Kjelesjokoladekake (texas sheet cake)

Lages på: Mer enn 1 time Nivå: Enkel
Kjelesjokoladekake

En kjelesjokoladekake er en sjokoladekake hvor hele røren lages i en kjele eller kasserolle. Denne sjokoladekaken laget jeg da vi hadde besøk for et par uker siden, og må være den saftigste sjokoladekaken jeg noensinne har laget. Kjapp og enkel var den også å lage, og tok ikke mer enn 15 minutter fra jeg startet til kaken stod i ovnen. Med andre ord perfekt dersom en er på utkikk etter en kjapp og enkel kake som bare kan røres sammen.

Glasuren på kaken er egentlig opp til deg. Jeg valgte en sjokoladeglasur med kremost, som jeg synes passet godt og lett lot seg bre utover kaken. Siden glasuren inneholder kremost oppbevarer jeg kaken i kjøleskap, men tar den ut i god tid før servering. Har du en annen favorittglasur bruker du den. Denne kaken egner seg også godt å fryse ned, eller til dugnader og ulike arrangement. Jeg brukte en stor ovnspanne (cirka 30 x 40 cm).

Kake til mange? Andre langpannesjokoladekaker på bloggen:

Håper du ble fristet til å teste denne oppskriften!

Saftig sjokoladekake

Kjelesjokoladekake

4.2 fra 100 vurderinger
Type rett: KakeNivå: Enkel
Mengde

1

langpanne
Tilberedning

30

minutter
Steketid

35

minutter
Avkjøling

2

timer 
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 300 gram smør

  • 6 ss bakekakao

  • 350 gram vann

  • 600 gram sukker

  • 425 gram hvetemel

  • 2 ts natron

  • 1/2 ts salt

  • 3 stk egg

  • 1 boks (300 gram) lettrømme

  • Glasur
  • 100 gram mykt smør

  • 125 gram melis

  • 2 ts vaniljesukker

  • 200 gram kremost naturell

  • 250 gram kokesjokolade

  • 2 ss sterk kaffe

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 160 grader, vanlig over- og undervarme.
  • Ha smøret, kakaoen og vannet i en kasserolle og kok opp.
  • Dra kasserollen bort fra platen. Når smøret har smeltet tilsetter du sukkeret. Bland mel, natron og salt, og sikt det i smørblandingen under omrøring. Rør til blandingen er jevn og klumpefri. Tilsett eggene, men bare ett av gangen. Rør godt mellom hvert egg. Bland til slutt inn rømmen.
  • Hell kakerøren i en bakepapirkledd langpanne (30×40 cm). Stek kaken i midt i ovnen i 35-40 minutter. Sjekk med en kakepinne underveis. Stikk pinnen i kaken, det skal ikke henge noe røre igjen på pinnen når sjokoladekaken er ferdig. Avkjøl kaken i langpannen.
  • Lag sjokoladekremen når kaken har kjølt seg ned. Pisk smør, melis og vaniljesukker lyst og luftig. Ha i kremosten og pisk videre til alt er godt blandet.
  • Smelt sjokoladen over et vannbad. Vær forsiktig, slik at det ikke kommer vann i sjokoladen. Da blir sjokoladen ødelagt. Kok sterk kaffe, bruk eventuelt instant kaffe (eks. Nescafe Gull). Ha smeltet sjokolade og kaffe i kremen. Pisk videre til du har en blank og fin krem som kan bres utover kaken. Sett kaken kjølig slik at glasuren stivner.

Notater

  • Kaken egner seg også godt til å fryse ned.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

13 Kommentarer

  1. Isabel Aimee Vigil

    Gleder meg til å prøve den sjokoladekake oppskriften 🙂

  2. Terje Pedersen

    🤔 Hmmmm…. 350 gram vann…!? Var ikkje det “ihverfall” om ikkje ’noe anna’, så “’kanskje’” bare ’”litt”’ rart….?? Vann pleier da som regel ikkje å være oppgitt i (antall) gram….?! Vær så grei, gi mæ ein ærlig, seriøs, skriftlig, og konkret forklaring på det….!! [På forhånd {evt mange 1000} tusen takk] 🤔
    😉 Mvh Terje Pedersen, Froland; terjepedersen1979@gmail.com 😉

    • Rolf-Anders Vollan

      Hei,
      Det stemmer. Jeg pleier som regel å oppgi i gram når jeg baker, fordi litermål ikke er nøyaktige nok og det kan være store forskjeller mellom dem 🙂

  3. FANTASTISK GOD !
    Lot den stå noen timer på benken å den ble helt MAGISK god .

    Takk for alle de gode oppskriftene du lager 🙂

    • Rolf-Anders Vollan

      Hurra, så glad jeg blir over å lese dette 🙂 Tusen takk for tilbakemeldingen 😀

  4. Inger Antonie Varmo

    Har lyst til å prøve sjokoladekaka til en bursdag i mars, men synes det høres mye ut med 600 gr sukker – tror du det kan reduseres til 500 gr? Evt går det kanskje an å bruke 50/50 melis/sukker?

    • Rolf-Anders Vollan

      Jeg har ikke prøvd det selv på denne kanen, men vet at de fleste kaker kan man redusere mengden sukker en del 🙂

  5. Turid Opstad

    Enkel og nydelig kake👌 i følge 3 x 12 åringer mente de den var verdens beste🤗

    • Rolf-Anders Vollan

      Tusen takk, det gleder meg å høre at denne falt i smak både hos store og små 🙂

  6. Fantastisk god og saftig kake. Denne fikk bein å gå på her.

  7. Vil det fungere å sprøyte denne glasuren på eller blir den for tynn?

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*