Kardemommeis

Lages på: 1 time 30 minutter Nivå: Enkel
Kardemommeis

Er du glad i kardemomme? Da vil du helt sikkert elske denne kardemommeisen jeg laget for noen uker siden. Istedenfor å lage en klassisk is med vanilje så brukte jeg heller kardemomme som smakstilsetning. Jeg malte hele kardemommekjerner, men du kan også bruke malt kardemomme.

Denne iskremen er laget på en créme anglaise. Créme anglaise betyr engelsk krem på fransk, og er en saus av eggeplommer, sukker, melk/fløte og en smakstilsetning. Vaniljesaus er med andre ord en créme anglaise.

Server kardemommeisen slik den er, enten med litt revet sjokolade over, eller sammen med en nybakt eplekake eller ovnsbakte epler. Håper det smaker!

Kardemommeis med sjokolade

Kardemommeis

0.0 fra 0 vurderinger
Type rett: DessertNivå: Enkel
Mengde

6

dl
Tilberedning

1

time 

30

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 4 stk eggeplommer

  • 100 gram sukker

  • 1,5 dl kremfløte

  • 3 dl helmelk

  • 1/2 ts hele kardemommekjerner

Fremgangsmåte

  • Visp eggeplommer og sukker til lys eggedosis. Bruk gjerne finkornet sukker.
  • I mellomtiden har du melk og fløte i en kasserolle. Knus kardemommekjernene ved hjelp av en morter eller lignende, og ha de i melkeblandingen. Kok opp melken og dra den så av varmen. La den stå et minutt eller to, før du forsiktig heller litt av melken over eggedosisen. Rør godt underveis. Spe forsiktig i resten av melken, mens du rører godt underveis.
  • Ha alt sammen tilbake i kasserollen og varm det forsiktig opp. Rør underveis. Varm anglaisen opp til 87 grader, eller rett under kokepunktet dersom du ikke har et termometer (til den tykner). Vær forsiktig slik at du ikke koker sausen. Ha kardemommesausen tilbake i bollen og la den stå kjølig til den er avkjølt. Du kan også helle anglaisen gjennom en sil om du ikke vil ha kardemommebiter i iskremen, eller du synes den smaker nok kardemomme.
  • Ha crème anglaise over i en iskremmaskin og kjør den på lav hastighet til du har oppnådd ønskelig konsistens. Dette tok 30 minutter i mitt tilfelle. Dersom du ikke har iskremmaskin så kan du også sette bollen rett i fryseren. Ta bollen ut hvert 10-15 minutt og rør godt i den. Dette gjør du for å unngå iskrystaller i iskremen. Kardemommeisen er nå klar til å nytes!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*