opp melk, sukker og vaniljestang (frø og stang), og la blandingen trekke i 10 minutter. Avkjøl blandingen cirka 5 minutter.
Steg 4
Visp eggene lett sammen. Spe melkeblandingen i eggene. La blandingen stå i 10 minutter for å bli kvitt luftbobler. Sil blandingen over i den karamellglaserte brødformen, slik at du får bort strenger fra egget. Stek karamellpuddingen i 1,5 – 2 timer, i et vannbad i ovnen til den har stivnet. Puddingen skal være skjelven men ikke rennende. Steketiden vil variere, så bruk baksiden av en skje til å sjekke om den er ferdig underveis. Avkjøl puddingen og sett den i kjøleskap til neste dag.
Steg 5
Når du skal servere karamellpuddingen så skjærer du forsiktig langs kanten med en kniv. Legg serveringsfatet oppå formen og snut puddingen og fatet rask rundt, slik at den løsner fra formen og ned på fatet. Fatet bør ha litt kanter, siden det vil komme en del karamellsaus fra formen. Server karamellpuddingen med vispet krem.

Stikkord

  • pudding

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Julesnurrer (juleskillings)
Lutefisk

Relaterte innlegg

Suksessterte i liten langpanne
2. januar 2021
0 kommentarer

Suksessterte i liten langpanne

Riskrem med jordbærsaus
26. desember 2020
0 kommentarer

Riskrem med jordbærsaus

Honningstekte epler og svisker
20. desember 2020
0 kommentarer

Honningstekte epler og svisker

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales