Kinderegg med panna cotta

Lages på: Mer enn 1 time Nivå: Enkel
Kinderegg med panna cotta og pasjonsfruktpuré

Har du lyst til å gjøre noe litt mer spennende ut av frokosten? Fyll kinderegg med panna cotta og pasjonsfrukt og plasser de i et eggeglass på frokostbordet. Liten og god dessert som blir svært populær hos både store og små.

  • Synes du disse kindereggene var morsomme, så vil du kanskje også like disse gelefylte eggene.

Da jeg la ut bilde av disse kindereggene med panna cotta så fikk jeg  utrolig mange henvendelser om oppskrift. Kindereggene er heller ikke så vanskelige å lage, bare du passer på å avkjøle panna cottaen tilstrekkelig før du heller den oppi kindereggene.

Kinderegg fylt med panna cotta
Kinderegg til frokost
Banner - Mat du blir glad av

Kinderegg med panna cotta

5 fra 1 vurdering
Type rett: DessertNivå: Enkel
Porsjoner

3

egg
Tilberedning

45

minutter
Avkjøling

3

timer

Gjør litt ekstra ut av påskefrokosten! Fyll kinderegg med panna cotta og sett de i eggeglass på frokostbordet.

Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 3 stk 3 kinderegg

  • 1,5 dl 1,5 fløte

  • 1 ss 1 sukker

  • 1/2 stk 1/2 vaniljestang

  • 1 plate 1 gelatin

  • Pasjonsfruktplomme
  • 2 stk 2 pasjonsfrukt

  • 1/2 ss 1/2 sukker

  • 1/4 ts 1/4 potetmel

  • Et frossent bringebær (for fargen)

Fremgangsmåte

  • Legg gelatinplaten i bløt i kaldt vann. Del en halv vaniljestang på langs. Skrap ut frøene, og ha både stang og frø i en kasserolle med sukker og fløte. Kok opp fløteblandingen under omrøring.
  • Dra kasserollen av platen nå fløteblandingen har kokt opp. Klem vannet ut av gelatinplaten og rør den ut i den varme fløten. Sett gjerne kasserollen ned i oppvasken fylt opp med kaldt vann for å kjøpe den fort ned.
  • Mens fløteblandingen kjøler ned skjærer du av toppen på kindereggene. Fjern leken som ligger inni, og sett de i eggeglass eller en tom eggekartong. Jeg brukte eggebrettet som ofte står i kjøleskapet.
  • Når panna cottaen er avkjølt og har fått en noe tykkere konsistens, dvs rundt 23-24 grader, så heller du blandingen oppi eggene. Fyll de nesten helt opp, men spar litt plass til «eggeplommen». Settes kjølig. Panna cottaen trenger litt tid i kjøleskapet før den er stiv. Vent gjerne 15-30 minutter før du går i gang med å lage pasjonsfruktplommen.
  • Plommen lager du av pasjonsfrukt. Del de i to og skrap innmaten over i en sil. Bruk skjeen til å presse saften i en liten kasserolle. Det er ikke mye som skal til, men du kan eventuelt ha i en liten skje med appelsinjuice om du er i tvil om det blir nok.
  • Ha i litt sukker, bittelitt potetmel og et frossent bringebær for å få en litt mer rødlig farge. Visp godt sammen og kok opp til det tykner. La avkjøle.
  • Bruk en liten dekorsprøyte eller teskje til å ha pasjonsfrukten over i egget. Sett kindereggene kjølig igjen frem til servering. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*