I perioder blir jeg veldig lei av å spise brød eller havregrynsgrøt til frokost, og da blir ofte kjøleskapsgrøt eller «overnight oats» redningen.  Særlig denne kjøleskapsgrøten med bringebær og chiafrø har blitt en favoritt her hjemme – Et søtt og friskt grøtalternativ som bare krever 5 minutter forberedelse kvelden i forveien. Lag gjerne dobbel porsjon, så har du nok til flere frokoster.

Chiafrø blir mye omtalt som «supermat» og har blitt svært populært de siste årene. Frøene inneholder mengder av plantebasert omega-3 og omega-6 fettsyrer, kostfiber, proteiner, kalorifattige og  er relativ smakløse. Om de er verdt hypen skal jeg ikke uttale meg så mye om, men for min egen del synes jeg de gir en fin konsistens på grøten og observerer mye av væsken. Om du ikke har chiafrø så er ikke det noe problem, bare reduser litt på væskemengden eller ha litt ekstra havregryn i grøten.

Variajonstips:

  • Bytt ut mager kesam med gresk yoghurt eller yoghurt naturell
  • Strø over litt opphakkede nøtter
  • Bland inn litt mager cottage cheese for å få et litt større måltid

Her er noen andre grøtalternativer, deriblant denne oppskriften på kjøleskapsgrøt med blåbær og vanilje.

Sett av noen minutter i kveld, så har du frokosten klar til du står opp i morgen!

Har du noen kjøleskapsfavoritt? Benytt gjerne kommentarfeltet nederst på siden til å tipse meg om din favoritt, eller dersom du har noen spørsmål til denne oppskriften på kjøleskapsgrøt med bringebær og chiafrø.

Følg meg på sosiale medier