• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
11. juni 2019

Kyllingpita med BBQ-saus

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

BBQ-marinert kylling på pita

Med fryseren fylt opp med flate pitabrød så er ferdige hverdagsmiddager ikke mange minuttene unna. Denne gangen var det kyllingpita med BBQ-saus som stod på menyen. Det som tok aller lengst tid var å steke kyllingen, så her snakker vi kjapp hverdagsmiddag på 15-20 minutter.

De flate pitabrødene har jeg på forhånd laget store porsjoner av, og ligger godt oppbevart i fryseren til de ekstra travle dagene. Det er slik min tilnærming til mealprep er, man lager og oppbevarer en basis, som gjør at man sparer mye tid ellers i uken. Er du ikke så heldig at du har hjemmelagede pitabrød så kan du alltids kjøpe ferdige.

Oppskriften på flate pitabrød finner du her.

Det er bare fantasien som setter begrensninger for hva man kan ha på disse kyllingpitaene. Jeg gikk for en litt mer sommerlig variant, med BBQ-saus, ananas, salat og avokado. Har du andre ingredienser som du synes hadde passet fint så bruker du de. Det er ikke noe i veien for å steke kyllingen på grillen om du ønsker, men grillen vår var fri for gass så da ble det stekepannen istedenfor.

Kylling BBQ på pita

Håper det smaker!

Kjapp og enkel kyllingpita

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 11. juni 2019
  • 4 stk
  • 20 min
  • Skriv ut
Lettvint kyllingpita
Ingredienser
  • 4 pitabrød
  • 2 kyllingfileter
  • BBQ-saus
  • Salat
  • 1/2 fersk ananas
  • 1/2 avokado
  • 1/2 rødløk
  • Lettrømme
Slik gjør du det
Steg 1
Sett stekeovnen på 180 grader, varmluft.
Steg 2
Krydre kyllingfiletene med litt salt og pepper. Stekes så i litt olje i en stekepanne. Stek de først 4-5 minutter på hver side, pensle de så med litt BBQ-saus og stek de videre til de er gjennomstekt. Årsaken til at jeg venter med BBQ-sausen er rett og slett at det er fort gjort å svi kyllingen dersom du har sausen på med det samme. Jeg anbefaler også å bruke lokk når du steker kyllingen, det både tar kortere tid, varmen fordeler seg bedre og du slipper søl utover steketoppen. Er kyllingfiletene veldig store, eller du har ekstra dårlig tid, så kan du dele kyllingen i to på langs. Du sparer litt tid på dette, men samtidig risikerer du et litt tørrere resultat.
Steg 3
Mens kyllingen steker lager du klart resten. Skyll og gjør klar salaten, mens ananas, avokado og rødløk skjæres i skiver. Fjern gjerne stilken fra fra ananasen.
Steg 4
Varm pitabrødene noen minutter i stekeovnen. Smør så litt BBQ-saus utover hver av de. Fordel del så kylling oppskåret i skiver, ananas, avokado, rødløk og salat utover brødene. Ha over litt lettrømme etter ønske.

Stikkord

  • BBQ
  • pita

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Hjemmelaget rabarbrasyltetøy
Piggvar med urtesmør og rotmos

Relaterte innlegg

Ovnsbakt kveite med grønnsaker i fløtesaus
20. januar 2021
0 kommentarer

Ovnsbakt kveite med grønnsaker i fløtesaus

Indrefilet med fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Indrefilet med fløtegratinerte poteter

Fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Fløtegratinerte poteter

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales