Har du lyst til å gjøre noe litt mer spennende ut av frokosten? Fyll kinderegg med panna cotta og pasjonsfrukt og plasser de i et eggeglass på frokostbordet. Liten og god dessert som blir svært populær hos både store og små.
Synes du disse kindereggene var morsomme, så vil du kanskje også like disse gelefylte eggene.
Da jeg la ut bilde av disse kindereggene med panna cotta så fikk jeg utrolig mange henvendelser om oppskrift. Kindereggene er heller ikke så vanskelige å lage, bare du passer på å avkjøle panna cottaen tilstrekkelig før du heller den oppi kindereggene.
Kinderegg fylt med panna cotta
- 8. april 2020
- 3 stk
- 45 min
- Skriv ut

Ingredienser
- 3 kinderegg
- 1,5 dl fløte
- 1 ss sukker
- 1/2 vaniljestang
- 1 plate gelatin
- Pasjonsfruktplomme
- 2 pasjonsfrukt
- 1/2 ss sukker
- 1/4 ts potetmel
- Et frossent bringebær (for fargen)
Slik gjør du det
- Steg 1
- Legg gelatinplaten i bløt i kaldt vann. Del en halv vaniljestang på langs. Skrap ut frøene, og ha både stang og frø i en kasserolle med sukker og fløte. Kok opp fløteblandingen under omrøring.
- Steg 2
- Dra kasserollen av platen nå fløteblandingen har kokt opp. Klem vannet ut av gelatinplaten og rør den ut i den varme fløten. Sett gjerne kasserollen ned i oppvasken fylt opp med kaldt vann for å kjøpe den fort ned.
- Steg 3
- Mens fløteblandingen kjøler ned skjærer du av toppen på kindereggene. Fjern leken som ligger inni, og sett de i eggeglass eller en tom eggekartong. Jeg brukte eggebrettet som ofte står i kjøleskapet.
- Steg 4
- Når panna cottaen er avkjølt og har fått en noe tykkere konsistens, dvs rundt 23-24 grader, så heller du blandingen oppi eggene. Fyll de nesten helt opp, men spar litt plass til «eggeplommen». Settes kjølig. Panna cottaen trenger litt tid i kjøleskapet før den er stiv. Vent gjerne 15-30 minutter før du går i gang med å lage pasjonsfruktplommen.
- Steg 5
- Plommen lager du av pasjonsfrukt. Del de i to og skrap innmaten over i en sil. Bruk skjeen til å presse saften i en liten kasserolle. Det er ikke mye som skal til, men du kan eventuelt ha i en liten skje med appelsinjuice om du er i tvil om det blir nok.
- Steg 6
- Ha i litt sukker, bittelitt potetmel og et frossent bringebær for å få en litt mer rødlig farge. Visp godt sammen og kok opp til det tykner. La avkjøle.
- Steg 7
- Bruk en liten dekorsprøyte eller teskje til å ha pasjonsfrukten over i egget. Sett kindereggene kjølig igjen frem til servering. Håper det smaker!