Kjapp ertesuppe med saltflesk

Lages på: 25 minutter Nivå: Enkel
Jukse-ertesuppe

Ertesuppe med svineknoke er deilig tradisjonsmat som er perfekt nå om høsten. Derimot krever den jo litt planlegging; de gule ertene må bløtlegges kvelden i forveien og svineknoken må koke/trekke i minimum et par timer. I dag tenkte jeg derfor å dele en jukse-ertesuppe som kan lages på under 30 minutter. Her har jeg brukt grønne frosne erter istedenfor de gule, og svineknoken er byttet ut med stekt saltflesk. For å få mye smak på suppen har jeg kokt den på oksebuljong.

Denne suppen blir jo ikke helt det samme som den klassiske ertesuppen, men fungerer fint som deilig hverdagsmat. Server den med flatbrød med smør som tilbehør.

(Jukse)ertesuppe på 30 minutter

0.0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagKjøkken: NordiskNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

10

minutter
Koketid

15

minutter
Totalt

25

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 1,5 liter utblandet kjøttbuljong

  • 2 stk laurbærblad

  • 400 gram saltflesk

  • 1 stk løk

  • 1/2 stk sellerirot

  • 2 stk gulrøtter

  • 1 stk persillerot

  • 1/2 stk purreløk

  • 350 gram grønne erter (frosne)

  • Frisk timian

  • Frisk persille

  • Tilbehør
  • Flatbrød

Fremgangsmåte

  • Ha buljongen over i en store kasserolle og kok opp. Ha i laurbærbladene.
  • Skjær saltflesket opp i terninger og stek dem i en varm stekepanne.
  • Mens du steker flesket gjør du klar grønnsakene. Skrell løk, sellerirot, gulrøtter og persillerot, og del dem opp i terninger.
  • Ha det stekte salflesket og grønnsakene over i buljongen. La suppen koke i 15-20 minutter, til grønnsakene er skikkelig møre. Ha i frosne erter og finhakket timian de siste 5 minuttene.
  • Strø over finhakket persille rett før servering. Nyt suppen med flatbrød med smør ved siden av.

Notater

  • Glutenfri ved å utelate flatbrødet. Sjekk også at buljongen ikke inneholder spor av gluten.
  • Naturlig melkefri, men sjekk at buljongen og og flatbrødet ikke inneholder spor av melk

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*