• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
10. juni 2016

Kjapp og enkel tacograteng

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Tacograteng

Taco er kjempegodt, men er også kjent for at det kan medføre mye søl. Tacoskjellene sprekker, kjøttsausen renner nedover hendene, flekker på skjorten og på tallerkenen ligger halvparten av det som skulle være fyllet i skjellene. Så hvorfor ikke hive det i en form, strø over litt ost og kall det for en tacograteng? Dette er hva jeg kaller en enkel, men perfekt fredagsmiddag hjemme hos oss.

Ønsker du en ekstra knasende og fristende variant kan du toppe tacogratengen med litt nachos og revet ost. Når gratengen tas ut av ovnen topper du den med litt lettrømme og strør du over litt salat.

Enkel tacograteng

Jeg har inntrykket av at mange bruker mye forskjellig tilbehør når det kommer til taco, så her er det bare å tilsette hva man synes passer best. Her er noen tips til grønnsaker i tacogratengen:

  • Bønner
  • Sjampinjong
  • Paprika
  • Cherrytomat
  • Agurk

Lag gjerne tacokrydderet selv. Se oppskrift på hjemmelaget tacokrydder.

Håper du lot deg inspirere til å forsøke en ny vri på fredagstacoen!

Tacograteng

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 10. juni 2016
  • 4-6 porsjoner
  • 30 min
  • Skriv ut
Lettvint tacograteng
Ingredienser
  • Tacograteng
  • 600 gram karbonadedeig eller kjøttdeig
  • 1 løk
  • 1/2 boks hermetiske tomater
  • 2 ss tacokrydder (gjerne hjemmelaget)
  • 1 glass tacosaus
  • 1 boks ananas
  • 1 boks mais
  • Litt nachos (valgfritt)
  • 2 never mager revet hvitost
  • Tilbehør
  • Bladsalat
  • Cherrytomater
Slik gjør du det
Steg 1
Brun karbonadedeigen/kjøttdeigen i litt olje i en varm stekepanne, gjerne i to omganger. Finhakk løken og ha den sammen med karbonadeigen når den nærmer seg ferdigstekt.
Steg 2
Etter noen minutter kan du tilsette hakkede tomater,  hjemmelaget tacokrydder (eller ferdigkjøpt), tacosaus, en liten boks ananas og mais. La tacogryten koke i 3-5 minutter.
Steg 3
Hell tacogryten over i en ildfastform. Hvis du også vil ha med nachos kan du strø over et par never før du topper det hele med litt revet hvitost. Sett ildfastformen i forvarmet ovn på 225 grader, og la den steke i ca 10-15 minutter, til osten er gyllen.
Steg 4
Server tacogratengen server med en enkel salat og litt lettrømme ved siden av. Håper oppskriften faller i smak!

Stikkord

  • mat i form
  • Tex-mex

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Pølsestroganoff med potet- og blomkålmos
Marinerte grillspyd med tzatziki

Relaterte innlegg

TikTok-pasta
1. mars 2021

TikTok-pasta

Pizza med marinert kjøttdeig
27. februar 2021

Pizza med marinert kjøttdeig

Gratinert pastaform
25. februar 2021

Gratinert pastaform

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales
55delinger