Hjemmelagede karbonader

Lages på: 1 time Nivå: Enkel
Karbonader

Hjemmelagede karbonader er utrolig gode og kan ikke sammenlignes med mange av de du kjøper på butikken. Disse karbonadene er både saftige, med enkle og rene smaker og ikke minst – inneholder en stor andel kjøtt.

Karbonader er norsk tradisjonsrik av renskåret okse- eller kalvekjøtt som er grovmalt til karbonadedeig. Tradisjonelle karbonader er laget av magert kjøtt, og inneholder helt enkle og tradisjonelle ingredienser. De egner seg godt å fryse ned, så har du middagen bare minutter unna. Server karbonadene på et enkelt karbonadesmørbrød med stekt eller karamellisert løk, eller med poteter og fløtesaus til.

Håper oppskriften faller i smak!

Banner - Mat du blir glad av

Hjemmelagede karbonader

4.3 fra 16 vurderinger
Antall karbonader

8

stk
Tilberedning

30

minutter
Steketid (total)

15

minutter
Hviletid

30

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 800 gram karbonadedeig

  • 1 stk sjalottløk

  • 1 ss potetmel

  • 1 ts malt ingefær

  • 1 ts salt

  • 1 ts pepper

  • 1 dl kjøttkraft eller -buljong

  • Smør eller olje til steking

Fremgangsmåte

  • Ha karbonadedeigen i en bolle. Skrell og finhakk sjalottløken. Ha i potetmelet, den malte ingefæren, saltet og pepperen sammen med karbonadedeigen.
  • Spe i kald kjøttkraft eller -buljong. Kna deigen eller bruk en kjøkkenmaskin med påmontert K-spade. Farsen skal være klissete i konsistensen. Sett karbonadefarsen kjølig i 30 minutter. Dette gjør den enklere å jobbe med.
  • Form karbonadene til flate og runde/ovale karbonader. Lag rutemønster på overflaten med baksiden av en kniv. Stek karbonadene i litt smør i en varm stekepanne. Beregn 2-3 minutter steketid på hver side.
  • Hold karbonadene varme i en ildfastform i stekeovnen, mens du steker opp resten av farsen.

Notater

  • Stek karbonadene i olje for et melkefritt alternativ. Sjekk at buljongen ikke inneholder spor av melk eller gluten.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*