Tacograteng

Lages på: 30 minutter Nivå: Enkel

Tacograteng

Taco er kjempegodt, men er også kjent for at det kan medføre mye søl. Tacoskjellene sprekker, kjøttsausen renner nedover hendene, flekker på skjorten og på tallerkenen ligger halvparten av det som skulle være fyllet i skjellene. Så hvorfor ikke hive det i en form, strø over litt ost og kall det for en tacograteng? Dette er hva jeg kaller en enkel, men perfekt fredagsmiddag hjemme hos oss.

Ønsker du en ekstra knasende og fristende variant kan du toppe tacogratengen med litt nachos og revet ost. Når gratengen tas ut av ovnen topper du den med litt lettrømme og strør du over litt salat.

Jeg har inntrykket av at mange bruker mye forskjellig tilbehør når det kommer til taco, så her er det bare å tilsette hva man synes passer best. Her er noen tips til grønnsaker i tacogratengen:

  • Bønner
  • Sjampinjong
  • Paprika
  • Cherrytomat
  • Agurk

Lag gjerne tacokrydderet selv. Se oppskrift på hjemmelaget tacokrydder.

Håper du lot deg inspirere til å forsøke en ny vri på fredagstacoen!

Tacograteng

5 fra 1 vurdering
Type rett MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

6

porsjoner
Tilberedning

15

minutter
Steketid

15

minutter
Totalt

30

minutter

Ingredienser

  • Tacograteng
  • 600 gram karbonadedeig eller kjøttdeig

  • 1 stk gul løk

  • 1/2 boks hermetiske tomater

  • 2 ss tacokrydder (gjerne hjemmelaget)

  • 1 glass tacosaus

  • 1 boks ananas (eller 1/4 fersk ananas)

  • 1 boks mais

  • Litt nachos (valgfritt)

  • 2 never mager revet hvitost

  • Tilbehør
  • Bladsalat

  • Cherrytomater

Fremgangsmåte

  • Brun karbonadedeigen/kjøttdeigen i litt olje i en varm stekepanne, gjerne i to omganger. Finhakk løken og ha den sammen med karbonadeigen når den nærmer seg ferdigstekt.
  • Etter noen minutter kan du tilsette hakkede tomater, hjemmelaget tacokrydder (eller ferdigkjøpt), tacosaus, en liten boks ananas og mais. La tacogryten koke i 3-5 minutter.
  • Hell tacogryten over i en ildfastform. Hvis du også vil ha med nachos kan du strø over et par never før du topper det hele med litt revet hvitost. Sett ildfastformen i forvarmet ovn på 225 grader, og la den steke i ca 10-15 minutter, til osten er gyllen.
  • Server tacogratengen server med en enkel salat og litt lettrømme ved siden av. Håper oppskriften faller i smak!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*