Kyllingpita med BBQ-saus

Lages på: 20 minutter Nivå: Enkel
BBQ-marinert kylling på pita

Med fryseren fylt opp med flate pitabrød så er ferdige hverdagsmiddager ikke mange minuttene unna. Denne gangen var det kyllingpita med BBQ-saus som stod på menyen. Det som tok aller lengst tid var å steke kyllingen, så her snakker vi kjapp hverdagsmiddag på 15-20 minutter.

De flate pitabrødene har jeg på forhånd laget store porsjoner av, og ligger godt oppbevart i fryseren til de ekstra travle dagene. Det er slik min tilnærming til mealprep er, man lager og oppbevarer en basis, som gjør at man sparer mye tid ellers i uken. Er du ikke så heldig at du har hjemmelagede pitabrød så kan du alltids kjøpe ferdige.

Oppskriften på flate pitabrød finner du her.

Det er bare fantasien som setter begrensninger for hva man kan ha på disse kyllingpitaene. Jeg gikk for en litt mer sommerlig variant, med BBQ-saus, ananas, salat og avokado. Har du andre ingredienser som du synes hadde passet fint så bruker du de. Det er ikke noe i veien for å steke kyllingen på grillen om du ønsker, men grillen vår var fri for gass så da ble det stekepannen istedenfor.

Håper det smaker!

Kyllingpita med BBQ-saus

0.0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

pita
Tilberedning

20

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 4 stk pitabrød

  • 2 stk kyllingfileter

  • BBQ-saus

  • Salat

  • 1/2 stk fersk ananas

  • 1/2 stk avokado

  • 1/2 stk rødløk

  • Lettrømme

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 180 grader, varmluft.
  • Krydre kyllingfiletene med litt salt og pepper. Stekes så i litt olje i en stekepanne. Stek de først 4-5 minutter på hver side, pensle de så med litt BBQ-saus og stek de videre til de er gjennomstekt. Årsaken til at jeg venter med BBQ-sausen er rett og slett at det er fort gjort å svi kyllingen dersom du har sausen på med det samme. Jeg anbefaler også å bruke lokk når du steker kyllingen, det både tar kortere tid, varmen fordeler seg bedre og du slipper søl utover steketoppen. Er kyllingfiletene veldig store, eller du har ekstra dårlig tid, så kan du dele kyllingen i to på langs. Du sparer litt tid på dette, men samtidig risikerer du et litt tørrere resultat.
  • Mens kyllingen steker lager du klart resten. Skyll og gjør klar salaten, mens ananas, avokado og rødløk skjæres i skiver. Fjern gjerne stilken fra fra ananasen.
  • Varm pitabrødene noen minutter i stekeovnen. Smør så litt BBQ-saus utover hver av de. Fordel del så kylling oppskåret i skiver, ananas, avokado, rødløk og salat utover brødene. Ha over litt lettrømme etter ønske.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*