• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
1. november 2020

Kardemommeis

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Kardemommeis

Er du glad i kardemomme? Da vil du helt sikkert elske denne kardemommeisen jeg laget for noen uker siden. Istedenfor å lage en klassisk is med vanilje så brukte jeg heller kardemomme som smakstilsetning. Jeg malte hele kardemommekjerner, men du kan også bruke malt kardemomme.

Denne iskremen er laget på en créme anglaise. Créme anglaise betyr engelsk krem på fransk, og er en saus av eggeplommer, sukker, melk/fløte og en smakstilsetning. Vaniljesaus er med andre ord en créme anglaise.

Server kardemommeisen slik den er, enten med litt revet sjokolade over, eller sammen med en nybakt eplekake eller ovnsbakte epler. Håper det smaker!

Kardemommeis med sjokolade

Kardemommeis

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 1. november 2020
  • 5-6 dl
  • 1 time(r) 30 min
  • Skriv ut
Is med kardemomme
Ingredienser
  • 4 eggeplommer
  • 100 g sukker
  • 1,5 dl kremfløte
  • 3 dl helmelk
  • 1/2 ts hele kardemommekjerner
Slik gjør du det
Steg 1
Visp eggeplommer og sukker til lys eggedosis. Bruk gjerne finkornet sukker.
Steg 2
I mellomtiden har du melk og fløte i en kasserolle. Knus kardemommekjernene ved hjelp av en morter eller lignende, og ha de i melkeblandingen. Kok opp melken og dra den så av varmen. La den stå et minutt eller to, før du forsiktig heller litt av melken over eggedosisen. Rør godt underveis. Spe forsiktig i resten av melken, mens du rører godt underveis.
Steg 3
Ha alt sammen tilbake i kasserollen og varm det forsiktig opp. Rør underveis. Varm anglaisen opp til 87 grader, eller rett under kokepunktet dersom du ikke har et termometer (til den tykner). Vær forsiktig slik at du ikke koker sausen. Ha kardemommesausen tilbake i bollen og la den stå kjølig til den er avkjølt. Du kan også helle anglaisen gjennom en sil om du ikke vil ha kardemommebiter i iskremen, eller du synes den smaker nok kardemomme.
Steg 4
Ha crème anglaise over i en iskremmaskin og kjør den på lav hastighet til du har oppnådd ønskelig konsistens. Dette tok 30 minutter i mitt tilfelle. Dersom du ikke har iskremmaskin så kan du også sette bollen rett i fryseren. Ta bollen ut hvert 10-15 minutt og rør godt i den. Dette gjør du for å unngå iskrystaller i iskremen. Kardemommeisen er nå klar til å nytes!

Stikkord

  • iskrem

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Hjemmelaget pasta
Hasselnøttpålegg (sjokoladepålegg)

Relaterte innlegg

Hjemmelaget pasta med laks og fløtesaus
19. november 2020
0 kommentarer

Hjemmelaget pasta med laks og fløtesaus

Rabarbrasirup
3. juli 2020
0 kommentarer

Rabarbrasirup

Fiskekaker i pita
16. juni 2020
0 kommentarer

Fiskekaker i pita

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales