Kikertpizza

Kikertpizza

For noen uker siden forsøkte jeg meg på å lage kikertpizza, dvs en pizza hvor bunnen er laget av kikerter. Gjett om jeg ble fornøyd! Det smaker så klart ikke helt som en vanlig pizzabunn, men smakte veldig godt til tross for det. I tillegg ble den både fast og fin i konsistensen. Det ble en kjøttfri variant denne gangen, men kikertene sørget for å tilføre mye mettende proteiner til måltidet.

Kikertpizza

Når det er sagt så må innrømme at jeg vegrer meg litt for å kalle kikertpizza for en ekte pizza. For meg så har en ekte pizza en bunn av mel, deretter en eller annen saus, fulgt på med ost og annen topping. Men i mangel på et bedre og forklarende navn, så ble denne retten altså hetende kikertpizza.

Test en litt annerledes og kjempesunn pizza og lag en kikerterpizza.

Pizza med pizzabunn av kikerter

Kikertpizza

Ingredienser

  • Pizzabunn
  • 2 bokser (à 400 gram) kikerter
  • 3 ss potetmel
  • 2 egg
  • 50 gram parmesan
  • 1/2 ts salt
  • Fyll
  • Pizzasaus
  • 1 sjampinjong
  • 125 gram mozzarella
  • Fersk basilikum

Fremgangsmåte

Steg 1
Forvarm ovnen til 210 grader, vanlig over og undervarme.
Steg 2
Ha kikerter, potetmel, egg, biter av parmesan og salt i en foodprosessor eller matmølle. Kjør det sammen til du har en jevn masse.
Steg 3
Fordel massen over på et bakepapirkledd stekebrett, og form den til en rund pizzapunn.
Steg 4
Pizzabunnen forstekes i ca 20 minutter. I mellomtiden har du tid til å gjøre klart fyllet. Om du lager pizzasausen selv så har jeg en veldig enkel oppskrift på hjemmelaget pizzasaus du kan bruke.
Steg 5
Ta den stekte kikertbunnen utv av ovnen, fordel pizzasaus, mozarella og sopp utover bunnen, og stek den videre i ca 15 minutter.
Steg 6
Når osten begynner å bli gyllen er kikertpizzaen ferdig. Strø over litt grovhakket basilikum og server umiddelbart.