Indisk korma med kje (eller lam)

Lages på: Mer enn 3 timer Nivå: Middels
Korma av lam eller kje

I dag tenkte jeg at jeg skulle dele en oppskrift på kje korma, men du kan helt fint bruke lam om du ønsker. Korma er en krydret men forholdsvis mild indisk rett, hvor kjøttet koker seg mørt i en krydret saus. Mens kylling korma kanskje er en mer kjent rett, så har jeg i denne oppskriften benyttet meg av kjekjøtt.

Kormaen ble kjempegod på smak, men jeg angrer på at jeg ikke skar opp kotelettene i litt mindre biter. Det kommer jeg nok til å gjøre neste gang jeg lager denne retten, samt sikkert ta noen nye bilder. Men ingenting å utsette på smaken. Jeg brukte stekeovnen denne gangen, men du kan også bruke en stor gryte hvor du lar kjegryten få trekke på lav varme i 2-3 timer.

Det siste halve året har jeg nemlig fått opp øynene for kje (unggeit). Kje er nemlig ett av verdens mest spiste kjøttslag i verden, mens her i Norge blir store mengder destruert hvert eneste år. Utrolig trist, da jeg mener at geiter er en utrolig god bærekraftig måte å sørge for at vårt langstrakte land ikke gror igjen. Og kanskje aller viktigst, det er jo så godt! Det kan minne litt om lammekjøtt, men har litt kraftigere smak. Selv synes jeg det passer godt til litt krydrede retter, gjerne med smaker fra Midtøsten, Nord-Afrika eller India.

Flere oppskrifter med kje fra bloggen

Håper du ble inspirert!

Kje korma

0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagKjøkken: IndiskNivå: Middels
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

30

minutter
Stekeovn

3

timer 
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 1 kg 1 koteletter av kje eller lam

  • 1 ts 1 hel sort pepper

  • 1 ts 1 korianderfrø

  • 1/2 ss 1/2 hel spisskummen

  • 1,5 ss 1,5 garam masala

  • 40 gram 40 mandler

  • 1 stk 1 gul løk

  • 3 fedd 3 hvitløk

  • 5 cm 5 fersk ingefær

  • 1/2 stk 1/2 rød chili

  • 1,5 dl 1,5 gresk yoghurt

  • 2,5 dl 2,5 kokosmelk

  • 1/2 dl 1/2 rosiner

  • Salt

Fremgangsmåte

  • Start med å riste krydderne. Ha sort pepper, korianderfrø, spisskummen garam masala og mandler i en stekepanne. Sett på varmen og la de ligge i pannen til det så vidt begynner å ryke.
  • Ha krydderne og mandlene i en morter eller liten foodprosessor og støt/kjør sammen til du har en jevn og fin masse.
  • Del gjerne opp kjekjøttet i litt større biter. Jeg beholdte de som hele koteletter, men kommer nok til å dele de litt opp neste gang jeg skal lage kje korma.
  • Gni kjøttet inn med krydderblandingen og ha kjekjøttet over i en ildfastform. Sett formen høyt opp i ovnen og skru på grillelementet. Ta ut formen med kjøttet når det begynner å få farge. Sett samtidig stekeovnen på 200 grader, vanlig over og undervarme.
  • Rens og kutt opp løk og hvitløk i smått. Chilien deles også i smått, men fjern gjerne frøene inni først. Skrell ingefæret og riv det fint på et rivjern. Alt dette surres i litt olje i samme panne som du tidligere har ristet frøene i.
  • Når løken begynner å bli blank og myk tilsetter du også kokosmelk, gresk yoghurt og rosiner. Bland godt sammen og kok opp.
  • Hell blandingen over kjøttet i ildfastformen. Sett formen på rist nederst i ovnen og sett temperaturen ned til 120 grader. La formen stå i ovnen i cirka 3 timer Legg gjerne over en aluminumsfolie når formen har stått i ovnen i 45 minutter, så ikke all væsken fordamper. Fyll på med litt vann dersom det blir litt lite væske underveis, rør i formen flere ganger underveis. Smak til med salt mot slutten av tiden.
  • Server kormaen med ris og salat, eventuelt hjemmelagede nanbrød. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*