Taco er kjempegodt, men er også kjent for at det kan medføre mye søl. Tacoskjellene sprekker, kjøttsausen renner nedover hendene, flekker på skjorten og på tallerkenen ligger halvparten av det som skulle være fyllet i skjellene. Så hvorfor ikke hive det i en form, strø over litt ost og kall det for en tacograteng? Dette er hva jeg kaller en enkel, men perfekt fredagsmiddag hjemme hos oss.
Ønsker du en ekstra knasende og fristende variant kan du toppe tacogratengen med litt nachos og revet ost. Når gratengen tas ut av ovnen topper du den med litt lettrømme og strør du over litt salat.
Jeg har inntrykket av at mange bruker mye forskjellig tilbehør når det kommer til taco, så her er det bare å tilsette hva man synes passer best. Her er noen tips til grønnsaker i tacogratengen:
- Bønner
- Sjampinjong
- Paprika
- Cherrytomat
- Agurk
Lag gjerne tacokrydderet selv. Se oppskrift på hjemmelaget tacokrydder.
Håper du lot deg inspirere til å forsøke en ny vri på fredagstacoen!