Karbonader med potetmos og fløtesaus

Lages på: 25 minutter Nivå: Enkel
Karbonader med fløtesaus

Jeg har tidligere delt en oppskrift på hjemmelagede karbonader, men hva serverer du karbonader til, med unntak av karbonadesmørbrød? En typisk middagsrett hos oss er karbonader med potetmos og fløtesaus. Med ferdige karbonader i fryseren er det potetmosen som tar lengst tid.

Jeg glemmer helt hvor kjapt og enkelt det er å lage middag med karbonader. Du får kjapt mange gode karbonader på butikken, men jeg synes de blir både saftigere og smaker bedre dersom jeg lager dem selv. I tillegg har jeg kontroll på ingredienslisten, og de blir også mye magrere enn de du finner på butikken.

Håper du ble fristet til å teste ut denne oppskriften.

Karbonader med potetmos og fløtesaus

2.8 fra 6 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

5

minutter
Koketid

20

minutter
Totalt

25

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 4 stk karbonader

  • Smør til steking

  • Potetmos
  • 600 gram melne poteter

  • 1 ss smør

  • 1 dl melk

  • 1/2 ts salt

  • 1/2 ts pepper

  • Fløtesaus
  • 2 ss smør

  • 2 ss hvetemel

  • 4 dl oksekraft eller utblandet buljong

  • 2 dl kremfløte

  • 1 ss soyasaus

  • 1/4 ts pepper

  • Salt (smak deg frem)

  • Sukkerkulør

  • Tilbehør
  • Salat

Fremgangsmåte

  • Kok potetene møre i usaltet vann. Koketiden vil variere etter størrelse og type poteter, men 20-25 minutter er en god pekepinn. Hell av kokevannet og skrell eventuelt potetene om du ønsker. Mos potetene med en potetstamper. Ha i smør, melk (start med litt), salt og pepper. Bruk en sleiv og rør potetmosen lett og luftig. Spe i mer melk dersom den er veldig tykk, og smak til med eventuelt mer salt og pepper.
  • Mens potetene koker begynner du å steke karbonadene, særlig dersom de er frosne. Ha litt olje i en varm stekepanne, og stek dem på middels høy varme.
  • Lag fløtesausen. Smelt smøret i en kjele. Ha i hvetemelet og rør med en visp. La frese i 1-2 minutter. Ta kjelen bort fra varmen, ha i 1/3 av buljongen og rør til du har en klumpefri tykk saus. Spe i resten av buljongen, ha i kremfløten, soyasausen og pepperen og kok opp. La sausen koke i 4-5 minutter for å bli kvitt melsmaken. Smak til med salt og ha i litt sukkerkulør om du synes sausen er veldig lys.
  • Server karbonadene med potetmos, fløtesaus og en enkel salat som tilbehør.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*