• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
8. april 2020

Kinderegg med panna cotta

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Kinderegg med panna cotta og pasjonsfruktpuré

Har du lyst til å gjøre noe litt mer spennende ut av frokosten? Fyll kinderegg med panna cotta og pasjonsfrukt og plasser de i et eggeglass på frokostbordet. Liten og god dessert som blir svært populær hos både store og små.

Synes du disse kindereggene var morsomme, så vil du kanskje også like disse gelefylte eggene.

Da jeg la ut bilde av disse kindereggene med panna cotta så fikk jeg  utrolig mange henvendelser om oppskrift. Kindereggene er heller ikke så vanskelige å lage, bare du passer på å avkjøle panna cottaen tilstrekkelig før du heller den oppi kindereggene.

Kinderegg fylt med panna cotta

Kinderegg til frokost

Kinderegg fylt med panna cotta

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 8. april 2020
  • 3 stk
  • 45 min
  • Skriv ut
Fylte kinderegg
Ingredienser
  • 3 kinderegg
  • 1,5 dl fløte
  • 1 ss sukker
  • 1/2 vaniljestang
  • 1 plate gelatin
  • Pasjonsfruktplomme
  • 2 pasjonsfrukt
  • 1/2 ss sukker
  • 1/4 ts potetmel
  • Et frossent bringebær (for fargen)
Slik gjør du det
Steg 1
Legg gelatinplaten i bløt i kaldt vann. Del en halv vaniljestang på langs. Skrap ut frøene, og ha både stang og frø i en kasserolle med sukker og fløte. Kok opp fløteblandingen under omrøring.
Steg 2
Dra kasserollen av platen nå fløteblandingen har kokt opp. Klem vannet ut av gelatinplaten og rør den ut i den varme fløten. Sett gjerne kasserollen ned i oppvasken fylt opp med kaldt vann for å kjøpe den fort ned.
Steg 3
Mens fløteblandingen kjøler ned skjærer du av toppen på kindereggene. Fjern leken som ligger inni, og sett de i eggeglass eller en tom eggekartong. Jeg brukte eggebrettet som ofte står i kjøleskapet.
Steg 4
Når panna cottaen er avkjølt og har fått en noe tykkere konsistens, dvs rundt 23-24 grader, så heller du blandingen oppi eggene. Fyll de nesten helt opp, men spar litt plass til «eggeplommen». Settes kjølig. Panna cottaen trenger litt tid i kjøleskapet før den er stiv. Vent gjerne 15-30 minutter før du går i gang med å lage pasjonsfruktplommen.
Steg 5
Plommen lager du av pasjonsfrukt. Del de i to og skrap innmaten over i en sil. Bruk skjeen til å presse saften i en liten kasserolle. Det er ikke mye som skal til, men du kan eventuelt ha i en liten skje med appelsinjuice om du er i tvil om det blir nok.
Steg 6
Ha i litt sukker, bittelitt potetmel og et frossent bringebær for å få en litt mer rødlig farge. Visp godt sammen og kok opp til det tykner. La avkjøle.
Steg 7
Bruk en liten dekorsprøyte eller teskje til å ha pasjonsfrukten over i egget. Sett kindereggene kjølig igjen frem til servering. Håper det smaker!

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Dalgona kaffe
Luftige rundstykker

Relaterte innlegg

Lammelår med enkel og glutenfri fløtesaus
16. april 2019

Lammelår med enkel og glutenfri fløtesaus

10 middagsfavoritter i påsken
14. april 2019

10 middagsfavoritter i påsken

Årets påskeoppskrifter
27. mars 2018

Årets påskeoppskrifter

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales