
I dag tenkte jeg at jeg skulle dele en oppskrift på kje korma, men du kan helt fint bruke lam om du ønsker. Korma er en krydret men forholdsvis mild indisk rett, hvor kjøttet koker seg mørt i en krydret saus. Mens kylling korma kanskje er en mer kjent rett, så har jeg i denne oppskriften benyttet meg av kjekjøtt.
Kormaen ble kjempegod på smak, men jeg angrer på at jeg ikke skar opp kotelettene i litt mindre biter. Det kommer jeg nok til å gjøre neste gang jeg lager denne retten, samt sikkert ta noen nye bilder. Men ingenting å utsette på smaken. Jeg brukte stekeovnen denne gangen, men du kan også bruke en stor gryte hvor du lar kjegryten få trekke på lav varme i 2-3 timer.
Det siste halve året har jeg nemlig fått opp øynene for kje (unggeit). Kje er nemlig ett av verdens mest spiste kjøttslag i verden, mens her i Norge blir store mengder destruert hvert eneste år. Utrolig trist, da jeg mener at geiter er en utrolig god bærekraftig måte å sørge for at vårt langstrakte land ikke gror igjen. Og kanskje aller viktigst, det er jo så godt! Det kan minne litt om lammekjøtt, men har litt kraftigere smak. Selv synes jeg det passer godt til litt krydrede retter, gjerne med smaker fra Midtøsten, Nord-Afrika eller India.
Flere oppskrifter med kje fra bloggen
Ølbraisert kjeskank
Nivå: MiddelsLangtidsstekt kjelår med marokkanske smaker
Nivå: Middels
Håper du ble inspirert!